IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2009, 03:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD ve Hindistan'dan büyük anlaşma




Hindistan'da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton bugün Yeni Delhi'de Başbakan Manmohan Singh ve Dışişleri Bakanı Somanahalli Mallaiah Krishna ile görüştü. Görüşmelerden sonra akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Krishna ile basının karşısına geçen Clinton, ABD ve Hindistan'ın ABD'nin Hindistan'da 2 nükleer santral inşaatı ve Hindistan'a sofistike silah satışı konusunda anlaştıklarını duyurdu.
Clinton, ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın Hindistan'ı küresel dünyanın yeni önder ülkelerinden olarak gördüğünü dile getirdi. Hindistan'a ABD'nin savunma teknolojilerini satması konusunda anlaştıklarını da dile getiren Clinton, bu anlaşmanın en önemli şartının bu teknolojilerin güvensiz ellere geçmesine izin vermemek olduğunun altını çizdi.
Dışişleri Bakanı Clinton ayrıca Hindistan Başbakanı Singh ile yaptıkları görüşmede Hint hükümetinin yeni inşa edilecek iki ayrı nükleer santral ve nükleer bölgenin ABD şirketleri tarafından inşasına onay verdiğini açıkladı. Bu santrallerin inşasından bitimine kadar 10 milyar dolarlık bir ticareti gerçekleştireceği bildirildi.
Hindistan'ın gelecek 5 yıl içinde eskimiş Rus teknolojisinin hakim olduğu savunmasını yenilemek için 30 milyar dolar harcaması bekleniyor. Amerikan şirketleri Lockheed Martin Corp and Boeing Co. yanı sıra Rus MiG-35, Fransız Dassault Rafale, İsveçli Saab KAS-39 Gripen ve Eurofighter Typhoon firmaları da 126 çok amaçlı savaş uçağının yenilenmesi ihalesini Hindistan'dan almak için yarışıyor.
Clinton ayrıca Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'in ABD Başkanı Obama tarafından kendi dönemindeki ilk resmi devlet lideri olarak 24 Kasım'da ağırlanacağını açıkladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd, anlasma, anlaşma, büyük, hindistandan, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Xiaomi'ye Hindistan'da Büyük Darbe! SeckiN Xiaomi 1 11 Aralık 2014 10:57
Hindistan ve Hindistan Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 28 Haziran 2012 14:55
Hindistan cevizinin yararları - Hindistan cevizi suyunun faydaları.. Sevda Sağlık Köşesi 0 08 Ocak 2012 06:04