IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2007, 20:10   #261
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Karısı bile onu doktor sandı 10 Ocak 2007



Kendini doktor olarak tanıtarak hasta muayene eden Murat Güneş son olarak Esenyurt’taki Özel Uğur Hastanesi’nde çalışırken yakalandı. Sahte doktor, Kemal Sunal’ın "Doktor Civanım" filmindeki gibi davranıp 6 ay önce evlendiği eşini bile kandırmış.

HAYATINI yalan üzerine kurdu. Ailesini, çevresindekileri hatta eşini de bu yalanlarına inandırdı. Tıpkı Kemal Sunal’ın ’Doktor Civanım’ filminde olduğu gibi... Osmaniyeli Murat Güneş Hacettepe Tıp Fakültesi’ni bitirdiğini, Çukurova Tıp Fakültesi’nde de kardiyoloji ihtisasını yaptığını söyleyerek 1,5 ay önce İstanbul Esenyurt’taki Özel Uğur Hastanesi’nde doktor olarak işe başladı.

Yöntemi dikkat çekti

Sahte doktor Güneş, diplomasının ve belgelerinin Osmaniye’deki evinde olduğunu söyleyerek hastane yöneticilerini ikna etti. Yüzlerce hastayı muayene eden, ilaç yazan Murat Güneş’in ilaçlardaki tutarsızlığı ve muayene yöntemi dikkat çekti. Şikayet üzerine araştırma başlatan jandarma, herhangi bir tıp fakültesinden mezun olmadığını belirlediği Murat Güneş’i 2 gün önce gözaltına aldı.

6 ay önce evlenmiş

Esenyurt Jandarma Karakolu’na götürülen Murat Güneş’in eşi Ayfer Güneş de eşinin doktor olmadığını öğrenince sinir krizleri geçirdi. Üniversite mezunu olduğu kaydedilen Ayfer Güneş’in 1 yıl önce Murat Güneş ile tanıştığı ve 6 ay önce hayatlarını birleştirdiği ortaya çıktı. İfadesinde, "Bana da ’doktorum’ dedi. Hiç şüphelenmedim. Doktor arkadaşları da vardı" diyen Ayfer Güneş boşanma davası açmaya hazırlanıyor.

Hastane ne diyor

Özel Uğur Hastanesi yetkilileri, Güneş’in sadece 2 gece nöbet tuttuğunu, diplomasını getirmeyince ve şüphelendikleri için kendilerinin ihbar ettiğini açıkladılar. Soruşturmayı genişleten jandarma, Güneş’in bugüne kadar 47 özel hastanede çalıştığını, her hastanede 1-2 ay kaldıktan sonra işten ayrıldığını belirledi.

Reçeteler inceleniyor

Murat Güneş’in yazdığı reçeteler ve muayene ettiği hastalara koyduğu teşhisleri mercek altına alındı. Murat Güneş’in muayene ettiği hastalara genellikle ağrı kesici, antibiyotik ve vitamin benzeri hemen herkesin bildiği ilaçlar yazdığı, şu ana kadar incelenen hastalarda ciddi bir soruna rastlanmadığı öğrenildi.

Her şeyi sahte çıktı

Üzerinde doktor kimliği bulunan Murat Güneş’in sürücü ehliyeti de sahte çıktı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de Özel Uğur Hastanesi’nde inceleme başlattı.

Kentte hademe köyde doktor

Yönetmenliğini Kartal Tibet’in yaptığı, başrollerinde Kemal Sunal, Bahar Öztan, Ali Şen ve Ayşen Gruda’nın oynadığı Doktor Civanım filmi 1982 yılı yapımı. Senaryosunu Safa Ünal’ın yazdığı Doktor Civanım’ın konusu kısaca şöyle: İstanbul’da bir hastanede hademe olarak çalışan Kemal (Kemal Sunal), köyüne dönünce kendini doktor olarak tanıtır. Herkesi ücretsiz, bedava muayene eder. Kısa bir süre içinde kendini sevdiren Kemal, Ruşen Ağa’nın (Ali Şen) kızı Sümbül’e (Bahar Öztan) aşık olur. Oysa Sümbül, ağanın oğlu ile sözlüdür. Bu arada Kemal’in foyası, yani sahte doktor olduğu ortaya çıkar.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Şubat 2007, 20:11   #262
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Microsoft’un sahibi Bill Gates; evde TV, bilgisayar, MP3 çalar ve cep telefonu gibi tüm elektronik cihazları birbirine bağlayan son sistemi tanıttı


Dünyada bilgisayar devrimini başlatan Bill Gates, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES), 1200 basın mensubunun karşısına çıkarak “Dijital devrim başlıyor. Artık dünya tamamen değişecek” dedi. Amacının, tüm elektonik cihazları birbirine bağlayarak insan hayatını tamamen kolaylaştırmak olduğunu belirten Gates, Microsoft’un evler için özel olarak tasarladığı bir server (işletim merkezi) ve yazılımı Vista’yı tanıttı. Quattro olarak adlandırılan sistem sayesinde evdeki telefon, bilgisayar, MP3 çalar, oyun konsolu ve televizyon kablosuz ortamda birbirine bağlanıyor.

ELEKTRONİKLER BİRLEŞTİ
Hafızasına DVD formatında 1000 film kaydedebilen Quattro tüm medya (resim,ses,video) dosyalarının ana bir merkezde hafızaya alınmasına olanak sağlıyor. Örneğin, cep telefonuyla çekilen bir video görüntüsü tek bir tuşa basılarak Quattro’nın belleğine gönderiliyor; kullanıcı daha sonra bu videoyu kumandanın yine tek bir tuşla televizyon ekranından izleyebiliyor. Ayrıca internetten indirdiğiniz bir şarkıyı yine Quattro aracılığıyla kablosuz ortamda MP3 çalarınıza aktarabiliyor veya dijital kamera ile çekilen fotoğraflarınızı ister cep telefonuna, isterseniz bilgisayara gönderilebiliyorsunuz.

INTERNET TV GELİYOR
Gates ayrıca 2 yılda 11 milyon satan X-Box oyun konsolu ile televizyonlara internet üzerinden film indirilebileceğini müjdeledi. Internet TV Protocol formatında çalışan yeni X-Box’larla aynı zamanda dijital TV yayınları da izlenebilecek. Yani TV’de sadece kanallar değil, istenilen programlar, istenen saatte izlenebilecek. Teknoloji devi Sony de doğrudan internete bağlanarak DVD formatında film indirilmesini sağlayan yeni ürününü Las Vegas’ta tanıttı.

BİLGİSAYARLAR ARTIK DOKUNMATİK!
Microsoft, yeni ürünleri için birçok teknoloji deviyle işbirliğine gitti. Bilgisayar devi HP’nin yeni bilgisayarı TouchSmart’ta Microsoft’un işletim sistemi Vista kullanılıyor. Bilgisayar, ekranına yapılan bir dokunuşla verilen komutları yerine getiriyor.

SAAT KENDİ KENDİNİ AYARLAYACAK
Microsoft’un yeni sisteminde yer alan elektronik duvar saati, periyodik olarak internete bağlanacak. Saat kendini ayarlayacak ve günlük hava durumu bilgilerini sesli olarak okuyacak.

Otoda sesli komut
Otomotiv devi Ford ve Microsoft, arabalarda cep telefonunu ve müzik sistemini sürücünün sesli komutuyla çalıştıracak bir teknoloji geliştirdi. Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan “Sync” adlı yeni teknoloji sayesinde sürücüler yoldan gözünü ayırmadan ve ellerini kullanmadan cep telefonundan istediği numarayı arayacak, kısa mesajlarını otomobilin panelinde okuyabilecek veya istedikleri radyo kanalını sadece sesli kumandayla ayarlayabilecek. Bu yıl aralarında Ford Focus’un da bulunduğu 12 Ford modeline yerleştirecek sisteme cep telefonu, el bilgisayarı, MP3 çalarlar da bağlanabiliyor. Sync yazılım sistemi, şimdilik sadece İngilizce, Fransızca ve İspanyolca komutları anlayabiliyor.

VATAN

 

Alt 09 Şubat 2007, 20:11   #263
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye’deki telekom ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, yayınladıkları ortak bildiride, Türk Telekom’un telefon tarifelerinde yapacağı değişikliğin haksız rekabete yol açacağı ve rakip firmalara ağır darbe indireceği uyarısında bulundu.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Tüm İnternet Derneği (TİD), İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD), Bilişim Sektörü Derneği (TÜBİDER), Kablo İşletmecileri Derneği (KAİDER) ve Tüketiciler Birliği’nin ortaklaşa hazırladığı bildiride, Türk Telekom’un 29 Aralık 2006 tarihinde telefon tarifelerinde değişiklik yapacağını duyurduğu hatırlatıldı.

“TELEKOMİNİKASYON KURUMU YENİ TARİFELERİ HALA ONAYLAMADI”

Merkez Bankası’nın 5 Ocak 2007 tarihli resmi bülteninde, “Yılın ilk çeyreğinde haberleşme grubunda telefon ücreti kaynaklı fiyat artışları beklenmektedir” ifadesinin yer aldığına dikkat çekilen bildiride, “Demek ki 19 milyon telefon abonesi için zam yapılmak istenmektedir. Ancak, Türk Telekom sabit telefon piyasasında hakim konumda olduğu için, her türlü tarife değişikliği Telekomünikasyon Kurumu’nun onayına tabidir ve bu tarifeler 10 gün sonra bile hala Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanmamış durumdadır” denildi.

“TÜRK TELEKOM, TELEKOMİNİKASYON KURUMU’NU ÖNEMSEMİYOR”

Türk Telekom’un onaylanmamış tarifeyi yayınlamasının, Telekomünikasyon Kurumu’nun önemsenmediği anlamına geldiğine işaret edilen bildiride, aynı durumdaki cep telefoncuların, tarifelerinin onaylanması aşamasında hiç onaysız işlem yapmadığına dikkat çekildi. Bildiride, “Türk Telekom’un bu davranışı çok inciticidir” ifadesine yer verildi.

“TT İÇİN İKİ YÖNLÜ VE ÇOK MANALI KAZANIMLAR ORTAYA ÇIKTI”

Türk Telekom’un rakipsiz olduğu sabit ücret ve şehiriçi ücretlerinde artış isterken, rekabetin olduğu ve gelirlerinin nispeten düşük olduğu şehirlerarası, milletlerarası ve cep telefonuna doğru yapılan aramalarda indirim yapmak istediğine vurgu yapılan bildiride, şu görüşlere yer verildi:

“Bu davranış, rekabetin olumlu sonucu olarak ortaya çıkmış gibi görünse de, Türk Telekom açısından iki yönlü ve çok manalı kazanımlar ortaya çıkmaktadır. Öncelikle gelirlerinin daha düşük olduğu alanda rekabetle yarışmak için fiyat indirimi yapmış gibi görünmekte; ancak, diğer yandan rekabetin olmadığı alanda artış yaparak sonuçta önemli bir zam elde etmek istemektedir. Öbür yandan, ara bağlantı, kiralık hat gibi birçok hizmeti Türk Telekom’dan almak zorunda olan yeni lisanslı işletmecilerin bu maliyetlerinde hiçbir indirim yapılmamaktadır. Bilindiği gibi Telekomünikasyon Kurumu’nun temel görevi, ülkemizde telekomünikasyon alanında rekabeti oluşturmak ve tüketicilerin bu rekabetten yararlanmasını sağlamaktır. Bu görev, yıkıcı rekabeti önlemeyi de gerektirir. Türkiye’nin Bilişim ve Telekom alanındaki sivil toplum örgütleri olarak,

-Tüketici yararını korumak için görevli Telekomünikasyon Kurulu’na saygı göstermenin herkesin görevi olduğunu, Hükümet ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ülke organlarına saygıyı sağlamakla görevli olduğunu,

-Telekomünikasyon Kurulu’nun da rekabetin yok edilmesini önleyerek saygınlığını korumasını beklediğimizi,

-Tüketiciyi koruma görevimiz sebebiyle -gerekirse- kanuni haklarımızın kullanılacağının bilinmesi gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

 

Alt 09 Şubat 2007, 20:13   #264
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Merhaba arkadaşlar.

Bir kaç gündür biliyorsunuz nufus kağıtlarımızla ilgili bir mail dolaşıyor.
Kimlik numaraları olmayanlar oy kullanamayacak diye.
Evet kesinlikle doğrudur.
Nufus kağıtlarınızda TC. kimlik numaranız yok ise seçimlerde oy kullanamayacaksanız.
Ve her nedense Sayın Hükümet yetkilileri bunu gerektiği gibi halka duyurmuyorlar.

Halk bu haberi Muhtar lıklarda asılan listeleri kontrole gittiğinde öğrenebiliyor ancak.

Şükür ki ufak ufak duyulmaya başladı...

Benim sizi uyarmak istediğim konu işin farklı bir boyutu.

Eğer hala nufus kağıtlarında TC. kimlik no larınız yok ise.
Lütfen zaman kaybetmeyiniz. Bir an önce Gidip yeni lerini çıkarttırın.

Bugün Annem le bu işlemi yapmak için nufus müdürlüğüne gittiğimizde tam olarak 2saat 15 dakika
sokakta ve ayakta ve soğukta sıra beklemek zorunda kaldık.

Zaman geçip seçim tarihi yaklaştıkça, bu kuyruk çok daha uzayacaktır.
Lütfen işlemlerinizi kolay yapabilmeniz için daha fazla beklemeyiniz.

Hazırlamanız gereken evraklar.
2 adet resim. (En son haliniz olması ısrarla isteniyor. Lütfen yeni foto çektiriniz)
Muhtardan alınacak Nufus değişikliği kağıdı.
Eski nufüs kağıdınız.
-------------------------------------------
Not: Muhtarlıklarda ki seçmen listelerini Kontrol etmeyi unutmayınız.
Seçmen Listeleri 1997 Seçimleri esas alınarak hazırlandığından;
Hemen herkesin bir sorunu çıkıyor. Düzeltilmesi için başvurmanız gerekiyor.
Ayrıca 18 yaşını dolduran Genç cocuklarımızında kayıtlarının verilmesi gerekiyor.

Herkesin hassasiyet göstereceğine inanıyorum.
Bu vatan bizim.
Emanetimizi koruyalım.

 

Alt 09 Şubat 2007, 20:14   #265
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Kuşlara ateş etti, balkonda oynayan çocuğu vurdu

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde bir kişi, at tüfeğiyle kuş sürüsüne ateş etti, ancak kuş yerine balkonda oynayan komşusunun çocuğunu vurdu.
Alınan bilgiye göre, Çakıllar Mahallesi’nde oturan H.P. (14), babasına ait ruhsatsız av tüfeğiyle evlerinin yakınından geçen bir kuş sürüsüne ateş etti.
Saçmalardan biri, evlerinin balkonunda oynayan 6 yaşındaki Şule Çetin’in koluna isabet etti.
Sarıveliler Sağlık Ocağında tedavi edilen küçük Şule’nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
H.P’nin babasının gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

MİLLİYET

 

Alt 11 Şubat 2007, 04:23   #266
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Başbakan Erdoğan,"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, şu anda bu noktada 'tahriklere kapılmayın' deyişini anlamlı bulurum. Bundan dolayı kendisine teşekkür ederim." dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya yönelik verilen gensorunun Salı günü görüşüleceğini belirterek, ''Ülkeyi muhalefet idare etmiyor. Ülkeyi iktidar idare ediyor. Biz öyle muhalefete falan pabuç bırakmayız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir soru üzerine ''Emniyet Genel Müdürlüğüne henüz atama yapılmadığını şu anda gerek valiler, gerekse Emniyet Müdürlüğü konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını'' belirterek, ''Öyle zannediyorum ki önümüzdeki hafta içerisinde Cumhurbaşkanlığına arz ederiz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Emniyet müdürlükleri ve vali atamalarında boş bulunanlar mı? yoksa başka atamalar da olacak mı?'' sorusuna Erdoğan, ''Genelde hemen hemen boş bulunan, şu anda vekaleten yürütülen, bazıları da rotasyon diyebileceğimiz atamalardır'' yanıtını verdi.

Hrant Dink cinayetiyle ilgili ''Hemen her gün basına yansıyan gelişmeler var. İstanbul Emniyet Müdürüyle ilgili tasarrufunuz olacak mı? İçişleri Bakanının istifasına yönelik muhalefetten gelen görüşler var. Ne diyorsunuz?'' sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Muhalefet gensoru vermiş Salı günü gensoruyu görüşeceğiz. Ülkeyi muhalefet idare etmiyor. Ülkeyi iktidar idare ediyor. Biz öyle muhalefete falan pabuç bırakmayız, merak etmeyin.''

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teşkilatlarına gönderdiği ''tahriklere kapılmayın'' şeklinde uyarıya ilişkin olarak, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, şu anda bu noktada 'tahriklere kapılmayın' deyişini anlamlı bulurum. Bundan dolayı kendisine teşekkür ederim. Fakat, 'tahriklere kapılmayın' derken ortaya çıkan neticeler üzerinde de iyi düşünmesini isterim'' dedi.

Partisinin MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan ve soruları cevaplandıran Erdoğan, ''terör örgütüne yönelik Avrupa'da yapılan operasyonlarda ABD ile yürütülen koordinatörlük kurumunun etkisinin olup olmadığının'' sorulması üzerine, ''ABD ile yürüttüğümüz bu müşterek çalışmanın, AB üyesi ülkelerle sürekli olarak bu konuyla yapmakta olduğumuz görüşmelerin bir neticesi olduğuna inanıyorum'' dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kaldı ki ortaya çıkan gerçekler bizim yıllar yılı vurguladığımız altını çizdiğimiz gerçeklerdir. Öyle zannediyorum ki bu operasyonlar neticesinde elde edilenler daha birçok gerçekleri de ortaya çıkaracaktır. Şu anda ortada henüz iki ülkenin attığı adımlar var. bunu hangi ülkeler takip edecek onu da izlemeye devam edeceğiz.''

-301. MADDE-

301. maddeye yönelik sivil toplum örgütlerinin önerilerinin bulunduğunun belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

''Şu anda, bana henüz sivil toplum örgütlerinden bir grubun önerisi geldi. O da dün basına açıklanan bir metindi. Bunun dışında daha farklı sivil toplum örgütlerinden ne gelecek onu da bekliyoruz. Bunlar da geldikten sonra değerlendirmesini arkadaşlarımızla yapacağız. Temenni ediyorum ki süreç içerisinde diğer sivil toplum örgütleri de önerilerini sunar ve bizler de bunların üzerinde çalışarak atacağımız bir adım varsa bu adımı atarız.''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yayınladığı bir genelgede, ''Seçim atmosferine girdik, tahriklere, tuzaklara kapılmayın'' ifadesinin yer aldığının belirtilmesi üzerine de Erdoğan, bu konuyla ilgili olarak söyleyeceği hiçbir şey olmadığını kaydetti. Erdoğan, ''Şu anda bu noktada 'tahriklere kapılmayın' deyişini anlamlı bulurum. Bundan dolayı kendisine teşekkür ederim. Fakat, 'tahriklere kapılmayın' derken ortaya çıkan neticeler üzerinde de iyi düşünmesini isterim'' diye konuştu.

 

Alt 11 Şubat 2007, 04:23   #267
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan, üç yıl önce bombalama eylemi nedeniyle hapis yatan Hrant Dink cinayeti azmettiricisi Yasin Hayal'e yardım etmesinin nedenini açıkladı.


Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan, “mazlum ve mağdur olan herkese yardım elini” uzattığını belirterek, “Bundan 3 yıl kadar önce Yasin Hayal’in ailesine de yardım etmiş olabilirim. Bunun Büyük Birlik Partisi ile bir ilgisi olmadığı gibi şahsın yaptığı eylemlerle de bir alakası yoktur” dedi.

Cihan yaptığı yazılı açıklamada, mağdur ve mazlum olan herkese yardım eli uzattığını ileri sürdü. Cihan, şunları kaydetti:

“Bundan 3 yıl kadar önce Yasin Hayal’in ailesine de yardım etmiş olabilirim. Bunun Büyük Birlik Partisi ile bir ilgisi olmadığı gibi şahsın yaptığı eylemlerle de bir alakası yoktur. Sadece mağdur ailelerine yardım amacındadır. Aynı zamanda o tarihte Büyük Birlik Partisi İl Başkanı değildim. Şahsım ve camiaya yönelik bu kasıtlı haberleri tekzip ediyor ve kınıyorum."

 

Alt 12 Şubat 2007, 19:34   #268
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Kurtlar Vadisi reyting rekoru kırdı... Kırdı mı?.. Hem de nasıl!..
Kıracağı biliniyor muydu?..
Bilinmez mi!..
Kurtlar Vadisi ne demekmiş?..
Reyting demek, reklam demek, rekor demekmiş...
Feryadın nedeni ortada...
*
Ancak biri var ki onun derdi iki misli...
“Taş” onun kafasına mı atılıyor bilinmez...
Fatih Altaylı, feryadının bir bölümü şöyle: (Dünkü yazısından)
“Kurtlar Vadisi gibi, Türkiye’ye vereceği zararı yıllardır yazdığım, verdiği zararı son dönemlerde hep birlikte gördüğümüz bir diziye kılını kıpırdatmayan RTÜK, asıl oraya el atmalı.”
Bir gazeteci “sansür”e yeşil ışık yakar mı falan gibi palavralar sıkmayacağım.
Gerçekleri, iki örnekle sereceğim önünüze...
*
Kurtlar Vadisi Terör Birinci Bölüm:
Polat’ın adamlarından biri elinde gazete ile Polat’ın yanına gelir.
Der ki:
“Yaltaklı denen adam yine bizim aleyhimizde yazmış. Belinde silahla gazete basanlar bizi eleştiriyorlar. Sabah sabah asabımı bozdu.”
Polat’ın yanıtı:
“Asabını bozduysa niye okuyorsun?”
Adamın cevabı:
“Bir daha bizim aleyhimize yazarsa ona çok ağır konuşucağım.”
Ve dizi devam eder...
*
Şİmdİ gelelim Altaylı’nın gerçek yaşamından bir iddiaya...
Hadisenin gerçekleştiği yer Ankara.
Gazeteci Nurcan Akad, Gazeteci Hakan Akpınar’a anlatıyor:
“Bir gün, İstanbul’daki yönetimin temsilcisi olduğu söylenen biri geldi ve gazetenin (Güneş gazetesi) yönetimini benden devralmak istediğini söyledi.
O kişi, Fatih Altaylı idi.
Yanında birtakım adamlar getirmişti.
Adamların silahları vardı...”
*
Arkadaşlar, bu şu demek:
İddiaya göre, Kurtlar Vadisi senaryosunun bir kesiti nereden alınmış?
Fatih Altaylı’nın yaşamından...
İtirazı olan var mı?...
Fatih Altaylı ne diyor?..
“Bu senaryo kötü örnek oluyor diyor...”
Kime kötü örnek oluyor diyor?..
Çocuklarımıza ve ülkeye...
Altaylı’nın “tu kaka” dediği senaryo “ilham”ını kimden alıyor...
Fatih Altaylı’dan... (İddiaya göre)
Hadi hayırlı işler!..

 

Alt 12 Şubat 2007, 19:34   #269
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Bakanı Murat Başesgioğlu, kamudaki geçici işçilerin daimi kadroya alınmasıyla ilgili olarak hazırladığı taslağı Bakanlar Kurulu’na sunduğunu söyledi.

Başesgioğlu, “Şu anda Bakanlar Kurulu’nda imzaya hazır durumda. Yaklaşık 215-220 bin civarında geçici çalışan arkadaşımızı ilgilendiriyor” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan çalışmalarda alınacak sonucun, özellikle hizmet iş kolunda, belediyelerde ve yerel yönetimde çalışanları ilgilendirdiğini ifade eden Başesgioğlu, “Bu çalışmayla Hazine yıllık 700 milyon YTL yük alıyor. Konuyla ilgili olarak mağduriyete neden olmamak için ince bir çalışma yapıyoruz. Biraz daha sabra ihtiyaç var” dedi.

 

Alt 12 Şubat 2007, 19:36   #270
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




TeliaSonera, Turkcell hisselerinin Çukurova Grubu’ndan satın alımı ile ilgili 2005 yılındaki anlaşmanın bozulmasının ardından açtığı tahkim davasını kazandığını açıkladı.


İskandinav bölgesinin en büyük telekom şirketi TeliaSonera, Turkcell’le ilgili olarak Çukurova aleyhine açtığı tahkim davasını kazandı. TeliaSonera açıklamasında, Uluslararası Ticaret Odası’nda açılan davada tahkim heyetinin, Çukurova’nın Turkcell Holding’de kalan tüm hisselerini 3.1 milyar dolara TeliaSonera’ya satması gerektiği belirtildi.

Satış işlemi gerçekleşirse, Turkcell İletişim’in yüzde 37.1’ine sahip olan TeliaSonera’nın şirketteki payı yüzde 64.3’e yükselecek. Turkcell Holding, Turkcell İletişim’in yüzde 51’ine sahip bulunuyor.

TeliaSonera Başkanı ve CEO’su Anders Igel, karardan dolayı memnun olduklarını belirterek, Çukurova’yla yaptıkları anlaşmayı tamamlamayı umduklarını söyledi. Igel, “Hisse alım anlaşması bağlayıcı olsa bile, Çukurova’nın hisselerin TeliaSonera’ya devrini gerçekleştirmeyi isteyip istemediğinden veya yasal olarak bunu yapıp yapamayacağını henüz bilmiyoruz” dedi.

TeliaSonera, Çukurova Grubu’nun Mart 2005’te kendileriyle yaptığı anlaşmadan vazgeçerek, Rus Alfa Grubu’yla finansman paketi üzerinde uzlaşması sonrasında Çukurova aleyhinde uluslararası tahkime başvurmuştu.

kaynak haberim.com

 

 

Etiketler
2007, dunyadan, haberler, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HABERLER Türkiye'nin uçuş ağı 203 noktaya ulaştı Chelt Havacılık Haberleri 0 11 Şubat 2011 15:16
Türkiye kardiyolojide dünyadan geri değil Juventus Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2009 11:39
2007 Komik Haberler BLaCK_and_WHiTe Komedi ve Mizah 1 26 Aralık 2007 21:20