IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2009, 16:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şandır: Yeni fındık politikası zarar verecek




Şandır, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin ''Her yıl yeni bir kararla fındık üreticilerine zulmettiğini'' savundu.
Yüz binlerce üreticinin ''Bir avuç alıcı karşısında sahipsiz ve çaresiz bırakıldığı'' görüşünü dile getiren Şandır, MHP olarak hükümetin, fındıkla ilgili kararını bir kez daha gözden geçirmeye davet etti.
''Hükümetin 7 yıllık iktidarı döneminde kalıcı bir fındık politikası oluşturamadığını'' belirten Şandır, şunları kaydetti:
''Hükümetin uyguladığı politikalar sonucunda fındık üreticisi her yıl daha çok mağdur olmuş ve bölgeden göç artmıştır. Artık özellikle Doğu Karadeniz bölgesi için fındık ürünü geçim kaynağı olmaktan çıkmıştır. Bu dönemde üretici devletine küsmüş, dürüst sanayici cezalandırılmış, ihracat gelirleri düşmüştür.
AKP Hükümeti tarafından Fiskobirlik göz göre göre yok edilmiştir. Bütün itirazlara rağmen TMO'yu fındık almakla görevlendiren Sayın Başbakan, bugün ise TMO'nun artık fındık almayacağını ve TMO'nun işinin fındık almak olmadığını söylemektedir. Fındık için ilan edilen yeni strateji planı fındık üreticisine ve Türkiye'ye zarar verecektir.
Fındık ürününde serbest piyasa koşulları oluşmamıştır. 322 bin fındık üreticisinin karşısında, fındık ihracatını geçekleştiren, sayısı 15'i geçmeyen bir ticaret grubu vardır. Alıcı ve satıcı sayısı dengeli değildir. Bu dengesizliğin sonucu olarak fiyatlar serbest piyasa koşullarında değil, alıcıların uygun gördüğü fiyatlarda oluşmaktadır. Bu fiyatlarda genellikle düşük fiyatlardır. Devlet bu yeni sistemle fındık üreticilerini savunmasız bırakmaktadır. Devlet belirli bir fiyat eşiğinde müdahaleci olabileceğini piyasalara hissettirmelidir.''
Fındık fiyatına belirli bir aşamada müdahale edecek bir kurumun varlığının yararlı olacağını belirten Şandır, alternatif ürün projesinin bölge insanının talepleri doğrultusunda yeniden şekillendirilmesi gerektiğini söyledi.
Fındığın bir milli ürün olarak korumaya alınması gerektiği görüşünü dile getiren Şandır, ''Türkiye'yi deneme-yanılma metoduyla ve el yordamıyla 7 yıldan bu yana yönetmeye çalışan AKP iktidarı, başta Türk çiftçisi olmak üzere toplumun her kesimi ve her sektör için artık taşınamaz bir yük haline gelmiştir. AKP iktidarının her gününün ülkeye maliyeti daha da artmaktadır'' dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
findik, politikasi, sandir, verecek, yeni, zarar, şandır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık