IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2009, 00:11   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'li 300 yöneticiye 'Yatırım Konferansı' Eylül sonunda




Finans yazılım, haber ve bilgi şirketi Bloomberg'in desteğiyle düzenlenen ''Türkiye Yatırım Konferansı'', 29 Eylül 2009'da New York'ta yapılacak.


İSTANBUL - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Türk Cemiyeti (ATS) işbirliği, finans yazılım, haber ve bilgi şirketi Bloomberg'in desteğiyle düzenlenen ''Türkiye Yatırım Konferansı'', 29 Eylül 2009'da New York'ta gerçekleştirilecek. Bloomberg'in New York'taki ana binasında yapılacak konferansa, Türkiye'den Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TAİK Başkanı Haluk Dinçer ve Koç Holding Üst Yönetici (CEO) Vekili Turgay Durak, ABD'den ise fon yöneticileri ve finans çevrelerinden 300'e yakın üst düzey yöneticinin katılımcı bekleniyor.
Türkiye'deki yatırım ortamı ve fırsatların değerlendirileceği konferansı, Bloomberg, kendi ağı üzerinden tüm dünyaya yayınlayacak. Konferans, ''Türkiye: Fırsatlar ve Hedefler'' ile ''Türkiye'deki İş Ortamı'' başlıklı iki panelden oluşacak.



Türkiye'deki ekonomik ve politik gelişmelerin ele alınacağı panellerde, küresel duraklamanın yerel yankıları, ekonomik büyüme, üretim ve yabancı yatırımların trendi, maliye ve para politikaları, TL'nin değeri ve gidişatı, finans sektörü ve sermaye piyasalarının durumu, Türkiye'nin IMF ile ilişkileri ve muhtemel IMF anlaşması, girişim sermayesi ve gayrimenkul sektöründeki son gelişmeler ile AB uyum süreci değerlendirilecek.
TAİK Başkanı Haluk Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm dünyada krizin etkisinin giderek azaldığını ifade ederek, ''Gerek IMF gerekse Dünya Bankası Türkiye'ye baktığı zaman, hepsi 'Türkiye bu krizden ilk çıkacak ülkelerden biri olacaktır' diyor. Erken kalkan çabuk yol alır. ABD'li fon yöneticileri ve finans çevrelerinden yöneticilerin krizden çıkışta Türkiye'ye ilgi göstermesini, projektörlerini bu ülkeye çevirmesini sağlamak ve Türkiye'nin cazibesini anlatma misyonumuz var'' diye konuştu.
Dinçer, Türkiye'deki fırsatları iyi anlatmak gerektiğini, krizden çıkışta Türkiye'nin rakipleri olacağını, ABD'li fon yöneticileri ve finans sektörü yöneticilerinin bütün gelişmekte olan ülkelere baktığını, ABD'li fon yöneticilerinin sadece ABD'lilerin parasını yönetmediğini, dünyadan birçok fonların oraya aktığını ve oradan yönetildiğini söyledi.
"RİSK İŞTAHINDA ARTIŞ VAR"
Dünyada doğrudan yatırımlarda bir azalma olduğunu vurgulayan Dinçer, ABD'nin, dünyanın en büyük pazarı ve ithalatçısı olma özelliğinin yanı sıra yine dünyanın en büyük doğrudan yabancı sermaye kaynağı ve alıcısı konumuyla, gelişmiş ülkeler yanında tüm gelişmekte olan ülkelerin yöneldiği bir hedef pazar olduğunu, dünyanın en büyük fonları ve yöneticilerinin de ABD'de bulunduğunu kaydetti.
Haluk Dinçer, risk iştahında son günlerde, haftalarda ciddi bir artış olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
''Bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Bu konferans o açıdan iyi bir fırsat. Konferans kapsamında ABD'den fon yöneticileri ve finans çevrelerinin, Türkiye tarafından kişilerle görüşmeleri olacak. Ellerinde çok ciddi bir likidite, daha yatırım yapacak çok paraları var. Bu muhtemelen gelişmekte olan ülkelere kayacak. Kriz sonrası daha hızlı olacak. Burada Türkiye'nin diğerleri arasından sıyrılmasını sağlamak lazım. Türkiye'yi iyi anlatmak lazım. Türkiye'yi iyi anlattığınız zaman bu her alanda, siyasi, doğrudan yatırımlar, portföyler ve dış ticaret alanında, Türkiye'ye yarar.''
Dinçer, New York'taki ''Türkiye Yatırım Konferansı''nı, 6-7 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları öncesine getirdiklerini, konferansın söz konusu yıllık toplantılara faydası olacağını düşündüklerini söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
300, abdli, eylul, eylül, konferansi, konferansı, sonunda, yatirim, yatırım, yoneticiye, yöneticiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
NBA All-Star 2015 | Batı Konferansı 163-158 Doğu Konferansı Kalemzede Basketbol 0 16 Şubat 2015 12:00
İşte F.Bahçeli yöneticiye yumruk anı AngeL Spor Haberleri 0 06 Mayıs 2014 09:34