IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2009, 03:57   #1
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ADSL abonelerine sabit ücret müjdesi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ADSL kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konuların başında, telefon görüşmesi yapmamalarına rağmen, sabit hat zorunluluğu nedeniyle her ay ödenen sabit ücret geliyor. Ancak yapılan son açıklama ile bu sorunun yakın gelecekte ortadan kalkacağının sinyalleri gelmeye başladı.

Rekabet kurumu, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada özetle şunları söylüyor: Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin Rekabet Kurumu'na gönderdiği yazıda yalın ADSL uygulamasına geçilmesi için BTK' ya (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 3.7.2009 tarihinde başvuruda bulunulmuştur. Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından gönderilen bir diğer yazıdan da söz konusu başvuruyu takiben BTK ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasında bu konuda çeşitli toplantılar yapıldığı anlaşılmaktadır. Rekabet Kurulu kararında yer alan "yalın ADSL hizmeti sunmak üzere Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından 3 ay içinde BTK'ya başvuru yapılması" hükmünün gereği bu aşamada yerine getirilmiş durumdadır. Yalın ADSL uygulaması, ilgili tarife sistemine karar verip bu tarifeyi onaylayacak olan BTK'nın çalışmasını tamamlamasıyla başlayabilecektir.

Bu açıklamadan da anlaşılacağı gibi, Yalın ADSL uygulaması için şu an söz BTK'da. BTK'nın ilgili tarifeye karar verip onaylamasının ardından, ADSL kullanıcıları da rahat bir nefes alacak gibi görünüyor.

Rekabet Kurulu, hatırlanacağı gibi 18.2.2009 tarihli ve 09-07/127-38 sayılı kararıyla ADSL hizmetinin sabit telefon aboneliğine bağlanması uygulamasına son verilmesi ve Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin yalın ADSL hizmetinin başlatılması için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) başvurmasına karar vermiştir. Kurul'un bu başvurunun Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından 3 ay içinde yapılması koşulunu da içeren bu kararı 27.4.2009 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştur.

Rekabet Kurulu'nun kararına rağmen uygulamanın başlamaması tüketicilerin ve tüketici örgütlerinin süregelen tepkilerine neden olmakta, Kurumumuz yalın ADSL hizmetinin neden halen başlatılmadığı konusunda çok sayıda soru ile karşı karşıya kalmaktadır. Bahse konu uygulamanın, BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebilecek olması nedeniyle, Kurumumuza yapılan başvurular bakımından yol gösterici olması amacıyla bu açıklamanın yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

Türk Telekomünikasyon A.Ş. Rekabet Kurulu'nun kararını takiben Kurumumuza gönderdiği yazıda, yalın ADSL uygulamasına geçilmesi için BTK' ya 3.7.2009 tarihinde başvuruda bulunduğunu bildirmiştir. Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından gönderilen bir diğer yazıdan da söz konusu başvuruyu takiben BTK ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasında bu konuda çeşitli toplantılar yapıldığı anlaşılmaktadır. BTK tarafından Kurumumuza gönderilen bilgilendirme yazısında ise Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin başvurusuna değinilerek konunun kendi görev alanlarında olduğu ifade edilmektedir.

Yukarıdaki bilgilerden anlaşılacağı üzere, Rekabet Kurulu kararında yer alan "yalın ADSL hizmeti sunmak üzere Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından 3 ay içinde BTK'ya başvuru yapılması" hükmünün gereği bu aşamada yerine getirilmiş durumdadır. Yalın ADSL uygulaması, ilgili tarife sistemine karar verip bu tarifeyi onaylayacak olan BTK'nın çalışmasını tamamlamasıyla başlayabilecektir.

Kurumumuz, Türk Telekomünikasyon A.Ş.'ye Rekabet Kurulu kararı ile getirilen yükümlülük açısından süreci izlemeye devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adsl, mujdesi, müjdesi, sabit, ucret, ücret


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev numarasında sabit ücret yok! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Ocak 2012 19:58
Ev numarasında sabit ücret yok! Deep Turkcell 0 23 Ocak 2012 17:31
ADSL abonelerine 3G! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 07 Eylül 2010 18:51
ADSL Kota Aşımı Ücret Hesaplama Cemalizim IF Ekstra 0 30 Haziran 2009 16:50
ADSL Abonelerine Önemli Uyarı Kralice Ağ, Network ve Networking 1 29 Haziran 2008 15:28