IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2009, 15:36   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu'ndan bayrak açıklaması




Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakü'de Türk şehitliğindeki Türk bayraklarının kaldırılmasıyla ilgili olarak, "Yunanistan'da Korfu Adası'nda tek bir Türk yoktur, Türk şehitliği vardır. O adada bayrağımız dalgalanmaktadır. Bizim Azerbaycan halkına güvenimiz tamdır." dedi. Davutoğlu, şehitlerin gölgesinde uyuduğu Türk bayrağının Azeri halkının izzetine ve onuruna emanet olduğunu kaydetti.

Davutoğlu, Türkiye'yi ziyaret eden Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Jan Kohout ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, Azerbaycan'daki Türk şehitliğindeki Türk bayraklarının kaldırılmasıyla ilgili bir soruya, şu cevabı verdi: "Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri olarak bizler için ve 72 milyon Türk halkı için Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyeti bayrağı ortak milletin bayrakları olarak aynı ölçüde azizdir. Azerbaycan topraklarımız bizim topraklarımız gibi kutsaldır. Onların işgalden kurtarılması bizim için en temel milli meselesimizin başında gelir. Bu pozisyonumuz böyle devam edecektir. Eski bir Türk deyişiyle 'Gök yere inse Türkiye'nin bu pozisyonu değişmez.' İlkesel bir tutumdur. İlkesel tutum çerçevesinde Azerbaycan'ın bağımsızlığı için Anadolu'nun her bir köşesinden, şu anda sınırlarımız içinde olmayan Balkanlar'dan, Ortadoğu'da Halep'ten gidip de Azerbaycan topraklarınde şehit düşmüş şehitlerimizin ve bu şehitlerimizin üzerinde onların gölgesinde uyuduğu bayrağımız, o şehitler için Fatiha okunan Şehitlik Camii'miz her şeyden önce Azerbaycan halkının izzetine, onuruna emanet edilmiştir. Bu izzet onura saygı gösterileceğini bekliyoruz, gösterileceğinden de eminiz. Bu konuda bir tereddüt yoktur. Bize söylenen geçici bir düzenleme olarak, resterosyan faaliyeti çerçevesinde bu tedbirlerin alındığıdır. Bu emanet bizim ortak emanetimizdir. Türkiye'nin dünyanın her köşesine yayılmış şehitleri vardır. Ben gittiğim yerlerde bu şehitlikleri ziyaret ederim. Yunanistan'da Korfu Adası'nda tek bir Türk yoktur, Türk şehitliği vardır. O adada bayrağımız dalgalanmaktadır. Bizim Azerbaycan halkına güvenimiz tamdır. Onların Türkiye muhabettini biliriz. Türkiye ile Azerbaycan arasına nifak sokma çabalarına da hiçbir zamanda izin vermeyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbaskan Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin her zeminde Azerilere güvence verdiklerine işaret eden Davutoğlu, "Güvencelere rağmen böyle nifak sokma çabaları ortaya çıkarsa buna en doğru cevabı Azerbaycanlı kardeşlerimizin, kaderdaşlarımızın, tarihdaşlarımızın, soydaşlarımızın vereceğinden eminiz. Bu konuda tereddütümüz yok ve bu konudaki çabalarımız da bundan sonra daha da artarak devam edecektir." dedi.

Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın New York ve BM'deki temaslarının birinci gündem maddesinin ve ABD Başbakın Obama'yla yaptığı ikili görüşmenin tümünün Karabağ konusuyla ilgili olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün önceki ABD Başkanı Obama'yı aradığında da Karabağ sorununun ele alındığının altını çizen Davutoğlu, "Zürih'te ABD Dışişleri Bakanı Clinton'la görüştüğümde gündem maddesi imza değildi, Karabağ'dı. İşgal altındaki Azeri topraklarıydı. Kim ne söylerse söylesin Türkiye'nin bu politikası devam edecektir. İşgal altındaki Azerbaycan topraklarında işgalin bitmesi yönündeki politikamız da, bu konudaki ilkesel tutumuz da bu konuya çözüm bulunana kadar devam edecek. Türkiye açısından spekülasyona yol açacak yaklaşım, tutum değişikliği söz konusu değildir." diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türkiye'ye satılan doğalgazla ilgili olarak yaptığı açıklamalara ise Davutoğlu, gaz konusunda taraflar arasındaki görüşmelerin devam ettiğine işaret etti. Davutoğlu, "Bu sadece Türkiye ile değil uluslararası konsorsiyumla da yürütülen görüşmelerdir. Ben olumlu netice alınacağına inanıyorum. Uzun dönemli perspektifler açısından bakıldığında Hazar-Anadolu-Avrupa geçişi stratejik bir geçiştir. Bunlar ticari mantık içerisinde ele alınması gereken konulardır. O çerçevede olumlu netice çıkacağına inanıyorum." diye konuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aciklamasi, acıklaması, bayrak, davutoğlundan, davutoglundan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu'ndan bakanlık açıklaması Desmont Haber Arşivi 0 12 Kasım 2014 22:18
Davutoğlu'ndan flaş HDP açıklaması Seth Haber Arşivi 0 03 Kasım 2014 16:27
Davutoğlu'ndan Gazze açıklaması Seth Haber Arşivi 0 26 Temmuz 2014 13:34
Davutoğlu'ndan Ukrayna açıklaması MasteR06 Haber Arşivi 0 01 Mart 2014 11:12
Davutoğlu'ndan Suriye açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 03 Mart 2012 19:20