IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2007, 13:48   #491
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Erdoğan, Karadeniz Sahil Yolu'nun açılışıyla 20 yıllık bir hayalin gerçekleştiğini söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Samsun'dan Sarp'a kadar 6 il, 63 ilçe, 17 bucak merkezi, 9 liman, 2 havaalanı ve birçok yerleşim birimine hizmet verecek Karadeniz Sahil Yolu, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı. 20 yıllık bir hayalin gerçekleştiğini belirten Erdoğan yeni rüyasının bu yolu İstanbul'a ulaştırmak olduğunu söyledi. Erdoğan "Böylece Türkiye dünyanın en uzun sahil yoluna kavuşmuş olacak. İstanbul'daki 3. köprüyle de Karadeniz Sahil Yolu bütünleşecek" dedi.
Ülke ekonomisine yılda yaklaşık 600 milyon YTL katkı sağlaması öngörülen 542.5 kilometrelik Karadeniz Sahil Yolu, dün Bolaman - Perşembe güzergâhındaki Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli Ordu Nefise Akçelik Tüneli'yle birlikte açıldı. "Ak gerdanlık rüyasını gerçeğe dönüştüren lider" diye anons edilen Erdoğan, tarihi bir gün yaşadıklarını kaydetti.
Bu projenin sadece Karadeniz bölgesinin değil, 73 milyonluk ülkenin yarım asırlık rüyası olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
"İşte rüyalar gerçek oluyor. Konuşulmaya başlamasından beri 34, kazma vurulmasından bu yana 12 hükümet geçti. Tamamlanması için 24 yıl daha gerekiyordu. Aynı yavaş tempoyla gitseydi, açılışı 2024'te yapılabilirdi. 16 yılda 220 km. yol yapıldı. Biz 4 yılda 316 km yaptık. 16 yılda yüzde 40 yapılmıştı, biz 4 yılda yüzde 60'ını yaptık." Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak ise "Çevreciler itiraz ediyorlar, ama çalışmalarda gerekli özen gösterilmeye çalışıldı. Bu çalışmalardan önce yolların çevresi çöp alanlarına dönüştürülmüştü" ifadesini kullandı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bolu Tüneli'ne fark attı

Nefise Akçelik Tüneli, 3 bin 78 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun tüneli olma özelliğini taşıyor. Bolaman-Perşembe Otoyolu kapsamındaki tünelin inşaatı yaklaşık 5 yıl sürdü.


14 dava açıldı

Karadeniz Sahil Yolu'na yönelik olarak toplam 14 dava açıldı. Fındıklı'da açılan davalardan 2'si çevrecilerin lehine, 1'i aleyhine sonuçlandı. 2 dava sürüyor. Ardeşen'de açılan 3 dava devam ediyor. Arhavi'de açılan davalardan 2'sini çevreciler kazandı. Bir dava Danıştay'da bekliyor. Trabzon'da çevreciler 1 davayı kazandı, 1 davayı kaybetti. Sinop'ta açılan bir dava ise halen sürüyor. Kazanılan davaların sonuçları uygulanmadı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yılmaz ve Topçu gelmedi

Karadeniz Sahil Yolu projesinin hayata geçirilmesinde önemli rol oynayan eski başbakan Mesut Yılmaz ile bu proje nedeniyle Yüce Divan'a gönderilen ANAP'lı bayındırlık bakanı Yaşar Topçu davet edilmelerine karşın törene gelmedi. Eski bakanlar ANAP'lı Cengiz Altınkaya ve SP'li Cevat Ayhan törene katıldı.
Geçmiş yıllarda yola eleştirilerde bulunan Bayındırlık Bakanı Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de içinde bulunduğu çok sayıda bakan geldi.
Erdoğan, açılış için yolun başlangıç yeri olan Samsun'dan Başbakanlık otobüsüyle Ordu'ya gelirken, yol boyunca vatandaşlar sık sık yolunu kesti. Bu nedenle açılış 2 saat gecikmeyle yapıldı. 'Kararınız kararımızdır', "Yolumuzu açtın, Allah yolunu açsın" pankartları açıldı. Bir vatandaş da Erdoğan'a tepki olarak Cumhuriyet gazetesini gösterdi.
Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan, açılışa gelirken Başbakanlık otobüsünden çocuklara oyuncak dağıttı.
Açılış için Başbakanlık'a ve AKP'ye ait ikişer otobüs Karadeniz'e geldi. AKP Samsun İl Başkanlığı'na ait otobüste AKP parçaları çalınması dikkat çekti.
Havanın kararmasıyla Karadeniz Sahil Yolu'nda hiç ışıklandırmanın olmayışı dikkat çekti. Ordu'dan yola çıkan Erdoğan, Trabzon'a karanlıkta girdi. Partililerce karanlıkta karşılanan Erdoğan'ın konuşması, "karanlıkta miting" yorumlarına yol açtı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nefise Hanım tünellerini hiç göremedi

İSTANBUL Milliyet
Türkiye'ye en uzun karayolu tünelinin kazandırıldığı noktada açılan Karadeniz Sahil Yolu, inşaat mühendisi Nefise Akçelik'in onur ve hüzün dolu hikâyesini de ölümsüzleştirdi. Yolun açılışının gerçekleştirildiği Ordu'daki tünele adı verilen Akçelik, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde "tünel şefi" olarak uzun yıllar görev yaptı. Bolu Tüneli ve Karadeniz Sahil Yolu gibi iki önemli projeye imza attı. Ancak 2003 yılında göğüs kanseri nedeniyle yaşamını yitiren Akçelik'in kısa yaşamı, uğruna gece-gündüz çalıştığı bu iki projenin hayata geçirildiğini görmeye yetmedi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin ilk kız öğrencilerinden olan Nefise Akçelik, 1978'de Karayolları Genel Müdürlüğü sınavlarını kazanıp "tünel şefi" olarak çalışmaya başladı. Çalışmalarıyla iş çevresinde "Türkiye'de onun üzerine yoktur" dedirten Akçelik, Karadeniz Sahil Yolu'nun en önemli bölümlerinden olan Perşembe Bolaman Tüneli için "Hayatımın tüneli olacak" diyerek çalıştı.


Aksilikler bırakmadı

Akçelik, 2001'de Karayolları Zemin Mekaniği Şube Müdürü iken, yanlarında devrilen iş makinesi yüzünden bir işçi hayatını kaybetti. Aynı yıl indiği uçağa yıldırım düştü.
2000 yılında kansere yakalandığını öğrenen Akçelik, tedavisi sürerken işini bırakmadı. 3 Ekim 2003'te, Türkiye'nin en uzun tüneli ile ondan kısa bir süre önce hizmete giren Bolu Tüneli'nin açılışını göremeden 48 yaşında dünyadan ayrıldı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Nisan 2007, 13:50   #492
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Bitlis ve Şırnak’ta PKK operasyonu: 2 şehit, 2 terörist ölü


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bitlis’in Hizan İlçesi yakınlarındaki Çeltikli Mevkii’nde, arama-tarama operasyonunu yoğunlaştıran güvenlik güçleri teröristlerin döşediği mayına bastı

Jandarma Asteğmen Sertaç Uzun ile yanında bulunan Uzman Çavuş Hakan Han’ın şehit oldu. Güvenlik güçlerinin ’Teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık veren PKK’lı teröristlerden 2’si öldürüldü.

Şehit olan Jandarma Asteğmen Uzun ile Uzman Çavuş Han, için dün Tatvan Askeri Hastanesi’nde tören düzenlendi. Gazetecilerin alınmadığı törene, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, 6’ncı Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tacettin Coşkun, Tatvan Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker ve kurum amirleri katıldı. Şehit Asteğmen Uzun’un cenazesi Ankara’ya, Uzman Çavuş Han’ın cenazesi ise memleketi Erzurum’a gönderildi.

BABA, HABERİ TV’DEN ÖĞRENDi
Şehit Uzman Çavuş Hakan Han’ın babası SSK emeklisi 57 yaşındaki İsmail Han, Televizyonda oğlumun şehit olduğunu öğrendim. Allah’ın takdiri böyleymiş. Ne diyeyim, vatan sağolsun” dedi.

 

Alt 08 Nisan 2007, 13:50   #493
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Susturun Artık Şu Küstahı

Çuvalcı Amerikalı ile postal öpücü Barzani, Türkiye’yi tehdit etti. Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahalesi halinde, bu gibi olayların yeniden meydana gelebileceğini söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Susturun artık şu küstahı
Amerika’nın Sesi Radyosu’na konuşan ABD eski Genelkurmay Başkanı Richard Myers, “Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahale etmesi halinde Süleymaniye’deki çuval olayı tekrarlanabilir” dedi. El Arabiya televizyonuna açıklama yapan çapulcubaşı Mesut Barzani ise “Eğer Türkiye Kerkük’e müdahale ederse, biz de Diyarbakır’a müdahale ederiz” diye konuştu.

Fena halde şımartmışlar
TÜRKİYE’nin, peşmerge bölgesine karışması durumunda, Irak Kürtlerinin de Güney Doğu’ya karışacağı tehdidini savuran postal öpücü, “Türklerin Kerkük’e girmesine izin vermeyeceğiz” diyerek kafa tuttu. Barzani, “Türkiye’yi tehdit mi ediyorsunuz?” sorusuna ise şöyle cevap verdi: Türkiye’nin Kerkük’e karışması durumunda ne olacağını söylüyorum...

Çuvalla gözdağı verdi
2003 yılında Türk askerlerinin, başlarına çuval geçirilerek tutuklandığını hatırlatan Richard Myers, Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahalesi halinde, bu gibi olayların yeniden meydana gelebileceğini söyledi. Amerikan eski Genelkurmay Başkanı Richard Myers, Türk ordusunun Kuzey Irak’a girmesi durumunda, Amerikan kuvvetleri ile karşı karşıya gelebileceğini söyledi. ABD’nin sesi radyosuna konuşan Myers, görevde olduğu 2003 yılında Irak’ın Süleymaniye kentinde, Türk askerlerinin, başlarına çuval geçirilerek tutuklandığını hatırlattı. Myers, Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahalesi halinde, bu gibi olayların yeniden meydana gelebileceğini söyledi. Orgeneral Myers, “Oradaki öncelik, Bağdat ve diğer bölgelere saldırı düzenleyen aşırı unsurlar. Bu yüzden, PKK ile mücadele kolay değil” dedi. Myers, PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığı konusunda Türkiye’deki hassasiyetin bilindiğini, ABD güçlerinin neden askeri olarak bu soruna çözüm bulmadığına ilişkin soru üzerine şöyle konuştu:

Mücadele zormuş
“Bu işin çözümlenmesi için çok çaba sarf edildiğini düşünüyorum. Biliyorsunuz, ABD, Türkiye ile çok iyi ilişkileri olan Orgeneral Joe Ralston’ı göreve atadı. Bazı adımlar atıldığını düşünüyorum. Zorluklardan biri, PKK’nın çok küçük olması ve dağlık bir bölgede faaliyet göstermesi - dolayısıyla peşlerinden gitmek kolay değil. Bir diğer zorluk da Irak’ın egemen bir devlet olması.”

Barzani’den Türkiye’ye küstah tehdit
Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani El Arabiya televizyonunda yaptığı açıklamada “Türklerin Kerkük’e müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Kerkük tarihsel ve coğrafi olarak Kürt kimliğine sahip bir Irak kentidir. Tüm gerçekler Kerkük’ün Irak Kürdistanı’na ait olduğunu ispatlamaktadır” dedi. Türkiye’nin Kerkük’e müdahale etmesine izin verilemeyeceğini savunan Barzani “Eğer Türkiye müdahale ederse, biz de Diyarbakır’la ilgili ve Türkiye’deki diğer kentlerle ilgili işlere müdahale ederiz” diye konuştu. “Türkiye’yi tehdit mi ediyorsunuz?” sorusuna Barzani, “Türkiye müdahale ederse neler olacağını söylüyorum” diye cevap verdi.

 

Alt 08 Nisan 2007, 13:52   #494
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Cumhuriyet Gazetesi'ne şok haber !

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yıldız'a hapis cezası verildi.07 Nisan 2007 08:55

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayetçi olduğu davada, 23 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Cumhuriyet Gazetesinden yapılan yazılı açıklamada, Yıldız'ın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un 30 Ocak 2006'da TBMM'de düzenlediği basın toplantısında söylediği ''Başbakan kıvırtıyor'' ve bir gün sonra yinelediği ''Başbakan yine kıvırtıyor'' açıklamasını yayımladığı gerekçesiyle, toplam 23 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme heyetinin, Yıldız'a verilen hapis cezasını adli para cezasına çevirerek toplam 14 bin YTL para cezasına hükmettiği kaydedilen açıklamada, cezayı ertelemeyen mahkeme heyetinin Yargıtay yolunu açık bıraktığı bildirildi.

Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, avukatı Fatih Şahin aracılığıyla, CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç'un açıklamalarına yer veren gazeteyi, TCK'nın 125. maddesine (hakaret suçlaması) dayanarak, 2 Şubat 2006 tarihinde şikayet ettiği kaydedildi.

 

Alt 08 Nisan 2007, 13:52   #495
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Karayolları arazisi ve İETT Garajı gibi rekor satışlarla gündemden düşmeyen Türkiye’nin en değerli gayrimenkul bölgesi İstanbul Büyükdere Cadesi’nin gözde mülklerinden birisi daha sessiz sedasız el değiştirdi. Halk Bankası, İktisat Bankası’nın eski sahibi Erol Aksoy’un borçlarından dolayı devraldığı İstanbul Zincirlikuyu’daki 19 bin 237 metrekare inşaat alanlı bina ile bitişiğindeki 2 bin 237metrekarelik arsayı 44.1 milyon YTL’ye sattı. Daha önce Aksoy’a ait İktisat Bankası, Avrupa ve Amerika Holding ile Show TV-CİNE-5 gibi şirketler tarafından da genel merkez olarak kullanılan bina ve arsasını Çalık Holding’in sahibi Ahmet Çalık aldı.
Önceki gün basına kapalı olarak gerçekleştirilen ihaleye aralarında Hüsnü Özyeğin’in şirketi Fiba Gayrimenkul, Çalık Grubu firması Gap İnşaat, Taşyapı ve Erol Aksoy’un da bulunduğu 8 yatırımcı katıldı. 10 milyon YTL başlangıç bedeliyle satışa çıkartılan bina için Fiba ile Gap İnşaat son ana kadar başabaş mücadele verdi. Final aşamasında en yüksek teklif Gap İnşaat’tan gelirken, Halkbank Yönetim Kurulu’nun ihaleyi onaylamasının ardından bina ve arazinin devrinin gerçekleştirileceği belirtildi. Çalık’ın söz konusu binayı restore ettirerek Taksim’de bulunan genel merkezini buraya taşıyacağı kaydediliyor.
Halkbank binayı 2004’te 13.7 milyon YTL’ye almıştı
Çalık’ın 44.1 milyon YTL’lik fiyat teklif ettiği bina 2004 yılında Halk Bankası’na geçmişti. Aksoy’un ödemediği 32.7 milyon YTL’lik borcu nedeniyle icradan satışa çıkartılan bina ve arazisi, 13.7 milyon YTL’ye alacaklı konumdaki Halkbank’ın olmuştu. Bir dönem Erol Aksoy’a ait Avrupa ve Amerika Holding’in kullandığı binada Show TV, Cine 5 ve Aksoy’a ait radyolar yayın yapıyordu. İkisi bodrum, 9 katı olan binada el konulan İktisat Bankası’nın Genel Müdürlüğü de bulunuyordu.
TPAO eski Genel Müdürü Dinç, Çalık Enerji’de işbaşı yaptı
Türkiye Petrolleri (TPAO) eski Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Çalık Enerji Genel Müdürü olarak görevine önceki gün başladı. 30 Mart’ta TPAO’dan emekli olan Dinç’in Çalık Enerji’ye transferi, aynı sektörde bir özel sektör kuruluşuna geçmesi nedeniyle eliştirilmişti. Yeni görevinde ilk açıklamasını yapan Dinç, “Yeni enerji santralleri kuruluşu ve işletilmesi, Samsun-Ceyhan petrol boru hattının en kısa sürede tamamlanması, bir petrol rafinerisi ile petro kimya tesisi kurulmasında yoğunlaşacağız” dedi. Dinç, su ve elektrik dağıtımı ile telekomünikasyonda yeni iş imkanlarının geliştirilmesi konusunda da çalışacaklarını kaydetti.
Arnavutluk Çalık’a ‘telekom resti’ çekti
Türkİye’de İktisat Bankası binasını satın alan Ahmet Çalık’ın Arnavutluk’taki telekomünikasyon yatırımı tehlikeye girdi. Arnavutluk Maliye Bakanı Genc Ruli, devlet telekom şirketi Albtelecom’u satın almada gerekli bir koşulu yerine getirmesi için Çalık Grubu’na bir ay süre verdiklerini, aksi takdirde işlemin feshedileceğini söyledi. Ruli, üyesi olduğu Demokrat hükümetin, önceki Sosyalist hükümetle Çalık arasında 2005’te yapılan anlaşmayı onaylamadığını, çünkü Çalık’ın Türkiye’de bir telekom operatörü ile stratejik ortaklık içinde olduğunu kanıtlayamadığını belirtti. Ruli ayrıca Çalık’ı konuyla ilgili yedi aydır beklediklerini kaydetti. sÇalık Albtelecom’un yüzde 76’sı için 120 milyon euro teklif etmişti.

VATAN

 

Alt 08 Nisan 2007, 13:53   #496
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Başkentteki gazeteci milletinin duayenlerinden birisi, bizim Milliyet bürosundan Mustafa İstemi'dir. 1961'den beri siyaset meydanında en iyi fotoğraf karelerini yakalamak için başarılı biçimde koşturmaya devam ediyor.
Dün sabah, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Başbakan yardımcısı sıfatıyla kullandığı Başbakanlık'taki makam odasına girerken kulağıma eğildi, bir şeyler söyledi, ben de onun dediğini yaptım.
Gül'le el sıkışırken:
"Şu anda galiba müstakbel başbakanla el sıkışıyorum" deyince, Abdullah Gül önce gülmeye başladı, sonra hemen kendisini frenledi. Ama o arada İstemi de iyi fotoğraf kareleri yakaladı.
'Türkiye eski Türkiye değil'
Başbakanlık konusunu Gül'le sohbet sırasında birkaç kez daha gündeme getirdim. Aramızda şöyle bir konuşma geçti:
"Bir yıl önce bu zamanlar bana Cumhurbaşkanı seçimini Türkiye'nin herhangi bir krize meydan vermeden yapacağını söylemiştiniz. Bugün de aynı kanıda mısınız?"
Abdullah Gül:
"Hiç kuşkunuz olmasın. Kriz asla olmayacak. Türkiye eski Türkiye değil. Çok değişti. Çok önceden söyledik, Türkiye'ye kriz yaşatmayız diye. Yaşamıyoruz da..."
"Ortalık ısınıyor ama..."
Abdullah Gül:
"Krizi unutun, olmaz. Bakın, bu yılın daha ilk üç ayında Türkiye'ye tam 12 milyar dolarlık doğrudan yabancı sermaye geldi. Hiç görüldü mü böyle bir şey,(Gül bunu söylerken, sağ elinin işaret parmağıyla da cam masanın üstüne şöyle bir vuruyor,HC) söyler misiniz?"
"Bu neyin işareti?.."
Abdullah Gül:
"Cumhurbaşkanlığı seçimi yüzünden bir kriz olmayacağının işareti... Kriz beklentisi olsa, Türkiye'ye daha yılın ilk üç ayında 12 milyar dolar sermaye girer miydi hiç? Tam tersine içeriden dışarıya kaçardı. Bir yıl önce dışarıda yatırımcı kuruluşlar tarafından yapılan öngörüler daha farklıydı. Şimdi kriz beklentisi hiç kalmadı."
Gül bunu belirttikten sonra, baktım cari açık konusuna atladı, ekonomide cari açığın ileride herhangi bir sorun olmayacağını da bir takım teknik deyişlerle anlatmaya koyuldu.
Ben de fırsatı kaçırmadım:
"Başbakan gibi konuşuyorsunuz!"
Gülmeye başladı yine...
Sonra freni koydu.
Şunu da eklemeden duramadı:
"Unutmayın, ben daha önce başbakanlık yaptım. Devlet bütçesi yaptım başbakan olarak..."
Abdullah Gül, bir gün önce YÖK'ün ortaya attığı 367'yi, üstünde durulmaya değmeyen bir konu olarak niteliyor. Hiçbir geçerliği olmadığını söylüyor.
Şu sözler de onun:
"Kurallar çok açık. Hiçbir meşruiyet tartışmasına meydan vermeden, hiçbir zorlama olmadan yapılacak cumhurbaşkanı seçimi."
'Demokrasiden dönüş yok'
Ya bir askeri müdahale...
Abdullah Gül, böyle bir konu üzerinde konuşmayı dahi zul addediyor, şunları söylüyor:
"Mazide, eskide yaşayan insanlar olabilir. Onlar, Türkiye'nin yapısal olarak ne kadar değiştiğinin farkında bile değiller. Herhangi bir güçleri de yok, marjinal kalmışlardır. Yazın bir kenara: Türkiye'de rejime müdahaleyi kimse göze alamaz, böyle bir şeye cesaret edemez."
Ve ekliyor:
"Demokrasiden dönüş olmaz!"
Tabii sohbetimiz bu konuya gelince, Abdullah Gül'e ister istemez NOKTA dergisinin 'Günlükleri'ni soruyorum. Bir bölümü yazılmamak kaydıyla ilginç noktalara değiniyor.
Şu sözleri dikkate değer:
"İddia edilen, ortaya atılan niyetleri, gayretleri biliyoruz. Bunları basında çıkmadan önce biliyorduk. Türkiye'ye, bu ülkenin geleceğine yakışmayan niyetler... Bunlarla ilgili bilgiler, devlette bilmesi gereken yerlere bildirilmiştir. Bilmesi gerekenlerin bilgisi vardır. Zaten savcılar da gereğini yaparlar."
Devlette bilmesi gereken yerler...
Gül, bu yerlerin konuyla ilgili olarak bilgilendirildiğini söylüyor.
Bu yerler nereleri?..
MİT mi?
Genelkurmay Başkanlığı mı?
Çankaya olabilir mi?
Yüksek yargı mı?..
Abdullah Gül, bu sorularla ilgili olarak herhangi bir ip ucu vermiyor.
Bazı asker odaklı gayretler
Abdullah Gül'ün bu ilginç sözleri ile ilgili olarak 2003, 2004 yılları bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçiyor.
Belki bir başka deyişle:
O tarihlerde askerin içindeki bazı odakların hükümete karşı yeni bir 28 şubat'a dönük çabaları...
Kıbrıs'la ilgili Annan Planı konusunda, hükümete ters kepçe yapmak isteyen, yani önünü kesmeyi hedefleyen bazı asker odaklı gayretler..
Hatta zamanın KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Dentaş'a 2003'te Lahey'e giderken havaalanında, Çankaya'daki devlet mutabakatına rağmen "Planı reddetmeye gidiyorum!" dedirtebilen, yine bazı asker odaklarının perde arkasındaki desteği...
Bütün bunları ve bazı ayrıntıları anımsıyorum, Gül'le konuşurken.
Bunların hepsinin izi Nokta'nın yayınladığı "Günlükler"de de var. Zamanla her şey daha da açığa çıkacak ve Türkiye'ye yakışan demokratik, şeffaf, hukukun üstünlüğüne dayanan bir toplum ve devlet düzeni bizim ülkemizde de yerli yerine oturacak.
Abdullah Gül'le dün sabah Cumhurbaşkanlığı seçimini konuşurken bu temennilerimizi de dile getirdik.
Bu arada Abdullah Gül'le Çankaya'nın sistem içindeki önemini de konuştuk.
Özetle şöyle dedi:
"Çankaya hiç şüphesiz çok önemli. Devlette uyum açısından önemli. Bu uyumun, bu akordun sağlanması, Türkiye'ye çok şeyler kazandırır. Türkiye'de siyasetin normalleşmesi bakımından da Cumhurbaşkanlığının payı büyük..."
Devlette uyum konusu açılınca, ben de AKP'nin tepelerindeki 'uyum formülü'ne getirdim sözü.
Bir başka deyişle:
Erdoğan Cumhurbaşkanı-Gül Başbakan... Bu konu açılınca, fren yine otomatik olarak devreye girdi, sustu Abdullah Gül, gülüşünü eksik etmeden.
Ben devam ettim:
"Üç gündür başkentteyim. AKP'nin üst kademelerinde esen hava öyle ki, bu işe oldu bitti gözüyle bakıyorlar. Hatta Erdoğan'ın bu sırrı bir tek sizinle paylaşmış olabileceği söyleniyor. En ağır basan ihtimal olarak bu formül görülüyor. Bu formülün dışındaki ihtimallerin AKP Meclis Grubunu, milletvekillerini daha çok zora sokacağı belirtiliyor."
'Eski siyasetçilerden değiliz'
Gül'ün yanıtı sakin:
"Az kaldı, lütfen birkaç gün daha sabredin. Sayın Başbakan gerekli temasları, nabız yoklamalarını yaptıktan sonra oturup istişare edeceğiz. Karar böyle verilecek. Ama şunu iyi bilin: AKP Grubu çok sağlam... Kimse bu konuda yanlış hesap yapmasın. Eski siyasetçilerle bizi karıştırmayın."
Ve bir noktayı vurguluyor Gül:
"Çok önemli bir sürecin içindeyiz."
MİLLİYET

 

Alt 08 Nisan 2007, 13:53   #497
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




İstanbul'da sabahın erken saatlerinde etkili olan yoğun sis hava ulaşımını olumsuz etkiledi.

Denizden gelen nemli hava nedeniyle denize yakın ve çukur bölgelerde etkisini gösteren sis nedeniyle görüş mesafesi 100 metreye kadar düştü.

Atatürk Havalimanı'nda da 05.45-07.50 saatleri arasında etkili olan sis nedeniyle, THY'nin Atatürk Havalimanı'na yapılması gereken Bangkok, Aşkabat, Şam, Tebriz, Tahran ve Amman dış hat seferleri ile İzmir, Antalya, Samsun, Gaziantep ve Adana iç hat seferlerinden dönen uçakları Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'na yönlendirildiği kaydedildi.

THY'nin Konya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı ise Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi.

Bu arada, Atatürk Havalimanı'ndan yapılan dış ve iç hat seferlerinde sis nedeniyle rötarlar yaşanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı

 

Alt 12 Nisan 2007, 04:15   #498
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Trabzon'da silahlı saldırı
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkan Vekili Haydar Hisoğlu, ağabeyi İsmail Hisoğlu tarafından sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayda Hisoğlu'nun diğer kardeşi Turan Hisoğlu da yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 07.30 sıralarında Arsin ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana gelen olayda, TTB Meclis Başkan Vekili Haydar Hisoğlu (46) ve Turan Hisoğlu (48) evlerinden çıktıkları sırada, kendilerini bekleyen ağabeyleri İsmail Hisoğlu (65) tarafından silahlı saldırıya uğradılar.

Olayda Haydar Hisoğlu göğsüne ve başına isabet eden kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybederken, diğer kardeşi Turan Hisoğlu da yaralandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Turan Hisoğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ağabey İsmail Hisoğlu ise olayın ardından Arsin İlçe Emniyet Amirliği'ne giderek teslim oldu.

Olayda hayatını kaybeden Haydar Hisoğlu'nun cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, cenazesinin yarın öğle saatlerinde toprağa verilmesi bekleniyor.

İsmail Hisoğlu ile kardeşleri arasında yaklaşık 10 yıldır süren arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Haydar Hisoğlu, daha önce TTB Meclis ve Yönetim Kurulu başkanlıkları görevinde bulunurken, son olarak da TTB Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütüyordu.

İHA

 

Alt 12 Nisan 2007, 04:16   #499
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Okullarda şiddet bitmiyor

HATAY (İHA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir ilköğretim okulunda çıkan kavgada 1 öğrenci bıçaklandı. Olay üzerine okula giden polis, bir başka kavgada kız öğrenciyi tekmeleyerek hastanelik eden erkek öğrenciyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Kocatepe Mahallesi'nde bulunan Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 8. sınıf öğrencileri C.T. (15) ve Y.G. (15), okul bahçesinde bilinmeyen bir nedenle kavga etti. Kavga sırasında C.T., üzerinde taşıdığı bıçağı çekerek Y.G.'yi omzundan yaraladı. Yaralanan öğrenci İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, arkadaşını bıçaklayan C.T., okul müdürü tarafından polise teslim edildi.

Okulda bu kavganın yankıları sürerken, 7. sınıfta okuyan İ.E. adlı bir erkek öğrenci, sınıf arkadaşı R.E.'yi tekmeleyerek hastanelik etti. Kız öğrenci, polis tarafından hastaneye götürüldü. Erkek öğrenci ise, gözaltına alınarak Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü.

Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu'nda yarım saat içerisinde meydana gelen üçüncü olayda ise, bir veli, kolundan tuttuğu bir öğrenciyi "Çocuğumun parasını neden zorla alıyorsun" diyerek azarlamaya başladı. Çocuğunun parasının aynı okulun öğrencisi tarafından zorla alındığını iddia eden veli, basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakarak okul yönetimi ile görüşmek için okula girdi.

Bıçaklanan ve dövülen 2 öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, her iki kavgayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

 

Alt 12 Nisan 2007, 04:17   #500
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Evlenmek isteyen kızını öldürdü
ADANA (İHA) - Adana'da bir kişi, evlenmesine karşı çıktığı kızını otomatik av tüfeğiyle öldürdü.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Alınan bilgiye göre, İstanbul'da sekreterlik yaptığı mobilya mağazasındaki işinden çıkarılan 18 yaşındaki Leyla Çoğalan, 10 gün önce Adana'da ailesinin yaşadığı Yıldırım Beyazıt Mahallesi 24. Sokak 9 numaradaki eve geldi. İstanbul'da Eren adında bir kişiyle tanışarak evlenmeye karar veren Leyla, konuyu ailesine açtı.


Bir halı mağazasında çalışan baba Cumali Çoğalan (36), evlenmeye karar veren kızına, erkek arkadaşından ayrılmasını ve evlilikten vazgeçmesini istedi. Çoğalan kızına "ya o ya biz" diyerek konuyu kapatmak istedi. Ancak genç kız, Eren ile evlenmek istediğini söyleyince Cumali Çoğalan evdeki otomatik av tüfeğini alarak kızına ateş etti. Leyla Çoğalan göğsünden aldığı saçmalarla olay yerinde hayatını kaybetti.


Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 5 çocuk babası Cumali Çoğalan'ı evde gözaltına alarak polis merkezine götürdü.
Leyla Çoğalan'ın cenazesi savcılık incelemesinden sonra adli tıp morguna kaldırıldı.

 

 

Etiketler
2007, dunyadan, haberler, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HABERLER Türkiye'nin uçuş ağı 203 noktaya ulaştı Chelt Havacılık Haberleri 0 11 Şubat 2011 15:16
Türkiye kardiyolojide dünyadan geri değil Juventus Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2009 11:39
2007 Komik Haberler BLaCK_and_WHiTe Komedi ve Mizah 1 26 Aralık 2007 21:20