IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2009, 11:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CIA Ajanı Barbara Kuzey Irak'a kaçtı




Batman'da dernek kurulması için tarikat lideriyle 'gazeteci' kimliğiyle görüşen CIA ajanı Barbara Anna Lakeberg, yakalama kararı üzerine sahte pasaportla Kuzey Irak'a kaçtı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Batman'da insan hakları derneği kurmak için bir PKK'lı imam olarak tanınan PKK ve yasadışı sloganları atılan, Said Nursi posterleri açılan mitinglenlerle adını duyuyan tarikat lideriyle "gazeteci gibi" görüşme yapan, ancak CIA ajanı olduğu ortaya çıkan Barbara Anna Lakeberg'in, hakkında yakalama emri çıkartıldığını öğrenince sahte pasaportla Kuzey Irak'a kaçtığı belirlendi.
Batman'da tarikat üyesi olan ve DTP'nin "İnanç Komisyonu"nda yer alarak PKK ve Abdullah Öcalan'ın propagandasını yaptığı gerekçesiyle geçen yıl tutuklanıp 8 ay cezaevinde kalan Hüseyin Bulut ile "araştırmacı- gazeteci" sıfatıyla görüşen ABD'li Barbara Anna Lakeberg istihbarat birimlerince takibe alındı. Tarikat lideri Bulut'un evinde ele geçen bilgisayar hard disklerinde ve CD'lerde ABD'li kadının görüntülerine ve konuşmalarına rastlanılması üzerine soruşturma genişletildi.
Lakeberg'in Bulut'a hitaben yazdığı bir mektubu da ele geçiren istihbarat birimleri, kadının ABD gizli servisi CIA ajanı olduğunu tespit etti. Lakeberg'in, tarikat lideri Bulut ile görüşmesinden kısa süre önce K. Irak'tan Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi. Bunun üzerine Diyarbakır Özel Yetkili C. Başsavcılığı, Barbara Anna Lakeberg için yakalama kararı çıkardı.

10 PARMAĞINDA 10 MARİFET!

Durumu öğrenen Lakeberg bir anda ortadan kayboldu. CIA ajanı kadının, Batman'dan Silopi'ye, buradan da Habur sınır kapısı üzerinden sahte pasaportla K. Irak'a geçtiği anlaşıldı. Budist olduğu ve iyi derecede Kürtçe konuştuğu öğrenilen Lakeberg'in, Irak'ın kuzeyinde insan hakları alanında faaliyet yürütmek üzere bir dernek kurduğu, Diyarbakır ve Batman'da da bu derneğin şubelerini açmak istediği tespit edildi. Tarikat lideri Hüseyin Bulut ile yardımcısı A.T.'nin düzenli olarak Lakeberg ile görüştükleri de saptandı.
Lakeberg'in görüştüğü 15 kişi hakkında, "PKK'ya yardım, Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanuna muhalefet, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve askerlikten soğutmak, PKK adına suç işlemek ve propagandasını yapmak" iddialarıyla 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ajani, ajanı, barbara, cia, iraka, kacti, kaçtı, kuzey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BDP il başkanı Kuzey Irak'a kaçtı . LeyLa Haber Arşivi 0 29 Kasım 2011 13:05
Kuzey Irak'a müsamaha yok Lucifer Haber Arşivi 0 09 Temmuz 2010 17:43