IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2009, 09:46   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rahatsız olmasın diye bağı gevşettim




Önceki gün bağlı olduğu solunum cihazının fişinin çekilmesi sonucu ölen Meryem Topçu’nun annesi Şükriye İsi, emniyette verdiği ifadede, “Kızım rahatsız olmasın diye sadece boruyu ağza sabitleyen sargı bezini gevşettim. Kızımı ben öldürmedim” dedi.


Topçu’nun ne şekilde öldüğü Adli Tıp Kurumu’nun raporuyla belirlenecek.
2005’te evlenen Meryem Topçu, 1.5 yıl önce, doğumundan bir ay sonra eklem ağrıları ve cildindeki morarmalar nedeniyle Şişli Etfal Hastanesi’ne başvurdu. Buradan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Teşhis, kan kanseriydi. Tedaviye başlandı. Cuma günü ağrıları artınca hastaneye kaldırıldı. Saat 01.00’de kalp krizi geçirdi. Müdahaleyle hayata döndürüldü. Saat 08.00 sıralarında kalbi durdu. Kalp masajıyla hayata döndürüldü. Kalp ritmi ölçen cihaz ile solunum sağlayan ventilatör cihazına bağlandı. Solunum cihazı hortumunun 25-30 cm uzunluğundaki bölümü Meryem’in ciğerlerine kadar sokuldu. Hortum, çıkmaması için de sargı beziyle kafasının arkasına bağlandı. Doktorların müdahalesi sürerken kızlarının öldüğünü sanan aile, “Cenazemiz var” diye yakınlarını aradı. Cenazeyi almak için hastanede toplanan yakınları güvenlik görevlileriyle tartıştı. Ancak, Meryem’in ölmediği anlaşılınca gerginlik bitti.
Boru ağzından çıkmıştı
Meryem’in yanında refakatçi olarak annesi Şükriye İsi ve teyzesi Gülen İsi’nin bulunduğu sırada, odaya, saat 15.45’te yarım saatte bir kontrole gelen doktor girdi. Meryem’in yüzünün morardığını, nefes alıp vermesini sağlayan borunun 5 santiminin ağızdan dışarı çıktığını gördü. Boruyu sabitleyen sargının gevşediğini fark etti. Borunun aile üyelerince çıkarıldığından şüphelenen doktor tutanak tuttu ve polise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] verdi. Hastane polisi Asayiş Şube Müdürlüğü’nü aradı. Cinayet masası dedektifleri Şükriye (45) ve Gülen İsi’yle (37) baba Mehmet Emin İsi (45) ve diğer teyze Zübeyde Taylan’ın (43) da aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. 9’u polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Anne-baba tutuksuz yargılanacak
Şükriye İsi, ifadesinde, “Kızımın ellerini, ayaklarını binlerce kez öptüm, başında Kuran okudum. Başını okşadım” dedi. Anne, baba ve iki teyze Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilirken, Sultangazi’deki Esentepe Camii’nde Meryem’in cenaze namazı kılınıyordu.Meryem, Yayla Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Anne Şükriye İsi, baba Mehmet Emin İsi ve teyzeleri Gülen İsi ile Zübeyde Taylan, savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Fişin yerini bilmiyoruz
Meryem Topçu’nun akrabası Halit İsi, odada kamera olup olmadığını sorarak, “Ne yapılacaksa doktorlar yapar. Hastanın beyin ölümü gerçekleşmiş, solunum ünitesine bağlı yaşıyordu. Hastane mi bunu yaptı, bize mi yüklemeye çalışıyorlar bilmiyoruz. Biz fişin yerini de bilmiyoruz ki” dedi.

Hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bady, bagi, diye, gevsettim, gevşettim, olmasin, olmasın, rahatsiz, rahatsız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık