IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2009, 05:26   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail'in elindeki koz böyle alındı




Ülke TV’de, son bir hafta içerisinde yaşanan olaylar her hafta bu programda tartışılıyor.
Haber7.com’un Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ve Ülke TV’nin Genel Yayın Müdürü Hasan Öztürk, olayların medya ve kamuoyunda çok konuşulmayan ayrıntılarına parmak basıyor ve üzerinde hiç düşünülmeyen yönlerini göstermeye çalışıyor.
Bu gece, teslim olan PKK'lılar, Ermenistan'la normale dönen ve İsrail'le gerilen ilişkiler ekrana geliyor..
KANDİLDEN İNİŞ KAHRAMANLIK Mİ TESLİMİYET Mİ
Kuzey Irak'tan gelenlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hasan Öztürk, PKK'nın Kuzey Irak'ta kalmasının zorlaştığını gördüğünü Avrupa'dan da destek göremediklerini anladıklarını ve sonunda kendilerine göre onurlu bir şekilde 'barış elçisi olarak' geldiklerini belirtiyorlar. Ancak bu düpedüz bir teslim olmadır dedi. Öztürk, bir gerçek var Kandil ve dağ kadrosu teslim oluyor., sonuç budur.
Ünal Tanık, "Biz sadece kandilden gelenlere bakarsak büyük resmi kaçırmış oluruz. Türkiye bugün için bakındığında 5 bin dolayında güvenlik kuvvetlerinin şehit verdiği, 45 bin dolayında insanın canını kaybettiği bir süreç sona eriyorsa bu çok önemlidir. DTP'nin eski genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dağdan inenlerle ilgili yapılan merasimlerle ilgili kışkırtmıyormu şeklindeki soruya "Bu yapılanlar iyiki geldiniz gösterisidir. Ne iyi yaptınız da döndünüz gösterisidir" demişti. Ben bu sözü önemsiyorum.
Hasan Öztürk, dağdan inenlerin bir takım talepler açıkladıklarını bu taleplerden birçoğunun kendi dillerini konuşma ve yaşama gibi gerçekleştiğini sadece yeni bir anayasa talebinin şu an için yerine getirilmediğini söyledi. Öztürk, bugün Batmanlı bir baba çocuğuna "Berfin ismini koymak isterse rahatlıkla o ismi koyabiliyor." dedi.
Ünal Tanık, Türkiye'de isimkonusunda çok gariplikler yaşandığını ancak birçok sorunun geride kaldığını dile getirdi ve 7 saat süren MGK zirvesinde Ermenistan Irak gibi konulara değinirlirken toplumun gündeminde olmayan Afganistan konusunun ele alındığını dile getirdi.
ÖCALAN GERÇEKTE KİM?
Tanık, MİT eski Müsteşarı Sönmez Köksal'ın geçmişte verdği bir ropörtajda terörün sona ermesi için öncelikle teröre bulaşmamış olanların getirtilerek serbest bırakılması gerektiğini açıklamıştı. Bugün bu sözler bire bir uygulanıyor.

Hasan Öztürk konunun bu yönü ile ele alınması halinde Öcalan'ın kendi başına bir kişi olmadığını ortaya koyduğunu Öcalan'ın gerçek kimliğinin sorgulanması gerektiğini belirtti.
Tanık, Kandil'den inenlerle ilgili bugün AK Parti içinden hiçbir söz çıkmamasının arkası bunun bir parti politakası değli devlet politakasının olduğundan kaynaklandığını gördüler. Bugün ciddi anlamda tepki yok.
Öztürk ise, bugün herkes çözümden yana değil, bu çözülme bir devlet politikası bunu Cumhurbaşkanı Gül açıkladı. Ancak Türkiye'de çok hızlı gelişmeler yaşanıyor ben bir provakasyon endişesi içindeyim. Türkiye, bir taraftan Ermenistan Azerbaycan İsrail ile uğraşıyor diğer taraftan Erdoğan İran ve Pakistan'a sonra ABD'ye gidiyor. Erdoğan geçtiğimiz günlerde Irak'a yaptığı çıkarma ve orda yapılan görüşmeler, Suriye ile Türkiye arasındaki sınırlar kaldırılmasaydı bugün bu gelişmeler yaşanmazdı. Türkiye olarak biz bugün birşeylerin meyvesini alıyorsak Dağlıca ve Aktütün saldırıları sonrasında Türkiye bir cinnet geçirip Kuzey Irak ve biryerleri vuran Türkiye değil de akılın kullanan bir Türkiye ortaya çıktı.
Ünal Tanık, Zihni Çakır'ın bir sözünü hatırlatarak Türkiye bir sorunu çözdükçe o sorundan nemalanan kişilerin menafaatini bozuyor. Özal sadece bir konuda adım atmaya kalktı başına ne geldi biliyoruz. Bugün Özal'ın kardeşi hala ağabeyinin başına geleni açıklamaktan endişe duyuyor. Oysa bugün Türkiye Ermenistan'la Irak'la Suriye ile tüm sorunlarını çözme yolunda.
TÜRKİYE, AZERBAYCAN, ERMENİSTAN İLİŞKİLERİ
Tanık, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkiler sonrasında Azerbaycan'ın şehitlikteki bayrakları indirdiği haberleri ve daha sonra bayrakların yerine asıldığı şeklindeki açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını savundu. Tanık, Azerbaycan'da indirilen Türk bayraklarının yerine konmadığını asılan bayrakların Türk elçiliğinin kendi alanı içindeki bayrakları olduğunu savundu.
Hasan Öztürk, Türkiye Ermenistan ilişkileri yüzünden Azerbaycan'ın böyle bir tavır almasının çok acı olduğunu belirterek Azerbaycan Ermenistan arasındaki savaş sırasında Türkiye'den birçok ismin Azerbaycan adına savaşa katıldığını bunun unutulmasının acı olduğunu dile getirdi.
Ünal Tanık, Azerbaycan'da en etkili iki büyük gazetesi olan Azadlık ve Musavaat'ta bugün yer alan haberlere dikkat çekti. Tanık, gazetelerin haberinde Azerbaycan'daki Türk işadamlarına ya ülkeyi terketmeleri ya da Erdoğan'a karşı tavır koymaya zorlandıklarını anlattı. Tanık, Türkiye'nin Irak, Suriye İran ile ilişkilerini nasıl yürütüyorsa Azerbaycan ile de ilişkilerinin aynı şekilde yürümesinden yana olduğunu savundu.
Hasan Öztürk, Türkiye'nin yeni açılımında belirli güçlerin Türkiye'yi Hazar'ın ötesine geçirmemek için çabalar olduğunu bunun için de Azerbaycan'la Türkiye'nin arasını açmaya çalıştıklarını dile getirdi.
TÜRKİYE İSRAİL ARASINDAKİ SORUNUN ÇIKIŞ NOKTASI
Hasan Öztürk, İsrail'in BM tarafından resmen savaş suçlusu olarak kabul edildiğini belirterek "İsrail dünyanın değişimi kaçırdı. Büyük Ortadoğu Projesi bitmiştir. İsrail artık ABD'nin şımarık çocuğu olarak istediğini yapma dönemi bitmiştir bunu görmesi gerekir ancak bunu göremiyor. Dünyada çok şey değişiyor. Bu yeni sürece İsrail de uymak zorundadır. Dünyanın dört bir tarfından Türkiye yetim çocukları bir etkinlik dolayısı ile getirdi ancak İsrail Gazze'li çocuklar Türkiye'ye gelemedi. İsrail bu çocukların Türkiye'ye gelmesine müsade etmedi.
Ünal Tanık, İsrail'in Türkiye üzerine kurduğu sistem bozuldu. İsrail, ABD'de Yahudi lobisi kanalıyla Türkiye'yi her dönemde Ermenilerin soykırım iddiasından kurtardık gerekçesiyle bir ihale alıyordu. Türkiye Ermenistan'la ilişikliri kurunca bu oyunu bozdu ve İsrail bir anda Türkiye'ye cephe almaya başladı. Türkiye'nin İsrail'e yönelik eleştirilere karşılık hemen Marmara depreminde sizleri bizim askerler kurtardı diye sözler söylenmeye başladı. Türkiye, ırakla suriye ile İranla Azerbaycan'la herkesle kötü olmalı ama asla İsrail ile kötü olmaması gerekir. Doğan'ın Alman medya ortaklığı bunu gerektiriyor.

kaynak: haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alindi, alındı, boyle, böyle, elindeki, israilin, koz, İsrailin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şüpheli Kadın Böyle Gözaltına Alındı Luthien Haber Arşivi 0 20 Eylül 2011 21:11
İsrail’den Antalya’ya seferler askıya alındı Angel Haber Arşivi 0 05 Şubat 2009 01:23