IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2009, 22:53   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye 40 yayıncıyla Frankfurt'ta




Türkiye, 14-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 61. Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarında 40 yayıncıyla temsil edilecek. Bu yıl 8 telif hakları ajansının da katılacağı fuarda Türk yazarlar da konuşmacı olarak yer alacak.

ANKARA - Türkiye Yayıncılar Birliğinden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Türkiye'nin onur konuğu olduğu fuar için, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda Türkiye Yayıncılar Birliği, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Türkiye Yazarlar Birliği temsilcilerinin yer aldığı Ulusal Organizasyon Komitesi kurularak 2009 yılı çalışmaları yürütüldü. Türkiye ulusal standı bu yıl 400 metrekarelik alanda kurulurken ulusal stantta 34, çocuk kitapları yayıncıları bölümünde de 6 olmak üzere toplam 40 yayıncı fuarda yer alacak.
Bu yıl, 8 telif hakları ajansının da fuara katılımı sağlanırken telif ajansları özellikle Türk yazarlarına, yayıncılarına ve çevirmenlerine yeni dış bağlantılar kuracak ve dışa açılmanın en büyük ayağını oluşturan TEDA Projesine büyük katkı sağlayacak.



Ulusal Organizasyon Komitesi tarafından hazırlanan program çerçevesinde her gün fuar alanında, paneller, okuma etkinlikleri ile kültürel ve sektörel tanıtım faaliyetlerinden oluşan 20 etkinlik gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bunlardan 18'i Ulusal Organizasyon Komitesince, diğerleri program destekçisi kuruluşlar tarafından davet edilen 22 yazar bu yılki etkinliklere katılacak.
2009 Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı Türkiye etkinlikleri kapsamında İngilizce olarak yazar ve yayıncılar kataloğu hazırlanıp bastırıldı. Kataloglar fuarda ilgililere dağıtılacak. Yazar ve yayıncılar hakkında bilgileri içeren ''booksfromturkey.com'' adresindeki internet sitesi de proje kapsamında yayına başlayacak.
''Her ülkeye Türkiye Kitaplığı'' projesi kapsamında Mainz Üniversitesi Yabancı Diller Bölümüne yapılan Türkiye Kitaplığı'nın açılışı da Frankfurt Kitap Fuarı etkinlikleri sırasında gerçekleştirilecek.
Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'nda Gülten Dayıoğlu, Ayşe Kulin, Mario Levi, İskender Pala, Beşir Ayvazoğlu, Gül İrepoğlu, İlber Ortaylı ve Deniz Kavukçuoğlu'nun da aralarında bulunduğu isimler, okuma, panel ve sempozyumlarda yer alacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
40, frankfurtta, türkiye, yayinciyla, yayıncıyla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye bütün renkleriyle Frankfurt’ta mı? Angel Kültür ve Sanat 0 18 Ekim 2008 12:13
Frankfurt'taki Türkiye Cemalizim Kültür ve Sanat 0 09 Ekim 2008 18:46