IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2007, 23:16   #331
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye-İran Ortak Ekonomik ve Teknik İşbirliği Komisyonu toplanıyor


Türkiye-İran 19'uncu Ortak Ekonomik ve Teknik İşbirliği Komisyonu, 18 Şubat'ta Ankara'da toplanıyor. İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mottaki ile Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, başkanlığında toplanacak komisyonun en önemli gündem maddesi iki ülkenin ortak haberleşme uydusu fırlatması.


TÜRKİYE ile İran arasında 19. Ortak Ekonomik ve Teknik İşbirliği Komisyonu toplantısı İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mottaki ile Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen başkanlığında 18 Şubat'ta Ankara'da başlıyor. 4 gün sürecek toplantıda, öncelikle iki ülke bürokratları bir araya gelecek, ardından görüşmeler bakanlar düzeyinde sürecek. Toplantının gündeminde, iki ülkenin ortak haberleşme uydu fırlatma projesi gibi çok sayıda konu bulunuyor.

Toplantıya, Türkiye adına başkanlık edecek olan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, başta ikili ilişkiler olmak üzere, haberleşme uydusu gibi konuların tümünün gündemlerinde olduğunu söyledi. 4 gün sürecek toplantıda üzerinde mutabakata varılacak konular daha sonra iki ülke bakanlarının imzasına sunulacak.

İran hükümetinin aldığı karar gereği, komşu ülkelerle yapılacak ekonomik işbirliği konularına Dışişleri Bakanı Mottaki, dış ekonomik ilişkilerde doğrudan sorumlu bakan olarak katılıyor. Daha önce İran Ulaştırma Bakanı'nın sorumluluğunda olan Türkiye-İran Ortak Ekonomik ve Teknik İşbirliği Komisyonu, şimdi İran Dışişleri Bakanlığı'na devredildi.

Görüşmenin en önemli gündem maddelerinin iki ülkenin ortak haberleşme uydusu fırlatması, askeri ve güvenlik konularında işbirliği ve İran'ın nükleer programı oluşturuyor. İran, son dönemde, kendi sanayisi ve teknolojisiyle 700 kilometre menzilli pilotsuz uçak yapmayı başardığını açıklamış; keşif, bilgi toplama ve görüntü alma amaçlı uçağın radarda kolaylıkla görülemeyeceği ve vurulmasının zor olduğu belirtilmişti.

İran'ın yeni dış politika açılımında, Fars Körfezi, Arap ülkeleri ile Türkiye, Pakistan ve Afganistan gibi ülkelerle her alanda ilişkilerini geliştirmek bulunuyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Şubat 2007, 23:16   #332
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Mortgage Tasarısı'nın Meclis gündemine gelmesiyle, bankalar konut faizlerinde indirime başladı


Mortgage Yasa Tasarısı'nın Meclis gündemine gelmesi, piyasalardaki iyimser hava ve bono faizlerinin yüzde 18'lere gerilemesi ile birleşince bankalar arasında faiz yarışı yeniden hızlandı. Yapı Kredi ve Anadolubank'ın ardından dün de İş Bankası konut kredisi faiz oranlarını aylık yüzde 1.64'ten yüzde 1.54'e çekti. Diğer bankaların da konut kredisi faiz oranlarını aşağı çekmesi bekleniyor.

ORANLAR 1.50'YE İNDİ

Anadolubank da YTL cinsinden tüm vadelerdeki taşıt ve konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Anadolubank'ın taşıt kredilerinde YTL olarak tüm vadelerde 1.79 olan faiz oranı 0,12 puan indirilerek 1.67 oldu. Daha önce 3-60 ay için 1.57 olarak uygulanan Anadolubank'ın YTL cinsinden konut kredisi faiz oranı ise 3-60 ay için 1,50'ye çekildi. İş Bankası da dün yaptığı yazılı açıklama ile 120 aya kadar vadeli konut kredisinin faiz oranını aylık yüzde 1,65'ten yüzde 1.55'e çekti. Banka 'Maksimum Ev Paketi' faiz oranını da 120 aya kadar vadede aylık yüzde 1,64'ten 1.54'e indirdi.

PİYASALAR DAHA STABİL

Faiz indirimine ilişkin AKŞAM'a konuşan Anadolubank Bireysel Pazarlama ve Hazine Bölüm Müdürü Sarp Akkartal, 'İki haftadan beri piyasalarda iyimserlik havası var. Bono faizleri aşağı geldi. Piyasalar daha stabil bir ortama gidiyor gibi görünüyor. Piyasalardaki düzelmeye paralel olarak biz de oranlarımızı indirdik. Zaten 'en uygun faiz oranlı banka olma' iddiasını korumak istiyorduk' dedi.

(AKŞAM)

 

Alt 14 Şubat 2007, 23:16   #333
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Hakkında iki ayrı uyuşturucu davasından kesinleşmiş hapis cezası bulunan uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı hükümlüsü Nejat Daş bugün İspanya'dan Türkiye'ye iade edilecek.
İstanbul'a getirilecek olan Daş, Akdeniz'in uluslararası sularında 3.1 ton uyuşturucu yüküyle batırılan 'Kısmetim 1' ve 14 ton uyuşturucuyla ele geçirilen 'Lucky s' gemileriyle ilgili yargılanan Daş, İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılandığı sırada cezaevi aracından firar etmişti.
Nejat Daş, kaçtığı İspanya'da uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklu bulunuyordu.
10 Aralık 1992'de Türkiye'de tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarından
biri yapıldı. Türk ve ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Akdeniz sularında ortaklaşa düzenledikleri operasyonda, uyuşturucu yüklü olduğu ihbar edilen Kısmetim-1 gemisi kuşatıldı. Dört gün süren operasyon sonunda gemi Güney Kıbrıs açıklarında batırıldı. Gemide 3 ton 100 kilogram baz morfin olduğu iddia ediliyordu.
Bu operasyondan yaklaşık bir yıl sonra 7 Ocak 1993'te ikinci bir operasyon daha düzenlendi. Lucky-S gemisine düzenlenen operasyonda içinde 13 ton uyuşturucu olduğu iddia edilen gemi batırılmadan ele geçirildi. Her iki olayla ilgili araştırmalar aynı 'kilit ismi' işaret ediyordu: Nejat Daş.

Jandarmaları atlattı

Polisten kaçarken Düzce, Bolu ve Antalya'da saklandığı ortaya çıkan Daş, 15 Kasım 1992'de yakalandı ve tutuklanarak, Metris Cezaevi'ne gönderildi. Daha sonra da Sinop Cezaevi'ne nakledildi. Kısmetim-1'in batırılmasıyla ilgili olarak 29 Mart 1994'te İstanbul 2 No'lu DGM'de 5 yıl 10 ay hapis cezasına çaptırıldı. Lucky-S ile ilgili dava ise 1 No'lu DGM'de görülüyordu. Daş, 8 Kasım 1994 tarihinde görülecek duruşma için Sinop'tan getirildi. Duruşma sonrası yanındaki jandarmaları ikna ederek, kardeşi Vahdet Daş'ın Beyazıt'taki işyerini ziyarete giden Daş, bir fırsatını bularak firar etti. Bu arada Lucky-S davası da 30 yıl ağır hapis ve 1 trilyon 94 milyar lira para cezasıyla sonuçlandı.
İranlı ile birlikte Madrit'te 14 kilo eroinle yakalandı. Madrid'te Alcala Meco Hapishanesi'nde kalan Daş'ın iadesiyle ilgili 1998'de alınan karar geçen mart ayında İspanya Yüksek Mahkemesi tarafından 'Türkiye'de işkence yapıldığı' gerekçesiyle kaldırıldı.

 

Alt 14 Şubat 2007, 23:17   #334
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Türkiye'yi koruyan dinamik güçler varolduğu sürece, Türkiye'yi bölmeyi rüyalarında görenler kabusla uyanırlar ve derslerini alırlar. Bir kere buna inanmamız lazım. Biz inanıyoruz. Kimse Türkiye'yi bölemez, ona cesaret edemez. Onu düşünenlerin biz gereğini yaparız" dedi.

ABD'de bulunan Orgeneral Büyükanıt, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve eşi Gülgün Şensoy tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı.

Orgeneral Büyükanıt, ABD'de yaşayan Türklerden oluşan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.

ABD ziyaretinin önceden planlandığını ve bu planlar yapıldığı sırada ABD Kongresine sunulan Ermeni tasarısı gibi problemlerin bulunmadığını belirten Büyükanıt, ABD ile yakın ilişkiler çerçevesinde böyle bir ziyareti yapmakta olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'ne faydalı olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

"Şimdi, gücünü aldığımız Türk milletine, sizlere düşüncelerimi anlatmak istiyorum" diyen Büyükanıt, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye, çeşitli sorunlarla karşı karşıya. Daha önce de açıkça söyledim: Türkiye Cumhuriyeti, 1923'ten bu yana bu kadar büyük risk, tehdit ve sıkıntılarla karşı karşıya kalmadı. Hududumuzda Irak sorunu var. Bu, komşuların, bölgenin ve ABD'nin sorunu. Irak sorunu, tek bir parça sorun değil. Irak'ın kuzeyi ayrı sorundur, bütünü ayrı sorundur. Bu bir gerçektir. Bugün Irak, bölünme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bunu kimse inkar edemez. Irak'ın kuzeyinde bir terör örgütü var. Bu, Türkiye'nin sorunudur, bölgenin sorunudur. Türkiye'nin Kıbrıs ile ilgili sorunu var. Kafkaslar potansiyel bir risk bölgesidir. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Diğeri, Türkiye'nin İran ile sınırı vardır. Orası da potansiyel bir risk bölgesidir. Türkiye bu kadar sorunla Cumhuriyet tarihi boyunca karşı karşıya kalmamıştır."


"Kimse bölemez"



Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti:


"Bazı korkularımız var. Bu korkularımızın üstesinden gelmemiz gerekiyor. Türkiye bölünüyor mu? Kim bölecek Türkiye'yi? Kim bölebilir? Türkiye'yi bölmeye kimin gücü yeter? Türkiye'yi bölmeyi rüyalarında görenler, bu rüyanın sonunda kabus görür. O dinamik güçler, Türkiye'yi koruyan o dinamik güçler varolduğu sürece, o rüyayı görenler kabusla uyanırlar ve derslerini alırlar. Bir kere buna inanmamız lazım. Biz inanıyoruz. Kimse Türkiye'yi bölemez, ona cesaret edemez. Onu düşünenlerin biz gereğini yaparız. Böyle bir güç var mı? Yok. Hayal kuranlar var. Hayal kuranlara destek verenler de var. Geçmişte de hayal kurulmuş. O hayallerin içinde boğulurlar. Kimseye Türkiye'yi böldürmeyiz.

Hiç kimse, hiçbir kurum Türkiye'yi anayasasıyla belirlenmiş rejiminin dışına çıkaramaz. Türkiye demokratik, laik, sosyal ve üniter bir devlettir. Bunun dışına Türkiye'yi çıkaracak hiçbir güç yok ve olmayacaktır."


Ermeni meselesi



ABD Kongresine sunulan sözde Ermeni soykırımı tasarısına da değinen Büyükanıt, "Bu konu bizi üzüyor. Ama 'siz böyle yaparsanız biz de böyle yaparız' polemiğine girmek istemiyorum. Biz böyle şeyleri ifade etmiyoruz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak biz ABD Silahlı Kuvvetleriyle beraber çalışıyoruz" dedi.

Ermeni tasarısının ABD kongresinde kabul edilmesi ihtimaline de işaret eden Büyükanıt, "Biz böyle bir şey olursa bundan inciniriz, bundan rahatsızlık duyarız" dedi.

ABD Kongresine karşı bir asker olarak irade koyamayacağını, bunun aklına dahi gelmeyeceğini belirten Büyükanıt, "Ama inanıyorum ki, ABD'nin sağduyulu vatandaşları Türkiye'yi incitmekten kaçınır" diye konuştu.

 

Alt 14 Şubat 2007, 23:17   #335
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye Güney Kıbrıs Rum kesiminin Mısır ve Lübnan şirketleriyle ortaklaşa Kıbrıs açıklarında petrol arama girişiminden rahatsız. Bu girişime Türkiye de Kıbrıs açıklarındaki ruhsatlı sahalarında petrol arayarak karşılık vermeye hazırlanıyor.

Enerji Bakanı Hilmi Güler, arama çalışmalarının, yapılacak ihaleden sonra yaz aylarının sonunda başlayabileceğini belirtti.

İddialara göre Kıbrıs açıklarında 7-8 milyar varil civarında petrol var. Kıbrıs Rum kesimi parasal karşılğı milyarlarca dolar olan bu petrolü çıkarmak için Mısır ve Lübnan kökenli petrol arama şirketleri ile anlaştı.

Ancak bu girişim hem Türkiye'de hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sıkıntı yaratıyor. Türkiye Rumların bu girişimine yine Kıbrıs açıklarında petrol arayarak karşılık vermeye hazırlanıyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Kıbrıs açıklarındaki ruhsatlı sahalarında arama yapacak. Çalışmaların başlaması için öncelikle ihaleye çıkılacak.

"Sadece ruhsatlı sahalarımızda arayacağız"

Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin sadece kendi ruhsatlı sahalarında arama faaliyetleri yapacağının altını çizdi. Güler, Kıbrıs Rum kesimi ile Türkiye'nin arama yapacağı sahaların çakışmasının zayıf bir ihtimal olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de petrol arama çalışmaları başlatacağı yönündeki haber, Rum yönetiminin tepkisini çekti.

Rum radyosu, Türkiye ile Yunanistan arasında, Ege'de 1990'lı yıllarda meydana gelen kıta sahanlığı ve petrol krizinin bir benzerinin görüleceğini belirtti.

Rumların petrol ihalesine 5 uluslararası şirket başvurdu

Kıbrıs Rum yönetiminin, KKTC karasularını da kapsayan bir alanda petrol aranmasını öngören petrol ihalesine, 5 uluslararası şirket başvurdu.

Ankara'nın tüm uyarılarına rağmen, Lübnan Bayındırlık Bakanı da ihalede hazır bulunacak.

Rum yönetimi Turizm ve Ticaret Bakanı Angelis Mihalides, 5 büyük petrol şirketinin, ada çevresinde petrol araştırması yapan Norveç şirketinin verileri doğrultusunda, 35 bin dolar ödeyerek, ihale için resmi başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Rum bakan, şirketlerin Türk Dışişleri Bakanlığı'nın uyarılarını gözardı ettiğini de belirtti.

İhale süreci resmen 15 Şubat'ta başlayacak. Şirketlerin başvuruları 6 ay süresince incelenecek. İhale başvurusunun son tarihi ise 16 Temmuz.

 

Alt 14 Şubat 2007, 23:17   #336
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




HABERTÜRK...

İspanya, Daş'ı bugün Türkiye'ye iade edecek. Daş, 1994'te Türkiye'de yargılanırken firar etmişti.
Türk ve ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Akdeniz sularında ortaklaşa düzenledikleri operasyonda, uyuşturucu yüklü olduğu ihbar edilen Kısmetim-1 gemisi kuşatılmış, dört gün süren operasyon sonunda gemi Güney Kıbrıs açıklarında batırılmıştı. Gemide 3 ton 100 kilogram baz morfin olduğu iddia ediliyordu.
Bu operasyondan yaklaşık bir yıl sonra 7 Ocak 1993'te ikinci bir operasyon daha düzenlendi. Lucky-S gemisine düzenlenen operasyonda içinde 13 ton uyuşturucu olduğu iddia edilen gemi batırılmadan ele geçirildi. Her iki olayla ilgili araştırmalar aynı 'kilit ismi' işaret ediyordu: Nejat Daş.
Daş, 8 Kasım 1994 tarihinde görülecek duruşma için Sinop'tan getirildi. Duruşma sonrası yanındaki jandarmaları ikna ederek, kardeşi Vahdet Daş'ın Beyazıt'taki işyerini ziyarete giden Daş, bir fırsatını bularak firar etti.
Madrid'te Alcala Meco Hapishanesi'nde kalan Daş'ın iadesiyle ilgili 1998'de alınan karar geçen mart ayında İspanya Yüksek Mahkemesi tarafından 'Türkiye'de işkence yapıldığı' gerekçesiyle kaldırıldı. Daş, mayıs ayında 700 bin euro kefaletle bırakılmıştı.
Daş'ın adı ABD Kısmetim-1 Lucky-S operasyonuyla duyuldu...

İspanya'daki tüm uyuşturucu trafiğini yönetmekle suçlanan Nejat Daş 21 Aralık 2006'da bu ülkede yakalanarak tutuklanmıştı.

hatırlarsanız kurtlar vadisinde asıl adı Kısmetim-1 olan gemi NASİBİM-1 ,Lucky-s Olan gemi ise Türkçe karşlğı olan Şanslı-s olarak gösterilmişti...gemilerin yönetimini uyuşturucu baronu Testere Necmi Yapıyordu...

 

Alt 14 Şubat 2007, 23:17   #337
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Onur Air'in Sevgililer Günü için düzenlediği 'Evlenme teklifini uçağın üzerine yazarak yap' kampanyasına katılan Özhan Tırpancı, uçak altında uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Gökben Ulusoy'a unutamayacağı bir evlenme teklifinde bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul’dan Erzurum’a gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Özhan Tırpancı ve Gökben Ulusoy, İç hatlar terminalinden alınarak özel bir araçla aprona getirildi. Sevgilisi Özhan Tırpancı’nın yapacağı tekliften haberi olmayan Gökben Ulusoy, karşısında uçağın gövdesine yazılan, “Gökben benimle evlenir misin?” yazısını ve çok sayıda gazeteciyi görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Şoku atlattıktan sonra evlenme teklifini kabul eden Gökben Ulusoy “Hiç beklemediğim bir sürpriz oldu. Özhan, son ana kadar hiçbir şey hissettirmedi” dedi.

14 Şubat’ta ilginç bir şekilde sevgilisine evlenme teklif eden Özhan Tıpancı ise “Zaten evlenme teklif edecektim. Ama farklı birşey olmasını istedim. Onur Air’in kampanyasını görünce katıldım” diye konuştu.

Birçok havayolu şirketinin Sevgililer Günü için yaptığı fiyat odaklı kampanyaların aksine romantik bir organizasyon yapan Onur Air İletişim Koordinatörü Rauf Gerz sevgililer günü nedeniyle yaptıkları organizasyona 3 bin 453 çiftin başvurduğu ve en uygun olanın seçildiğini belirterek çiftlerin gidiş-dönüş uçak biletlerinin ve otel masraflarının şirket tarafından karşılanacağını söyledi.

 

Alt 14 Şubat 2007, 23:18   #338
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




pkk'lılar Marsilya'da otopark kundakladı

Fransa’nın Marsilya kentinde, terör örgütü pkk yandaşları bir otoparkı kundakladı.
Terör örgütü yandaşlarının kundaklaması sonucu 10 kadar araç yandı.
Terör örgütü yandaşlarının, Paris bölgesinde geçen hafta örgütün üst düzey üyelerine yönelik yapılan operasyonlar nedeniyle kundaklama eylemi yaptıkları bildirildi.
Fransız sorgu yargıcı, geçen cuma gecesi yapılan ön soruşturma sonunda, terör örgütü üyesi 15 kişi hakkında adli soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
Daha sonra ikinci kez yargıç önüne çıkanlardan 14’ünün tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.
Paris’teki operasyonlar çerçevesinde terör örgütünün başkentteki merkezi olan bir "kültür merkezine" de baskın düzenlenmiş, çeşitli evraka ve bilgisayarlara el konmuştu.
Merkeze düzenlenen baskının, terör örgütüne maddi destek sağlayan ve örgütün Avrupa’daki üst düzey sorumluları olduğu tahmin edilen kişilere karşı Paris’in çeşitli banliyölerinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde yapıldığı belirtiliyor.
Gözaltına alınanlara, teröre mali kaynak sağlama dışında, "organize suç" ve "kara para aklama" suçlamaları yöneltiliyor.
Fransız basını, gözaltına alınanların uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor olabileceğini de ciddi biçimde araştırıldığını belirtiyor.
Paris’teki operasyon, geçen yıl 2 pkk’lı teröristin döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin avroyu dolara çevirmek isterken gözaltına alınmaları sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti.
Fransa’da terör örgütü pkk’nın faaliyetleri, 1993 yılında yasaklanmıştı.

 

Alt 14 Şubat 2007, 23:18   #339
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Kurtlar yarın gece vadiye inemeyebilir...

ANKARA(ANKA)

RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Üst Kurul üyeleri izleyicilerden binlerce şikayet gelmesi üzerine Kurtlar Vadisi-Terör dizisiyle ilgili olarak Show TV Genel Müdürü Saner Ayar ile görüştü. Kanal yönetiminin, yapımcı firmayla hukuki soruna yol açılmadan diziyi yayından kaldırmak için çözüm arayışına girdiği öğrenildi.
RTÜK’ün 444 1 178 İletişim merkezine Kurtlar Vadisi Terör dizisiyle ilgili olarak binlerce şikayet gelmesi üzerine, RTÜK Üyeleri Show TV Genel Müdürü Saner Ayar’ı Ankara’ya davet ettiler. 13 Şubat 2007 Salı günü Ankara’daki Üst Kurul toplantısına katılan Saner Ayar’a Üst Kurul Üyeleri hem izleyicilerin şikayetleriyle ilgili bilgileri hem de görüşlerini aktardılar.
Show TV Genel Müdürü Saner Ayar’ın İstanbul’da kanal yöneticilerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu toplantısında yapılan değerlendirmeleri aktarması sonucunda, kanal yönetiminin, yapımcı firmayla hukuki soruna yol açılmadan diziyi yayından kaldırmak için çözüm arayışına girdiği öğrenildi. Bu durumda yarın gece ikinci bölümü yayınlanacak olan Kurtlar Vadisi-Terör’ün yayından kaldırılması bekleniyor.
Kurtlar Vadisi Terör adlı dizi nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna 1 Ocak-13 Şubat 2007 tarihleri arasında toplam 16 bin 597 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 13.9’ünde dizinin yayınlanmaması, 2 bin 609’unda ise dizinin yayınlanması istendi.
Dizinin 8 Şubat’ta yayınlanmasının akabinde ise 444 1 178 RTÜK İletişim Merkezine toplam 2 bin 898 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 2 bin 192’sinin (yüzde 75.6) konusunu Kurtlar Vadisi-Terör dizisi oluşturdu. İzleyicilerden gelen bildirimlerin 1924’ünde (yüzde 87.8) dizi şikayet edildi ve yayından kaldırılması istendi. İzleyicilerden gelen 268 (yüzde 12.2) bildirimde ise dizinin beğenildiği, devam etmesinin istendiği ifade edildi. (ANKA)

MİLLİYET

 

Alt 14 Şubat 2007, 23:18   #340
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




AKP, kasım ayında yapılacak genel seçimler için ünlü reklamcı Ali Taran’la anlaşıyor. AK Parti MYK toplantısına çağrılan Ali Taran, Başbakan Erdoğan’a kısa bir sunum yaptı. Parti, Taran’la ilgili kararını gelecek hafta verecek.

Edinilen bilgilere göre dün yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Taran, özellikle AK Parti kimliğini ön plana çıkaran bir sunum yaptı. Seçimlerde uygulanması gereken stratejiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Taran’ın Başbakan Erdoğan ve AK Parti kurmaylarını etkilediği belirtiliyor.

Önümüzdeki hafta yapılacak Merkez Yürütme Kurulu’nda Taran’la seçimlerde çalışma konusunda son kararın verileceği belirtiliyor.

Parti yönetiminin Taran’la ilgili düşüncelerin olumlu olduğu ve partinin reklam ve tanıtım işlerini yürüten Erol Olçak’la birlikte çalışmasına sıcak bakıldığı öğrenildi.

Ünlü reklamcı Ali Taran 2002 seçimlerinde Genç Parti’nin tanıtımını üstlenmişti.

 

 

Etiketler
2007, dunyadan, haberler, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HABERLER Türkiye'nin uçuş ağı 203 noktaya ulaştı Chelt Havacılık Haberleri 0 11 Şubat 2011 15:16
Türkiye kardiyolojide dünyadan geri değil Juventus Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2009 11:39
2007 Komik Haberler BLaCK_and_WHiTe Komedi ve Mizah 1 26 Aralık 2007 21:20