IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2009, 01:19   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Talat: Hristofyas rüyadan uyansın




A.A

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ta, iki otonom bölge için müzakere etmediklerinin altını çizerek, “Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas böyle anlıyorsa, rüyadan uyanması gerektiğini” söyledi.


Solana'yla görüşmesinin ardından basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, her fırsatta bir araya geldiği Solana'nın Kıbrıs Türk tarafının pozisyonunu bildiğini, Kıbrıs sorununu yakından izlediğini söyledi. Müzakerelerdeki durumu aktardığını belirten Talat, görüşmeleri hızlandırma kararıyla iyi bir iş yaptıklarını ve umutlu olduklarını ortaya koyduklarını ifade etti.

RUM TARAFININ UYARILMASI LAZIM

Cumhurbaşkanı Talat, AB üyesi olan Rum tarafının belli konularda uyarılması gerektiğini Solana'ya hatırlattıklarını kaydederek, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın dün BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.
Hristofyas'ın bu konuşmasıyla, üzerinde büyük uğraşlar sonucunda görüş birliğine vararak müzakereleri başlattıkları temel ilkeleri yerle bir ettiğini belirten Talat, “Kıbrıs cumhuriyeti”ni restore etmeye çalıştıklarını ifade eden Hristofyas'ın, iki otonom bölgeden oluşan bir federasyonu “Kıbrıs cumhuriyeti”nin dönüşümüyle elde edeceklerini söylediğini, bunların görüşmelerde bağlı olacaklarını ifade ettikleri ilkelere taban tabana zıt olduğunu vurguladı.

BM DAHA FAZLA İLGİ GÖSTERMELİ

Talat, şöyle devam etti: “Bu çerçevede nasıl görüşmeler devam edecek, doğrusu onu bilmiyorum. Bir araya geldiğimizde bu konuyu herhalde Hristofyas'la konuşmamız gerekecek. Biz, otonom iki bölge için Kıbrıs sorununu çözmeye çalışmıyoruz. Biz, dönüşüm yoluyla 'Kıbrıs cumhuriyeti'nin egemenliğini restore etmiyoruz, bunlar söylenebilecek sözler değil. Bu konudaki itirazlarımızı da Sayın Solana'ya ifade ettik. Çünkü, O da Kıbrıs sorununun hangi çerçevede çözümlenmeye çalışıldığını biliyor.”
Cumhurbaşkanı Talat, Solana'dan, BM Genel Sekreteri'yle görüştüğünde BM'nin süreçte daha aktif yer alması gerektiğini telkin etmesini rica ettiklerini belirterek, uluslararası ilgi olmadan Kıbrıs sorununun çözülebileceğini düşünmediğini yineledi.
Talat, başta BM'nin daha fazla ilgi göstermesi, müdahil olması gerektiğini vurguladı.

HRİSTOFYAS RÜYADAN UYANSIN

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, “Hristofyas'ın konuşmasında itiraz ettiğiniz görüşleri müzakerelerin seyrini etkiler mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Bu söylediğim konular oldukça önemli. Biz, iki otonom bölge için müzakere etmiyoruz. Eğer Sayın Hristofyas öyle anlıyorsa o zaman uyanması lazım bulunduğu rüyadan. O nedenle bunu tabii ki kendisine soracağım ama burada, dünyanın merkezinde ifade edilmeseydi önemli görülmeyebilirdi. Bir basın açıklaması gibi görülebilirdi. Ama Sayın Hristofyas'ın burada söyledikleri, üzgünüm ama Sayın (eski Rum lider Tasos) Papadopulos'un 2-3 yıl önce söylediklerinden bile daha kötüdür diyebilirim. Daha iyi, daha ılımlı değil, daha kötüdür diyebilirim. Papadopulos, üniter devlete işaret ediyordu, Hristofyas 'Kıbrıs cumhuriyeti'nin egemenliğinin restorasyonundan bahsediyor ve ayrıca otonom iki bölgeden oluşacak bir federasyondan bahsediyor. Federasyonlar, otonom bölgelerden oluşmaz. Bunu öğrenmesi lazım hiç olmazsa...”

PAZARTESİ GÜNÜ BM SEKRETERİ İLE GÖRÜŞECEK

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, 28 Eylül Pazartesi günü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban ki-mun'la görüşecek.
64. BM Genel Kurulu'nun yapıldığı New York'ta temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Talat'ın, Genel Sekreter Ban'la görüşmesinin kesinleştiği açıklandı.
Yerel saatle 11.45'te, Türkiye saatiyle 18.45'te başlayacak görüşme BM Plaza'nın 38. katında Ban'ın ofisinde yapılacak.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hristofyas, ruyadan, rüyadan, talat, uyansin, uyansın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mehmet Ali Talat (Mehmet Ali Talat Kimdir? - Mehmet Ali Talat Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:46
Talat-Hristofyas 'AB konuları'nı konuştu Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:08
Talat-Hristofyas görüşmesinin yeni sonucu Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:05
Talat ve Hristofyas bir araya geldi Dilara Haber Arşivi 0 18 Eylül 2008 19:52