IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2007, 17:34   #51
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




KADEM’in anketine göre Kıbrıslı Türkler, 2004’teki referandumdan bu yana fikir değiştirdi. Halkın yüzde 65’i artık 2 devlet istiyor. Referandumda Rumlar birleşmeye ’hayır’ derken, KKTC’de ’evet’ oranı yüzde 65 olmuştu.

Orduya güveniyorlar

Ankete göre halkın en güvendiği kurumların başında yüzde 95’lik rekorla Türk ordusu geliyor. Siyasiler ise emniyet ve adaletin ardından yüzde 29 ile son sırada. Güvenilirlik testinin sonuçları yakında açıklanacak.

KKTC’de Türk askeri ile siyasetçiler arasında son dönemde sıkça yaşanan ’yetki’ krizlerinin ardından yapılan kamuoyu yoklaması, adayı karıştıracak nitelikte çıktı. Kamuoyu araştırma şirketi KADEM’in bu ay başında yaptığı ankete göre Kıbrıslı Türklerin en güvendiği kurum yüzde 95 rekor oranı ile Türk ordusu çıktı. Siyasetçilere güven ise, yüzde 29 ile son sırada. Araştırmaya göre, Annan planına ’evet’ diyen Kıbrıslı Türkler aradan geçen 3 yılda fikirlerini değiştirdi. Halkın yüzde 65’i artık 2 devlet istiyor.

Annan planı öncesinde hem Rum kesimi hem de KKTC’de yapılan anketlerde en doğru sonucu bularak adını duyuran ve ardından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sonuçları bire bir tutturan KADEM, KKTC siyasetini karıştıracak yeni bir ankete daha imzasını attı. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna resmen açıklanacak ankette, son dönemde hassas bir konu haline gelen, ’güvenilirlik’ testi yapıldı.

İKİ DEVLET İSTİYORLAR

Ankette ayrıca KKTC halkına, Kıbrıs sorununun BM çerçevesinde çözümünün nasıl olmasını istedikleri soruldu. Bu soruya ise, Kıbrıslı Türkler yüzde 65 ile ’İki ayrı devletli çözüm,’ yüzde 20’si ise Rumlarla federasyon istedi. Halkın yüzde 20’si ise, bu soruya ’fikrim yok’ cevabını verdi.

Araştırmayı gerçekleştiren KADEM’in üst düzey yöneticisi Muharrem Faiz, Kıbrıslı Türkler arasında ilk kez bu kadar yüksek oranda iki ayrı devlet istendiğini belirterek, sonucun şaşırtıcı olduğunu söyledi. 2004 yılında yapılan Annan planı referandumunda KKTC halkının yüzde 65’i Rumlarla federasyon öngören plana evet oyu kullanmıştı.

Anket soruları

KKTC’nin tüm ilçelerinde yapılan ankette halka; Türk Barış Kuvvetleri, polis, hukuk ve siyasetçiler olmak üzere 4 ana kuruma ne kadar güvendikleri soruldu.

857 kişi arasında yapılan anketin sonunda, "çok ve biraz güveniyorum" şeklindeki seçenekli cevaplarla toplam güvende asker yüzde 95 destek buldu. Siyasetçiler ise 29.1’de kaldı. Güvenilirlik anketinde, Türk ordusunun ardından en güvenilir kurum yüzde 76.9 ile polis ardında da yüzde 75.7 ile hukuk çıktı.

Türk ordusu

Çok güveniyorum:80.8

Biraz güveniyorum:14.2

Pek güvenmiyorum: 3.2

Hiç güvenmiyorum: 1.8

Siyaset

Çok güveniyorum:4.3

Biraz güveniyorum:24.8

Pek güvenmiyorum:51.4

Hiç güvenmiyorum:19.5

Polis

Çok güveniyorum:39.6

Biraz güveniyorum:37.3

Pek güvenmiyorum:16.0

Hiç güvenmiyorum: 7.0

Adalet

Çok güveniyorum:35.3

Biraz güveniyorum:40.4

Pek güvenmiyorum:16.5

Hiç güvenmiyorum: 7.8

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 31 Ocak 2007, 17:34   #52
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Mayıs ayında görev süresi sona erecek olan Cumhurbaşkanı Sezer, Köşk’te bulunan Atatürk Müzesi’nin restorasyonunu halefine bırakmayacak. Sezer müzenin teşhir ve tanzimi için açılan ihaleye, “işi 50 günde bitirme” şartı getirdi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Mayıs ayında görev süresi sona erecek olan Cumhurbaşkanı Sezer, Köşk’te bulunan Atatürk Müzesi’nin restorasyonunu halefine bırakmayacak. Sezer müzenin teşhir ve tanzimi için açılan ihaleye, “işi 50 günde bitirme” şartı getirdi

Cumhurbaşkanının kim olacağı tartışmaları iyice yoğunlaşırken, mayıs ayında görev süresi sona erecek olan Cumhurbaşkanı Sezer, Köşk’te bulunan Atatürk Müze Köşkü’nü baştan yaratıyor. Köşkün, teşhir ve tanzim projesi için ihaleye çıkılırken, ihaleye, “işi 50 günde bitirme” şartı yer aldı. Böylece, Sezer’in görev süresi dolmadan, iş bitirilmiş olacak. Sezer, bu şekilde Atatürk Müzesi’nin yenilenmesini, AKP tarafından getirilecek yeni Cumhurbaşkanına bırakmamış olacak. Cumhurbaşkanlığı’nın, “Atatürk Müze Köşkü Teşhir Tanzim Proje Uygulama İşi” ihalesi, geçtiğimiz hafta duyurulurken, ihale, bugün saat 10.00’da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nde yapılacak. İhaleyle, halen Köşk bünyesinde bulunan ve Atatürk’ün müzesi olarak kullanılan bölümün yeniden düzenlenmesi, teşhir kısmının genişletilmesi öngörülüyor.

YERLİ YATIRIMCI ŞARTI

İhaleye ilişkin olarak çıkılan ilanda, işin bitirilme süresi ile ilgili kriter dikkat çekti. Buna göre, işin bitirilme süresi, “yer tesliminden itibaren 50 takvim günü” olarak belirlendi. İlanda, yer tesliminin de ihale ile ilgili sözleşmenin imzalanmasından itibaren beş gün içinde yapılacağı vurgulandı. İhalenin tamamlanması ve sözleşmesinin imzalanması için yaklaşık 15 gün geçeceği tahmin ediliyor. Yer teslimi ile birlikte işin 50 günde bitirilmesiyle, Atatürk Müzesi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görevini yeni cumhurbaşkanına teslim etmeden tamamlanmış olacak.

İhale ilanına, ihaleye sadece yerli yatırımcıların katılabileceğine ilişkin de hüküm konuldu. İhale ilanında, işle ilgili muhammen bedel ise yer almadı.

Köşk’ün 2007 bütçesi 33.9 milyon YTL

CUMHURBAŞKANLIĞI’NA bu yılki bütçeden, 33.9 milyon YTL’lik ödenek ayrılması öngörüldü. Söz konusu ödeneğin 17.8 milyon YTL’si personel giderlerine, 2.6 milyon YTL’si sosyal güvenlik kurumu primi giderlerine, 8.2 milyon YTL’si mal ve hizmet alım giderlerine, 800 bin YTL’si cari transferlere aktarılacak. 2007 yılı bütçesinden yatırımlar için ise 4.3 milyon YTL’lik kaynak ayrıldı. Söz konusu ödeneğin bir kısmı, Atatürk Müzesi’nin yeniden yapılandırılmasında kullanılacak.

 

Alt 31 Ocak 2007, 17:34   #53
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Bolu Dağı Tüneli, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı. Polis ekipleri yolun belirli noktalarında bekleyerek araçlarda zincir kontrolü yapıyor. Bolu'da kar kalılığı 45 cm...

Düzce'de gece boyunca etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Bolu Dağı tünel girişi viyadüklerinde buzlanma meydana geldi. Ekipler, buzlanma nedeniyle araçların Bolu Dağı Tünel geçişine izin vermiyor.

Bu arada, D-100 kara yolu Bolu Dağı kesimi ile Düzce Akçakoca D-655 kara yolunun Kabalak Tepesi mevkisinde zincirsiz araçlara geçiş izni verilmiyor.

Polis ekipleri yolun belirli noktalarında bekleyerek araçlarda zincir kontrolü yapıyor. Karayolları ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, kar kalınlığının Düzce'de 20, Bolu'da 45 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

Karayolları ekipleri TEM Otoyolu Bolu Dağı Geçişi’nde viyadükleri, tünel giriş ve çıkışlarında kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. D- 100 Karayolu Bolu Dağı Geçişi’nde trafik yoğunluğunda büyük düşüş görülürken görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle araçlar yavaş ilerlemek zorunda kaldı.

Bolu Dağı’nda etkili olan kar yağışı üzerine, her iki yönde de araçların zincirsiz geçişlerine izin verilmiyor. Araçlar yol kenarlarında durdurularak zincir taktırılıyor. Kayarak yolun kapanmasına neden olan TIR’lar ise, ulaşımın rahatlaması için yol kenarlarında bulunan tesislerde bekletiliyor.

Bolu Dağı Bölge Trafik ekipleri, yola çıkacak sürücülerin araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları uyarısında bulunarak, “Kar yağışı nedeniyle aşırı hız ve yakın takipten kaçınsınlar” uyarısında bulundu.

348 KÖY YOLU KAPALI

Aralıksız yağan, zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı Boluluları zor durumda bıraktı. İşyerlerine gitmek isteyenler araçlarını park ettikleri yerden çıkarmakta güçlük çekti. Belediye ekiplerinin yollarda kar temizleme çalışmalarında yetersiz kalması üzerine, araçlar yolda kaldı. Esnaf işyerlerinin önündeki karları küreklerle temizledi. Kar yağışının keyfini sömestr tatilinde olan çocuklar çıkardı. Çocuklar karla kaplı tepelerden kızaklarla ve poşetlerin üzerine oturarak kaydı, kardanadam yaptı, kartopu oynadı.

Bolu kent merkezinde kar kalınlığı 30, Bolu Dağı’nda 37, Abant’ta 150, kayak merkezi Kartalkaya’da ise 260 santime ulaştı. Bolu’da 348 köy yolu ulaşıma kapanırken, hatlarda meydana gelen arıza nedeniyle 21 köye elektrik verilemiyor.

 

Alt 31 Ocak 2007, 17:35   #54
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Tüm İşçi Emeklileri Derneği'nin iddiası...


İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında fazla ödeme olmadığı, 2006 enflasyon farklarının birinci dönemden yüzde 1 eksik verildiği, ikinci dönemden ise yüzde 2.1 farkın hiç ödenmediği iddia edildi.

Tüm İşçi Emeklileri Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın organlarınca yayınlanan haberlerde işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayı aylıklarında fazla ödeme yapıldığının öne sürüldüğü belirtildi.

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında fazla ödeme olmadığı ifade edilen açıklamada, aksine 2006 enflasyon farklarının birinci dönemden yüzde 1 eksik olduğu, ikinci dönemden ise yüzde 2.1 farkın hiç verilmediği kaydedildi.

Açıklamada, hükümetin işçi emeklilerinin 2006 yılına ait yüzde 3.1'lik enflasyon farkını da vermediği iddia edilerek, emeklilerin alacaklarının bir an önce ödenmesi istendi. Emeklilerin alacaklarının ödenmemesinde ısrar edilmesi halinde derneğin yasal yollara başvuracağı bildirildi.

 

Alt 31 Ocak 2007, 17:35   #55
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Büfesi kaldırılan şahıs, eline aldığı bıçakla okul çatısına çıktı...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Avcılar'da Kenan Aktürk'e ait büfe 15 gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kaldırılmıştı. Kaldırılan büfenin sahibi, aynı yere başkasına ait bir büfe açılmasına kızarak eline aldığı bıçak ve kiremitle okulun çatısına çıktı. Etrafına tehditler savuran Aktürk, belediye ekiplerine yeni kurulan büfenin yıkılmasını aksi takdirde çatıdan inmeyeceğini belirtti. "Benim ekmeğimle oynamasınlar, ben günde 10 milyon lira kazanarak aileme bakıyordum" diyen Aktürk'ün tepkisi üzerine belediye ekipleri yeni kurdukları büfeyi kaldırmak zorunda kaldı.

Polis merkezine götürülen Aktürk, "15 gün önce benim burada bir büfem vardı, belediye ekipleri tarafından büfe kaldırıldı. Büfemde belediye otobüs bileti ve kontur satıyordum. Benimkini kaldırdılar, şimdi yerine bir başka şahısa bir büfe açtılar. Madem yeni büfe açacaklardı benimkini neden kaldırdılar" dedi.

 

Alt 31 Ocak 2007, 17:36   #56
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Kuş gribi, Almanya’da yapılan Dünya Kupası, Ortadoğu’da yaşanan tedirginlik ve karikatür krizi gibi olumsuz faktörlerin etkisiyle durgun bir yılı geride bırakan turizm sektörü, gelir bazında da düşüş yaşadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl turizm geliri yüzde 7.2 düşüşle 16.8 milyar dolara geriledi. 2005’te bu rakam 18.1 milyar dolar

Geçen yıl toplam ziyaretçi sayısı 23.1 milyon kişi olurken, kişi başı ortalama harcama 728 dolar olarak gerçekleşti.

Turizm gelirinin 12.5 milyar doları yabancı turistlerden gelirken, kişi başı ortalama harcama 651 dolar oldu. Yerli turistlerden 4.3 milyar dolarlık gelir sağlandı ve kişi başı harcama tutarı 1.110 dolar olarak belirlendi.

Turizm gelirinde kişisel harcamaların payı yüzde 89.5, paket turların payı ise yüzde 10.5 oldu.

Geçen yılının son çeyreğinde ise turizm gelirleri yüzde 12.9 oranında azalarak 3.1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

Alt 31 Ocak 2007, 17:36   #57
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Serdaroğlu özel ormanındaki Acaristanbul villalarının ruhsatlandırılması için gerekli işlemlerin süresinde yerine getirilmemesi üzerine, konuyu görüşen Beykoz Belediye Encümeni, Danıştay’ın temyize ilişkin nihai kararının beklenmesi amacıyla dosyayı İmar Müdürlüğü’ne iade etti.

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesi’nde açtığı davanın 9 Nisan 2006 tarihinde Acaristanbul’daki ruhsatların iptali kararıyla sonuçlanması ve Acarlar İnşaat A.Ş’nin itirazının Danıştay tarafından reddedilmesiyle ilgili süreç devam ediyor.

Beykoz Belediyesi, Danıştay’ın kararının ardından 18 Aralık 2006 tarihine kadar yaptığı inceleme sonucunda yapı tatil tutanakları tutarak, 4 adedi su basman seviyesinde olan 142 adet yapının ruhsatsız hale geldiğini Acarlar İnşaat A.Ş’ye bildirildi.

Yapılan tebligatta, resmi işlemlerin en geç 1 aya kadar tamamlanması, aksi takdirde 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32 ve 42. maddeleri uyarınca yıkım ve para cezası uygulanmak üzere dosyanın encümene sevk edileceği belirtildi.

Yapıların ruhsatlandırılması için verilen sürenin 18 Ocak 2007 tarihinde bitmesi ve bu sürede ruhsatlandırma yapılmaması sonucu Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül 19 Ocak 2007 Cuma günü dosyayı encümene sevk etti.

Beykoz Belediyesi binasında olağan toplantısını yapan 7 üyeli encümen, toplantıda 7 gün süreyle dosyayla ilgili tüm işlem ve evrakların gözden geçirilerek incelenmesine ve kararın bir hafta sonraki toplantıda açıklanmasına karar verdi.

Bugün toplanan encümen, Acaristanbul ruhsatlarının iptaline ilişkin Danıştay’a yapılan temyiz başvurusuna ilişkin nihai kararın beklenmesine ve bu karar gelinceye kadar da dosyanın İmar Müdürlüğü’ne iadesine karar verdi.

 

Alt 31 Ocak 2007, 17:36   #58
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Üst geçidi kullanmadı, kendisi ve iki torunu öldü!


Zeki GÜNAY- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA)


GAZİANTEP’te hemen yakındaki üst geçiti kullanmak yerine, trafik akışı olan yolun karşısına yürüyerek geçmeye çalışan 80 yaşındaki Fatma Kaya ile torunları 12 yaşındaki Hatice ve 10 yaşındaki Cuma Kurt'a otomobil çarptı. Fatma Kaya ve 2 torunun öldüğü kaza yerindeki çalışmaları izleyen bir kişi de başka bir otomobilin altında kalarak ağır yaralandı.
Kaza, Mezarlık Kavşağı İpekyolu Sani Konukoğlu Bulvarı’nda dün saat 18.30’da meydana geldi. Nizip’in Aşağı Cardak Köyü’ne akraba ziyaretine giden Kurt ailesi, evlerine dönüşte İpek Yolu’nda durdurdukları minibüsten indi. Anne 35 yaşındaki Gülcan Kurt, çocukları 6 yaşındaki Halit ve 8 yaşındaki İbrahim ile üst geçidi kullanmadan yürüyerek yolun karşısına geçti. Arkada kalan babaanne Fatma Kaya da torunları Hatice ve Cuma’nın elinden tutarak karşı tarafa geçmek istedi. Bu sırada yoldan geçen 32 yaşındaki Tuncay İzcikılıç yönetimindeki 27 D 7014 plakalı otomobil Fatma Kaya ile 2 torununa çarptı. Fatma Kaya ile torunlarının öldüğü kazada otomobil sürücüsü İzcikılıç gözaltına alındı.
Ölen çocukların babası Hasan Ali Kurt’un Irak’ta şoförlük yaptığı belirtilirken, Fatma Kaya ile torunları asri mezarlıkta gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.
Bu arada kaza yerinde çalışmalar sürerken biriken kalabalığı izleyen 47 yaşındaki Müslüm Demir'e de plakası belirlenemeyen bir otomobil çarptı. Ağır yaralanan Demir, 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, tedavi altına alındı. Demir’e çarparak kaçan sürücü aranıyor.

MİLLİYET

 

Alt 31 Ocak 2007, 17:36   #59
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Pompa fiyatları belirlenip açıklanacak...

95 oktan kurşunsuz benzinin rafineri çıkış fiyatlarına zam yapıldı. Bugünden geçerli olacak zammın pompa fiyatlarına yüzde 1.1 oranında yansıması bekleniyor. Buna göre, 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı da 2.226,11 YTL’den, 2.251,48 YTL’ye çıktı. Dağıtım firmalarının pompa fiyatlarını belirleyip açıklamaları bekleniyor.

 

Alt 31 Ocak 2007, 17:37   #60
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Emniyetten önemli uyarı: Satış bitmeden anahtar teslim etmeyin

Vatandaşların gazete ilanı vererek satmak istediği araçlarını "emniyeti suiistimal suretiyle" çaldıktan sonra, önceden satın aldıkları araçların bilgilerini kullanarak üçüncü kişilere sattıkları belirlenen 22 kişi gözaltına alındı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, geçen yıl Ağustos ayında gerçekleştirdikleri Kasap-1 operasyonunun ardından projeli bir çalışma başlattı.
Başta Ankara olmak üzere çeşitli illerden çalınan otomobilleri "ikiz oto yapmak suretiyle" satıldığını belirleyen Mali Büro Amirliği ekipleri, Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan’ın talimatları doğrultusunda operasyon düzenledi.
Operasyonda Ankara’da 20, Trabzon ve Kocaeli’nde 1’er kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şebeke üyelerinin ev, iş yeri ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 35 otomobil, 9 adet parçalanmış otomobil motoru, 2 adet şanzıman, 17 adet değişik araçlara ait kontak anahtarı, 8 adet çeşitli araçlara ait motor ve şase metal levhaları, çok sayıda sahte trafik tescil, sürücü belgeleri, nüfus cüzdanları ve araç plakaları, 3 adet oto teybi, sahte evrak hazırlamada kullanıldığı değerlendirilen 2 adet bilgisayar, otomobil çalmak için kullanılan çeşitli aletler ile motor ve şase numarası değiştirmek için kullanılan demir çubuklar ele geçirildi.
Emniyette işlemleri tamamlanan 22 kişi "Kanunun suç saydığı filleri işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, teşekkül halinde oto hırsızlığı yapmak, çalıntı araçlara sahte evrak,sahte motorlu araç trafik ve tescil belgesi düzenlemek ve parçalamak suretiyle satmak, bu yolla haksız kazanç elde etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

AĞIR HASARLI OTOMOBİLLERİN İKİZİNİ ÇALIYORLAR
Emniyette sorgulanan zanlıların verdiği ifadeler, şebekenin nasıl çalıştığını da ortaya koydu.
Buna göre, hırsızlar, önce sigorta şirketlerince ihale suretiyle satılan ağır hasarlı otomobilleri satın alıyorlar. Daha sonra gazete veya internet ilanı vererek araçlarını satmak isteyen vatandaşlar arasından satın aldıkları araçlarla aynı özellikte araçları olanları tespit ediyorlar.
Verdiği ilandan araç sahibine ulaşan hırsızlar, şık kıyafetler giyerek buluşmaya gidiyorlar. "Sıkı" bir pazarlığın ardından araç sahibi ile anlaşan hırsızlar daha sonra "Aracın yürüyen aksamını denemek ya da motorunu ustaya göstermek" bahanesiyle anahtarları istiyorlar.
Anahtarı teslim alan hırsızlar araç sahibinin boş bir anını kullanarak aracı aldıktan sonra kaçıyorlar.
Satın aldıkları araçların ruhsat bilgilerini kullanarak sahte evrak düzenleyen hırsızlar, hazırladıkları sahte ruhsattaki motor ve şase numaralarını çaldıkları araçlara kopyalıyorlar. Daha sonra ağır hasarlı otomobillerin "ikizlerini" noter aracılığıyla üçüncü kişilere değeri üzerinden satıyorlar.
Satılamayan araçlar ise parçalanarak satılıyor.
Çalıntı aracı satın aldığından haberi olmayan vatandaşlar durumu tescil işlemlerini yapmak için gittikleri emniyette öğreniyorlar. Bu kişilerin satın aldıkları araçlara el konuluyor ve haklarında çalıntı malı satın almaktan işlem yapılıyor.
Arabaları çalınan vatandaşlar ise "anahtarları kendi rızalarıyla verdikleri ya da arabanın üzerinde unuttukları için sigorta şirketlerinden paralarını alamıyorlar.

EMNİYET YETKİLİLERİ UYARIYOR
Araçlarını satmak isteyen ve yeni bir araç satın alacak olan vatandaşları uyaran emniyet yetkilileri, her iki durumda da mağdur olmamaları için çok dikkatli olmalarını istedi.
Araçlarını satacak kişilerin, alıcılara işlemler tamamlanmadan anahtar, ruhsat ve nüfus cüzdanı bilgilerini vermemelerini tavsiye eden yetkililer, vatandaşların çok kısa bir süre de olsa araçlarından ayrıldıklarında kontak anahtarını muhakkak yanlarına almaları gerektiğini kaydettiler.
Yeni bir araç satın alacak vatandaşlara da tavsiyede bulunan emniyet yetkilileri, parayı vermeden ve noterden aracı devralmadan önce, kendilerine gösterilen ruhsatta yer alan motor ve şase numaralarının, araçtakilerle aynı olup olmadığını kontrol etmelerini ya da bilen birine kontrol ettirmelerini istediler.

 

 

Etiketler
2007, dunyadan, haberler, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HABERLER Türkiye'nin uçuş ağı 203 noktaya ulaştı Chelt Havacılık Haberleri 0 11 Şubat 2011 15:16
Türkiye kardiyolojide dünyadan geri değil Juventus Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2009 11:39
2007 Komik Haberler BLaCK_and_WHiTe Komedi ve Mizah 1 26 Aralık 2007 21:20