IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2009, 02:22   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Chavez: ABD halkını ve kültürünü severim




Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, BM Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere bulunduğu ABD'de, Amerikan televizyonu CNN'de yayımlanan Larry King'in programına katıldı ve bilinmeyen yönleriyle özel hayatı hakkında bilgi verdi.

Amerikan halkıyla aralarında bir sorun olmadığı hususunda birçok kez mesaj veren Chavez, Amerikalıları ve Amerikan kültürünü sevdiğini, Amerikalı film yıldızı Charles Bronson'un, sevdiği aktörler arasında yer aldığını ve Walt Whitman'ın şiirlerini beğendiğini ifade etti.

"Yankee Stadyumu'nda Amerikan Beyzbol Ligi maçına çıkmak isterdim" diyen Chavez, ABD-Venezuela ilişkilerine değinirken, George Bush döneminde daha da hırpalanan ilişkilerin Barrack Obama döneminde düzelmesi umudunu dile getirdi.

Chavez, ABD ile karşılıklı saygı temeline dayanan bir ilişki kurmak istediklerini, ABD'deki yönetimlerin yüzlerce yıl boyunca Latin Amerika halkına saygı duymadığını, darbelere ve suikaslere destek olduğunu ileri sürdü.

"Artık yeter" diyen Chavez, abi kardeş gibi olmak istediklerini, saygı ve eşitlik beklediklerini belirtti. ABD'nin bir önceki başkanı George Bush'u eleştirme geleneğini Larry King'in programında da devam ettiren Chavez, "Bush yönetimi beni devirdi. Bana suikast düzenlenmesi talimatı verdi. Bize saygısızlık yaptı. Venezuela'da devlet başkanı olarak bir tutuklu durumuna düşürüldüm. Beni sahil kenarında bir yere götürdüler. Beni öldürmek isteyenlerle tartıştım.Beni öldürmek için talimat almışlardı. Nitekim bir grup asker buna karşı çıktı.

Öldürülmedim, ancak beni öldürmek isteyenlerle yüz yüze geldim. Ölüm emrim Beyaz Saray'dan geldi" dedi. Kendisine zarar vermesinden korktuğu ülkenin sorulması üzerine Chavez, ABD'yi kastederek, "İmparatorluk. İmparatorluk. Kolombiya'da 7 askeri üssü var. Bu, Venezuela için büyük bir tehdit" ifadelerini kullandı ve Beyaz Saray'ın halen kendisini devirme niyetinde olmasından kuşku duyduğunu ifade etti.

"AVRUPALILARIN GÜNEY AMERİKA'DA SOYKIRIMI"

Chavez, nükleer çalışmaları nedeniyle tepki çeken İran yönetimiyle aralarındaki sıkı ilişkiyi savundu ve İran'ın kendilerine nükleer teknolojide yardım ettiğine dair iddiaları yalanladı. Chavez, bu iddianın Venezuela'ya saldırı için gerekçe olarak kullanıldığını ileri sürdü.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Yahudi soykırımıyla ilgili fikirlerine katılmadığını ve soykırımı kınadığını ifade eden Chavez, "Ancak Güney Amerika'da da başka bir soykırım oldu. Avrupalılar geldiğinde 90 milyon kadar yerli vardı. 200 yıl sonra bu rakam 4 milyona düştü. Avrupalılar bu soykırımı inkar ediyor" diye konuştu.

İsrail'i de izlediği politika nedeniyle eleştiren Chavez, "Atom bombasına sahip, oldukça saldırgan, küçük bir ülke. Savaş tüccarı bir ülke" nitelemesinde bulundu.

Chavez, kendi yönetimiyle ilgili eleştirilere cevaben, tarihlerinde hiçbir zaman bu kadar ifade özgürlüğü olmadığını kaydetti. Özel hayatıyla ilgili olarak, şarkı söylemeyi sevdiğini, ancak bu konuda fazla becerikli olmadığını ifade eden Chavez, "Ben birçok kusuru olan bir adamım. Sevecenim, şarkı söylerim, hayal kurarım. Fakir bir köyde doğdum, mısır yetiştirdim, büyükannemin yaptığı şekerleri satarak büyüdüm. Torunlarım için, sizin torunlarınız için daha iyi bir dünya istiyorum" diye konuştu.

Kendisinin "öcü gibi gösterilmesinden" yakınan Chavez, iyi bir Hıristiyan olduğunu, adil ve eşit bir dünya düzeni arzuladığını, barışın ancak bu şekilde sağlanabileceğini belirtti.

Chavez, adaletsizliği ve açlıktan ölen çocukları görünce ağladığını söyledi ve Tanrı'ya olan inancını vurguladı. Venezuelalı lider, kilise yönetimini ise "tümör" olarak niteledi.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd, chavez, halkini, halkını, kulturunu, kültürünü, severim, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Agü, Kayseri'nin Mimarlık ve Kent Kültürünü Dünyaya Tanıtacak Thetis Kültür ve Sanat 0 07 Haziran 2012 23:01