IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2007, 23:01   #291
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Anavatan Partisi´nin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında TBMM Başkanlığı´na verdiği gensoru önergesinin ön görüşmesi 13 Şubat 2007 günü ele alınacak.

TBMM Genel Kurul'un bu haftaki gündeminde, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında Anavatan Partisi tarafından verilen ve Grup Başkanvekilleri Süleyman Sarıbaş, Muzaffer Kurtulmuşoğlu ve Ömer Abuşoğlu'nun yanı sıra Genel Başkan Erkan Mumcu'nun da imza koyduğu gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması konusunda ön görüşme yapılacak. Önergenin gerekçesinde, terör ve asayiş olaylarındaki genel artışa dikkat çekilirken, bazı faili meçhullerin aydınlatılamadığına işaret edilmişti.

Gensoru önergesi Anayasa'nın 99. maddesine göre, bir siyasi parti grubu adına veya en az 20 milletvekilinin imzasıyla verilebiliyor. Gensoru önergesinin, verilişinden sonraki üç gün içinde bastırılarak üyelere dağıtılması, dağıtılmasından itibaren on gün içinde gündeme alınıp alınmayacağının görüşülmesi gerekiyor. Aynı anayasa hükmü çerçevesinde bu görüşmede, ancak önerge sahiplerinden biri, siyasi parti grupları adına birer milletvekili, Bakanlar Kurulu adına Başbakan veya bir Bakan konuşabiliyor. Gündeme alma kararıyla birlikte, gensorunun görüşülme günü de belli ediliyor, ancak, gensorunun görüşülmesi, gündeme alma kararının verildiği tarihten başlayarak iki gün geçmedikçe yapılamıyor ve yedi günden sonraya bırakılamıyor. Gensoru görüşmeleri sırasında üyelerin veya grupların verecekleri gerekçeli güvensizlik önergeleri veya Bakanlar Kurulu'nun güven isteği, bir tam gün geçtikten sonra oylanıyor. Bakanlar Kurulu'nun veya bir bakanın düşürülebilmesi, üye tamsayısının salt çoğunluğuyla oluyor, oylamada yalnız güvensizlik oyları sayılıyor.

Salı günü ayrıca 'küresel ısınma-kirlilik' ve 'Türkçe'nin kirlenmesi' konularında muhalefet partilerince verilen ve Meclis araştırması istenen araştırma önergeleri ele alınacak. Salı günü Genel Kurul 15.00'te toplanacak ve gece geç saatlere kadar çalışacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Şubat 2007, 23:02   #292
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




AKP hükümetinin çizdiği pembe tablolara rağmen, Türkiyenin kronikleşen sorunu işsizlik artmaya devam ediyor.

Türkiye'nin yıllardır çözülemeyen en büyük sorunlarından biri olan işsizlik tam hız artarken, 2006 yılı Ekim ayı itibariyle Türkiye'deki toplam işsiz sayisinin 2 milyon 344 bine ulaştiğı, gençlerin yüzde 39'unun iş bulma konusunda umudunu tamamen yitirdikleri belirtildi. Türkiye Istatistik Kurumu verilerine göre, genç işsiz sayisinin 1.5 milyonu geçtigini kaydeden uzmanlar, 15-24 yaş grubundaki genç nüfusun yüzde 32'sinin çalıştığına, yüzde 28'inin öğrenci olduğuna, yüzde 40'nın ise çalışmadığına işaret ederek, 2001 yılı krizinin yaşandığı dönemde bile yüzde 16,2 oranında olan genç işsiz oranının, 2006 yılı Ekim ayı itibariyle yüzde 18,8 oranına ulaştığını bildirdiler. Genç işsizlerin oranının normal işsizlerin iki katına yaklaştığını dile getiren uzmanlar, her yıl 900 bin üniversite mezununun işgücü piyasasına katıldığını, ancak bunların büyük kısmının iş bulamadığını kaydetti.

 

Alt 12 Şubat 2007, 23:02   #293
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye’de yazar ve gazetecileri hedef alan "savaş kültürü"nün yoğunlaştığı öne sürüldü.

Almanya’da yayınlanan Der Spiegel dergisi, "Öldürücü Milliyetçilik" başlığını kullanırken Türkiye’de Orhan Pamuk gibi bir çok "liberal"in tehdit altında olduğunu savundu.
Der Spiegel dergisi, "Öldürücü Milliyetçilik" başlığı ile yayınladığı uzun bir haber analizinde Türkiye’de eleştirel bir tavrı takınan yazar ve gazetecileri hedef alan "savaş kültürü"nün yoğunlaştığını, Orhan Pamuk gibi bir çok "liberal"in tehdit altında olduğunu öne sürdü.
Pamuk ve diğer başka tanınmış yazar ve gazeteciye yönelik tehditlere dikkat çeken dergi, Dink cinayeti zanlısı "Ogün Samast’a polis tarafından kahraman muamelesi yapıldığı"nı öne sürerken, "ideolojik saplantısı olan vatandaşların muhbir gibi hareket edebileceğini" de yazdı.
Baskın Oran’ın Türkiye’de "görülmemiş büyüklükteki bir milliyetçi dalgası"nın bulunduğu yönündeki değerlendirmesine de yer veren dergi, "Ülkeyi Batı’daki ‘emperialist düşmanlar’a teslim etmek yerine izolasyona götürmeyi tercih eden milliyetçiler, Türk toplumunun pre-modern kısmına hakimdir" ifadesini kullandı.

HÜKÜMET GERİCİ HİSSİYATA HİÇBİRŞEY YAPMIYOR

Der Spiegel, Türk hükümetinin tutumunu değerlendirirken de "Yeniden seçilmek isteyen Erdoğan hükümeti ise ülkenin gerici hissiyatına karşı koymak için pek bir şey yapmıyor" yorumunu da yaptı.
Toplumun diğer kısmının ise, Dink cenazesi için sokaklara dökülen 100 bin kişi ve Türkiye’nin sadece Batı’nın bir parçası olarak bir geleceği olabileceğini bilen ülkenin "ekonomik elit" tarafından temsil edildiğini ileri süren dergi, "Türkiye’nin gelecekteki izleyeceği yön konusunda sert bir çatışma patlak verdi. Hangi taraf galip çıkacağı ise, henüz belli değil" görüşünü de dile getirdi.
(ANKA)

 

Alt 12 Şubat 2007, 23:03   #294
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




İzmir'in Dikili ilçesinde birahanede çalışan bir kişi, aynı iş yerinde çalışan kız arkadaşını sokakta döverken, kendisine engel olmak isteyen 55 yaşındaki kişiyi kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

İlçede bir birahanede çalışan H.Ç. (23), aynı birahanede çalışan kız arkadaşı ile sokakta yürürken kavga etmeye başladı. Kavga sırasında H.Ç, kız arkadaşına yumrukla vurmaya başladı. Bu sırada olay yeri yakınında bulunan Selahattin Karataş, H.Ç'ye engel olmak istedi. Bunun üzerine H.Ç, 55 yaşındaki Karataş'ı kalbinden bıçakladı.

Dikili Sağlık Ocağına kaldırılan Karataş, ilk müdahalesinin ardından Bergama Devlet Hastanesine sevk edildi. Daha sonra İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Karataş, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra zanlı H.Ç, polis tarafından yakalandı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

 

Alt 12 Şubat 2007, 23:03   #295
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türk çocuklarına AB ülkelerini ve kültürünü tanıtmak amacıyla hazırlanan ''Lokum'la Avrupa'ya'' kukla tiyatrosunun galası, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Marc Pierini'nin de katılımıyla yapıldı.
İstanbul'daki AB Bilgi Merkezi'nde gerçekleştirilen gala öncesinde konuşan Pierini, ''Lokum'un çocukları bir yolculuğa çıkaracağını, bu yolculuğun Türkiye'den AB'ye uzandığını'' dile getirdi. Pierini, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Biz AB olarak 27 üye ülkeyi kapsıyoruz, ama birbirinden çok farklı ülkeler var AB içinde. O sebepten dolayı değişik yemeklerimiz var, geleneklerimiz farklı, politikacılarımız farklı, ama kendimizi bu çeşitliliğin içinde bir bütün olarak görmek istiyoruz. AB olarak biz tek bir birlik olsak bile birbirimizden çok farklıyız, ama birlikte çalışıyoruz. Aynı konu Türkiye-AB ilişkileri için de söz konusu. Birbirimizden farklıyız ama aynı hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Ortak hedefimiz de Türkiye'nin AB'ye katılma yönünde ilerlemesi. Umarım 'Lokum' sayesinde birazcık olsun AB'yi görme şansına sahip olursunuz.'' Konuşmasından sonra Pierini, oyunu izlemek için gelen çocuklarla birlikte üzerinde ''Lokum'' sembolü bulunan pastayı kesti ve onlarla birlikte oyunu izledi.
AB Bilgi Merkezi Direktörü Aybige Tanrıöver de gazetecilere yaptığı açıklamada AB Türkiye Delegasyonu'nun İletişim ve Bilgilendirme Projesi'ni yürüttüklerini dile getirerek, bu proje kapsamında 7-11 yaş grubuna AB'nin kültürel çeşitliliğini anlatmak amacıyla akademisyen ve pedagogların çalışmaları sonucunda ''Lokum''un ortaya çıkarıldığını belirtti.
''Lokum''un bilinen, sevimli ve herkesin hoşuna gidebilecek bir sembol olduğunu düşündüklerini anlatan Tanrıöver, bu kukla tiyatrosu gösterisinin ayda bir AB Bilgi Merkezi'nde sergileneceğini söyledi.
''Lokum'' Kukla Tiyatrosu'nun yazarı Sibel Sonmaz da AB'yi çocukların gözünde somutlaştırmak için ''Lokum''un en doğru maskot olacağını düşündüklerini ifade ederek, bu konuda önce çocuklar için kitap yazdıklarını, daha sonra oyunlaştırdıklarını anlattı.

OYUN
Yaklaşık 35 dakika süren kukla tiyatrosu, hem öykü anlatan hem de çocuklara oyun boyunca rehberlik eden ''Lokum''un, Boğaz Kıyısında ''Katibim'' şarkısını söylemesi ile başlıyor.
Bu güler yüzlü maskot bir anda kendisini Tuna nehrinden İrlanda ormanlarına uzanan bir Avrupa yolculuğunda buluyor.
''Lokum'', bu yolculuğun her durağında ülkeyi temsil eden bir kuklayla ve çözmesi gereken bir bilmeceyle karşılaşıyor.

DHA

 

Alt 12 Şubat 2007, 23:03   #296
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Esenköy’de 1 metre boylarında maymuna benzer bir canlı gördüklerini iddia eden köylüler, 15 gündür korku ve merakla geceleri nöbet tutuyor.

Esenköy Bademlik Mahallesi’nde görüldüğü öne sürülen maymun benzeri canlı yüzünden köylülerin uykusu kaçtı. Köy meydanında geceleri nöbet tutan köylüler, ’gulyabani’ adını verdikleri canlıyı anlata anlata bitiremiyor. Başrollerini Kemal Sunal, Şener Şen ve Adile Naşit’in paylaştığı ’Süt Kardeşler’ filmini andıran görüntüler yüzünden, jandarma da sık sık köye gelip durumu kontrol ediyor.

Jandarma ekipleri, gece geç saatlere kadar otomobillerinde ve köy meydanında nöbet tutan köylüleri ikna edip evlerine gönderiyor. Köylüler ise gulyabaninin en son su kanalı ve taş ocağı yakınlarında görüldüğünü iddia etti.

Köyde yayılan dedikoduların ardından geçen pazar günü garip canlıyı gördüğünü söyleyen Murat Aydın Karagöz, şunları söyledi:

"Pazar gecesi saat 22.00 sıralarında merak edip arkadaşlarla su kanalının yakınlarına gittik. Tepeden taşlar geliyordu, çığlıklar vardı. Arkadaşlar korkup kaçmaya başladı. Ben kaldım. Daha sonra beyaz ışıklar arasında kıllı ve maymuna benzeyen bir şeyin üzerime doğru geldiğini gördüm. O sıra can havliyle kendimi arabanın içine attım. Daha sonra köylüler yanıma geldi. Ama ortalıkta hiçbirşey yoktu. Ancak arkadaşlar da atılan taşları ve sesleri duydular."

O günden bu yana gözüne uyku girmediğini söyleyen Karagöz, "Uyuyamıyorum olay her gün rüyama giriyor. Jandarma her gün köyümüzde. Burada büyüklerimizin dediğine göre eskiden yatır varmış. Eski Likya- Roma zamanından kalma mezarların olduğu da söyleniyor. Büyüklerimiz ’bu mezar bekçisi bir ruh olabilir’ dediler. Oraya gitmeyin diyorlar ama köylü topyekün merak ediyor" diye konuştu.

 

Alt 12 Şubat 2007, 23:04   #297
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Hükümet tarafından yapılan açıklamada ''toplam 14 teröristin idam edildiği, bu kişilerin adam öldürme, adam kaçırma ve ırza tecavüz suçlarından idama mahkum edilmiş oldukları'' belirtildi

Açıklamada idamların, ülkenin 5 ayrı bölgesinde bugün infaz edildiği kaydedildi. İdam edilenler arasında bulunan Zanon Yunus'un, yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu olduğu belirtildi. Ahmed Hamed Hassan adlı bir diğer kişinin de Bağdat'ta bir caminin bombalanarak, 65 kişinin öldürülmesinden hüküm giydiği belirtildi.

AA

 

Alt 12 Şubat 2007, 23:04   #298
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 19.51'de merkez üssü Sivrice İlçesi'nin Gözeli Köyü olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

 

Alt 12 Şubat 2007, 23:05   #299
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Danimarka'da trafik canavarına dikkat çekmek için ellerinde 90 km hız sınırını gösteren tabelalarla otobanda gösteri yapan mankenlere İstanbul'a gelen bir Rus mankenden misilleme geldi.

Alanya'da dayak yediği erkek arkadaşından kendisine slikon yaptırması karşılığında anlaşma yoluna giden ve bu şekilde medyada geniş şekilde yer alan Rus manken Olga Tyurina, bugün İstanbul'da E-5 trafiğini adeta altüst etti. Hız yapan sürücüleri azami hız sınırı olan 90 tabelasını göstererek uyaran güzel manken, iç çamaşırlı görüntüsüyle yürek hoplattı. Sürücülerin ve bölgede temizlik yapan çöpçülerin ilgisini toplayan manken, sürücülerden sürat yapmamalarını istedi. İlginç eylemi bazı sürücüler cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı.

Soğuk havaya rağmen trafik canavarına dikkat çekmek için üşümeyi göze alan gönüllü trafik elçisi Olga Tyurina, eyleminin ardından taksiyle olay yerinden uzaklaştı.

 

Alt 12 Şubat 2007, 23:05   #300
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Ermeni lobisinin iddiası: "Türkiye, ABD'yi tehdit ediyor"

ABD Kongresi'ndeki Ermeni lobisi, Türkiye'nin, Temsilciler Meclisi'ne sunulan Ermeni yasa tasarısı konusunda Washington'u tehdit ettiğini ileri sürdü.
Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'ndeki Ermeni lobisinin liderlerinden milletvekilleri Frank Pallone ve Joe Knollenberg, bu konuda Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Tom Lantos'a bir mektup yazdı.
İki milletvekili, mektupta "Anladığımıza göre üst düzeyde Türk hükümeti yetkilileri, tasarının Kongre'de ele alınması durumunda bile, Irak'ta görev yapan kuvvetlerimize sağlanan lojistik desteğin durdurulacağı uyarısında bulundu. ABD'nin askeri operasyonlarına müdahale anlamına gelen bu tehdit,kesinlikle kabul edilemez'' ifadesini kullandı.
Mektupta, ''1.5 milyon Ermeninin sistematik şekilde öldürülmesinin inkarı yönündeki giderek umutsuzlaşan kampanyası çerçevesinde Türkiye'nin, yurtdışındaki askerlerimizin yaşamlarını tehlikeye atacak olmasını öfkeyle karşılıyoruz'' denildi.
Ermeni yanlısı iki milletvekili, ABD yönetimindeki bazı yetkililerin, 'Türkiye'nin tehdidine boyun eğdiğini' ve Kongre üyelerinden, bu tasarının tartışılmasına bile karşı çıkmalarını istediğini yazdı.
Bu arada Türkiye, Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'ndeki Ermeni yasa tasarısının geçmemesine yönelik girişimlerini sürdürürken, Ermeni lobisinin, bu defa da Kongre'nin üst kanadı Senato'ya benzer bir tasarı sunmaya hazırlandığı belirtildi.
Amerika Ermeni Ulusal Kongresi (ANCA) adlı kuruluş ve Kongre kaynakları, yeni tasarının gelecek haftalarda Senato'ya sunulmasının beklendiğini kaydetti.

 

 

Etiketler
2007, dunyadan, haberler, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HABERLER Türkiye'nin uçuş ağı 203 noktaya ulaştı Chelt Havacılık Haberleri 0 11 Şubat 2011 15:16
Türkiye kardiyolojide dünyadan geri değil Juventus Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2009 11:39
2007 Komik Haberler BLaCK_and_WHiTe Komedi ve Mizah 1 26 Aralık 2007 21:20