IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Temmuz 2009, 17:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaz ayında yumurta büyüklüğünde dolu !





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünyanın bir bölümü sıcaktan kavurulurken, bir bölümünde kasırgalar kopuyor. Mevsimler arasındaki hızlı değişimden Avusturya'nın Salzburg bölgesinde nasibini aldı.

Lofer'e yumurta büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu araba camlarını kırdı, seralara hasar büyük hasar verdi.

Küresel ısınmanın zaralı etkilerinden korunmak maksadıyla uluslararası bazı önlemler anlınmıştır. 1997 Kyoto Protokolü bunlardan biridir.

Küresel Isınmanın Kısa Tarihi

*Atmosferdeki CO2 birikiminin değişmesine bağlı olarak, iklimin değişebilirliği (küresel ısınma) ilk kez 1896 yılında Nobel ödülü sahibi İsveçli S. Arrhenius tarafından öngörülmüştür.

*100 yıldır varlığını sürdüren ancak son 20 yıldır tartışma konusu olan küresel ısınmanın etkileri beklenildiğinden hızlı gerçekleşmektedir

*ilk kez 1979 yılında Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) öncülüğünde "Birinci Dünya İklim Konferansı" düzenlenmiş; fosil yakıtlardan ve CO2 birikiminden kaynaklanan küresel iklim değişikliği vurgulanmıştır.

*Yapılan ilk ciddi konferans, 5-12 Haziran 1992 tarihindeki Rio Konferansı'dır. Bu konferans
sonucunda Rio Deklarasyonu yayımlanmış; Birleşmiş Milletler ve Avrupa Topluluğu ülkelerinin de içinde bulunduğu 184 ülkenin taraf olduğu Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 21 Mart 1994 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

*1997 Kyoto Protokolüne göre taraf ülkeler insan kaynaklı CO2 ve öteki sera gazı salınımlarını 2008-2012 döneminde 1990 düzeylerinin en az %5 altına indireceklerdir.

*Avrupa Birliği hem üye olarak hem de tek tek üye ülkeler açısından %8'lik azaltma yükümlülüğü almıştır. Protokolde Amerika Birleşik Devletlerinin belirlenmiş salınım azaltma yükümlülüğü %7'dir.

*Ancak dönemin Amerika Başkan Yardımcısı Al Gore bu yükümlülüğü kabul etmenin mümkün olmadığını ve kendi halkının çıkarları doğrultusunda değiştirmek için için elinden geleni yapacağını açıklamıştır.

*ABD, Buenos Aires'te gerçekleştirilen Taraflar Konferansı'nın (COP-4) sonunda Kyoto Protokolü'nü imzaladığı ancak Çin, Hindistan gibi gelişmekte olan anahtar ülkeler sera gazı salınımlarını sınırlandırma konusunda herhangi bir yükümlülük almadıkça protokole taraf olmayacağını ilan etmiştir.

*ABD'nin dünya siyasi arenasındaki gücü ekonomik üstünlüğünden ileri gelmektedir.

* Bu gücün önemli bir kısmını da "petrol tekelleri" dediğimiz Amerikan petrol şirketleri oluşturmaktadır. ABD'nin insan kaynaklı sera gazı salınımlarını sınırlandırma sürecinde almış olduğu tutum insan hayatı pahasına da olsa, kendi ekonomik çıkarlarından vazgeçmek istemediğinin belirgin bir kanıtıdır.Sonuç olarak, fikir birliği sağlanamamış ve üzerinde tartışılan konular bir sonraki toplantı için ana madde olarak belirlenmiştir.

*Sonuç olarak taraf ülkelerin anlaşmazlıkları sebebiyle Kyoto Protokolü herhangi bir yaptırım gücü ya da geçerliği olmayan bir metin olarak kalmıştır.


İnternethaber ~

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayinda, ayında, buyuklugunde, büyüklüğünde, dolu, yaz, yumurta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
RÜYADA YUMURTA GÖRMEK, YUMURTA YEMEK Lcia Rüya Tabirleri 0 07 Kasım 2014 20:14
Gözleri Dolu Dolu Bir Gencin Sözleri Mine Aşk ve Sevgi Köşesi 0 15 Ocak 2012 18:58
Hümanizm Üzerine 5 : DOLU DOLU YAŞAMAK Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 13:13
Muhabbet, Dolu Dolu Sevgidir Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 12:21