IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2009, 01:53   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genelkurmay'dan darbe bilgisi istendi




İkinci Ergenekon davasına bakan mahkeme, son 7 yıldaki darbe girişimi iddialarıyla ilgili Genelkurmay'dan bilgi ve belge istenmesine karar verdi. Mahkeme, İP-Karargah Evleri hakkında da Hava Kuvvetleri ve MİT'ten bilgi istedi.


İSTANBUL - İkinci Ergenekon davasına bakan mahkeme, 2000-2009 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde darbeye teşebbüs amacıyla bir örgütlenme olup olmadığının Genelkurmay Başkanlığı'ndan sorulmasını kararlaştırdı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, mahkeme heyetine başkanlık yapan üye hakim Hasan Hüseyin Özese, verilen aranın ardından alınan kararları açıkladı.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Tuncay Özkan'ın talebi doğrultusunda, Genelkurmay Başkanlığına yazı yazılmasını kararlaştırarak, 2000-2009 yılları arasında TSK içerisinde askeri darbeye teşebbüs amacıyla bir örgütlenme olup olmadığı konusunda inceleme, soruşturma yapılıp yapılmadığının tespiti ile, var ise her türlü istihbarat, bilgi, belge ve diğer evrakın onaylı suretlerinin gönderilmesinin istenmesini karara bağladı.



Mahkeme, yine Genelkurmay Başkanlığına yazı yazılarak, iddianamede belirtilen ''Sarıkız-Ay Işığı, Eldiven ve Yakamoz'' adlı darbe senaryolarıyla ilgili mevcut olduğu takdirde her türlü bilgi ve belgenin gönderilmesinin istenmesini kararlaştırdı.

KARARGAH EVLERİ HAKKINDA DA BİLGİ İSTENDİ
Mahkeme heyeti ayrıca, sanık Cengiz Köylü'nün talebini kabul ederek, İP-Karargah Evleri konusunda herhangi bir duyum haber, bilgi ve soruşturma olup olmadığı varsa bu sanıkla ilgisinin sorulması ve buna ilişkin belgelerin celbi için Genelkurmay Başkanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığına ve MİT Müsteşarlığına yazı yazılmasına hükmetti.

Duruşma, 12 Ekim Pazartesi günü saat 09.30'a ertelendi. Birinci Ergenekon davasına ise 28 Eylül'de devam edilecek ve bu duruşmada Danıştay saldırısı tanıklarının ifadesinin alınması bekleniyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bilgisi, darbe, genelkurmaydan, istendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
GenelKurmay'dan Yandex'e Ağır Darbe! Spartacus Yandex 1 04 Kasım 2014 14:58
Genelkurmay'dan 'darbe' açılımı Ezgi Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2012 11:08
Genelkurmay Darbe dersi vermiyoruz PassioN Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2012 20:26
Genelkurmay'da darbe temizliği PassioN Haber Arşivi 0 08 Mart 2012 20:54