IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2009, 04:37   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baykal: Başbakan kaçıyor




CHP Genel Başkanı, kendisiyle görüşmek isteyen Başbakan Erdoğan'ın, şefaf ve saydam olsun talepleri karşısında 'kaçtığını' söyledi.

EDİRNE - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Edirne'nin Keşan ilçesinde bir açılışa katıldı. Burada, demokratik açılım konusuna değinen Baykal, Başbakan Erdoğan'dan gelen görüşme talebi ve kendilerinin görüşmenin kameraya alınması teklifleriyle ilgili olarak, 'Başbakan kaçıyor' dedi.
Baykal, "Bizim bu memleket meselesini seninle konuşmaktan kaçınacak bir tarafımız olmaz. Sen ihtiyaç hissetmişsin, 'ziyaretine geleyim, konuşalım' diyorsun. Hay hay, memnuniyetle. Biz bu konuları çok düşünmüş bir partiyiz. Bu konulara çok hazırlıklıyız.



Bu düşüncelerle, görüşme şeffaf olacak, saydam olacak diye ziyaretine evet dedik. Bu ziyarette dedikoduya ve çarpıtmaya mehil olmayacak. Günü geldiğinde her şeyi ortaya koyan bir konuşma yapalım. Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal bu konuda ne düşünüyor, bunu milletin bilmeye hakkı var. Bir araya geldiğimizde sen ne söylüyorsun, ben ne söylüyorum, millet günü geldiğinde bunu televizyondan izleyebilmelidir" dedi.
"BAŞBAKAN KAÇIYOR"
"Bunu milletimizden esirgemeye hakkımız yoktur" diyen Baykal, "Şeffaf ve saydam bir görüşmeyi istiyorsan, hay hay gel görüşelim. Başbakan bu görüşmeden kaçıyor. Bu görüşmeyi sen istedin, biz olur dedik. Şimdi sen kaçıyorsun, şimdi buna sormak lazım, Sayın Başbakan Deniz Baykal'dan mı kaçıyor, yoksa milletten mi kaçıyor. Kapalı kapılar ardında görüşürse Deniz Baykal'la görüşecek, ama televizyonu koyduğumuzda milletimizi ortaya koyuyoruz.
Ben kendime avantaj sağlamıyorum. Anlaşılıyor ki Sayın Başbakan milletin huzurunda bu konuya konuşmaya hazır değildir. Bu ortaya çıkmıştır. Bunun takdirini halkımıza bırakıyoruz'' şeklinde konuştu.
DENİZ FENERİ
Baykal, Almanya'daki Deniz Feneri e.v davasıyla ile ilgili konunun iki yıldır sürüncemede olduğunu savunarak, İstanbul'da bu dosyayla bağlantılı olarak bugün yapılan aramalardan memnunluk duyduğunu söyledi.
Baykal, ''Bizim uğrunda mücadele etiğimiz davaların haklılığı önemi her geçen gün ortaya çıkıyor. Hiç tereddüt yok. Ne söylediysek Türkiye için o önemlidir ama geciktirerek sündürerek, örtbas ederek bu konuları bir türlü toplumun dikkatinden kaçırmaya çalışıyorlar. Ne kadar kaçırmaya çalışırlarsa çalışsınlar şunun şurasında 1,5 yıl kaldı. 1,5 yıl sonra bu konulara el konulacak. Bütün bu konuları en güzel şekilde el konulacak ve çözülecektir.''
"YENİ BİR İKTİDAR KAÇINILMAZ"
Baykal, sorunlardan kısa sürede kurtulacak günlerin yakın olduğunu ifade ederek, Mart 2011 tarihinde genel bir seçimin yapılabileceğini bildirdi.
Türkiye'nin bir buçuk yıl içinde yeni bir dönema gireceğin belirten Baykal, ''Yeni bir iktidar dönemi Türkiye için kaçınılmaz hale gelmiştir. Onu hep beraber gerçekleştireceğiz. Onun hazırlıklarını yapıyoruz. O güven içinde bu talebi beraber, el ele omuz omuza taşıyalım. O günlere hep beraber ulaşalım'' diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basbakan, baykal, başbakan, kaciyor, kaçıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık