IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2009, 16:51   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Skandal harita!




Skandal harita!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bulgaristan tarafından hazırlanan haritada Edirne ve Kırklareli eyalet olarak gösteriliyor...



TÜRKİYE ile Bulgaristan'ın ortak yürüteceği Edirne ve Kırklareli'ni kapsayan `Sınır Ötesi İşbirliği Programı Bilgilendirme Toplantısı'nda dağıtılan kitapçıkta bulunan harita krize neden oldu.

Bulgaristan heyetinin hazırladığı tanıtım kitapçıklarında Edirne ve Kırklareli'nin `eyalet' olarak yazılması Edirne Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen'in tepkisine neden oldu.Edirne Devecihan Kültür ve Kongre Merkezinde AB Sınır Ötesi İşbirliği programının tanıtı için toplantı düzenledi. Toplantıya Edirne Valisi Mustafa Büyük, Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin ile ilçe belediye başkanları
kurum kamu kurum müdürleriyle Bulgaristan Kalkınma ve Bayındırlık bakanlığından yetkililer katıldı.

Yaklaşık 350 kişinin katıldığı toplantıda TİKA Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin'nin proje hakkında katılımcılara bilgilendirdiği sırada tanıtım kitapçığını inceleyen Edirne Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen 2'nci sayfada proje kapsamındaki Edirne ile Kırklareli illerini haritada eyalet olarak yazılmasında büyük bir hatanın olduğunu söyledi.Sürmen, Türkiye'nin idari birimleri arasında `eyaletler'' bulunmamasına rağmen, broşürde bu konuda yanlışlar olduğunu anlatırken şöyle dedi:"Bu tarz harita hataları Türkiye'nin doğusuyla ilgili yapılıyor, farklı haritalar çizilerek yanlış anlamalara neden olunuyor. Bulgaristan tarafından bastırılan bu broşürde de Edirne ve Kırklareli eyalet biçiminde gösterilmiş. Biz de eyalet sistemi yoktur. Bununla bize mesaj mı verilmek isteniyor, yoksa bir hata mı yapılmıştır.

Dostlarımızın öyle düşünmediğini biliyoruz fakat yanlış anlamalara neden olunmaması için bir açıklama bekliyoruz."Sürmen'in yanlışlık hakkında açıklama beklediğini TİKA Başkan Yardımcısı Şahin, bilgilendirme için kürsüde bulunan Bulgar heyetine sordu. Şahin, heyetin açıklamasını şöyle aktardı:"Kötü bir niyet olmadığını belirtiyorlar. Vilayet ile eyalet kelimelerinin tercümesi sırasından kaynaklanan bir hata. TİKA olarak son anda broşürler elimize geçtiği için inceleme
fırsatı bulamadık. Bunda bir art niyet yoktur. Bundan sonra bizde daha dikkatli olacağız."Vali Büyük, toplantı çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, hatanın tercüme hatasından kaynaklandığını anlatırken "Bulgaristan'ın hazırlamış olduğu ve TİKA'nın da inceleme yapmadığı tanıtım broşüründe, Edirne ve Kırklareli illerinin, eyalet olarak yazıldığını, maddi bir hata yapıldığını gördük. Durumu Vali Yardımcımız Sürmen, toplantıda aktardı. Art niyet olmadığı anlaşıldı. Bundan sonraki çalışmalarda bu yanlışlıklar düzeltecek" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



kaynak:vatan

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
harita, skandal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yine skandal harita Feronia Haber Arşivi 0 26 Ocak 2010 12:43