IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2009, 10:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Malki davasında tetikçi de tahliye oldu




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Nesim Malki cinayeti davasında, tutuklu sanıklardan cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Burhanettin Türkeş'in tahliyesine karar verildi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, geçen celsede tahliye edilen sanıklardan Erol Evcil, iş adamı Hüseyin Kayapalı ile birlikte geldi.
Evcil, Adliye Sarayı girişinde kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, ''Bu kadar çektiğiniz yetmez mi? Sayenizde meşhur olduk'' dedi.
Duruşmada, tutuklu sanıklar Oğuz Işıklı ve Mücahit Çakal ile tutuksuz sanık Erol Evcil hazır bulunurken, Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Burhanettin Türkeş'in, sağlık sorunları nedeniyle getirilmediği bildirildi.
Türkeş'in avukatı Levent Dönertaş, uzun süredir müvekkiliyle ilgili yaptıkları tahliye taleplerinin hep oy çokluğu ile reddedildiğini söyledi.
Dönertaş, müvekkilinin sağlık durumunun çok kötü olduğunu ve cezaevinde yaşamını yitirme tehlikesi bulunduğunu iddia ederek, ''Hem yattığı süre hem de sağlık durumu gözönüne alınarak yeniden müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum'' dedi.
Davanın diğer tutuklu sanıkları Oğuz Işıklı ve Mücahit Çakal'ın avukatları da mahkeme heyetinden müvekkillerinin tahliyelerini istediler.
''BU DAVADAN DEĞİL HİZBULLAH'TAN KAÇTIM''
Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Oğuz Işıklı, davayla ilgili aranırken 2.5 yıl önce teslim olduğunu ve bu süreden beri de cezaevinde tutuklu bulunduğunu bildirdi.

Işıklı, Malki'nin ölümünden sonra başlatılan soruşturmadan 9 yıl sonra teslim olmasıyla ilgili olarak, şunları söyledi:
''Dava nedeniyle sürekli 9 yıl kaçtığımdan bahsediliyor. Öncelikle ben suçsuzum. Olayla uzaktan yakından bir ilgim yok. Bir kişi bu davadan ceza alacak olsa en fazla 6 yıl yatar. 6 yıl yatmak varken neden 9 yıl boyunca kaçayım. Firari olmayı çizgi filmlerdeki gibi sanıyorlar ama değil. Firarda bir gün gezmek cezaevinde 2 gün yatmak gibi. Soruşturma başladığında benim teslim olmam için çeşitli taahhütlerde bulunuldu. Ancak bunu açıklamayacağım. Ben davadan değil, Hizbullah'tan kaçtım. O dönemde ailemden 2 kişinin terör örgütü Hizbullah tarafından kaçırılması ve akıbetlerinin belli olmaması, affedersiniz örgütün o soysuz liderinin ısrarla sürekli beni sorması ve benim peşimde olması kaçmama nedendi. Sonucunda suçsuz olduğum için bu dava dosyasıyla yüzleşme zamanı geldiği için teslim oldum. Evet, bir kişi öldürülmüş, kim öldürdüyse de cezasını çeksin. Ama benim hiç suçum yok. 2,5 yıldır mağdurum. Malki, Bursa'da öldürüldü, soruşturmayı İstanbul polisi yaptı. Soruşturmanın başında da Adil Serdar Saçan vardı. Ben operasyon başladığında yeni evlenmiştim ve buradaydım. Madem suçluydum, neden o zaman gözaltına alınmadım. Tahliyemi istiyorum''
Tutuksuz sanık Erol Evcil de avukatı Ahmet Gökçen'in bulunduğu ek savunma için bulunduğu süre talebine katıldığını ifade etti.
Mahkeme heyeti, yaklaşık 15 dakikalık aranın ardından, üyelerden Aziz Çağlar'ın muhalefetine karşı 2 oyla sanık Burhanettin Türkeş'in, sağlık sorunları ve cezaevinde yattığı süre gözönüne alınarak tahliyesine karar verdi.
Heyet, diğer 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.
DAVA SÜRECİ
Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu öne sürülen Erol Evcil, tetikçisi oldukları iddia edilen Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi hakkında verilen ömür boyu hapis cezası kararı, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından yeni TCK uyarınca bozulmuştu.

Yargıtay, kararında, yerel mahkemenin kararının yeni TCK'ya göre yeniden değerlendirilmesi, ''tetikçi'' olarak hüküm giyen Burhanettin Türkeş'in, ''azmettirici'' olarak yargılanmasını istemişti.
Cinayet suçundan beraat eden Emin Menge ve Mücahit Çakal hakkındaki karar da Menge'nin ''cinayete yardım etme'', Çakal'ın ise ''cinayet'' suçundan yargılanması istenerek bozulmuştu.
Yargıtay 1. Ceza Dairesinin ilk bozma kararının ardından, dava Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmüştü. Mahkeme, son olarak 7 Ocak 2008'de yapılan duruşmada, ''tasarla***** adam öldürme'' suçundan yeniden yargılanan iş adamı Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu 5 sanığın müebbet hapse, 1 sanığın ''adam öldürmeye yardım etmek'' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar vermişti.
Evcil'in, ''yağma'' suçundan 10 yıl, Burhanettin Türkeş'in ise ''gasp'' suçundan ayrıca 11 yıl 4 ay 3'er gün hapis cezasına çarptırıldığı davada, müebbet hapis cezası alan tutuklu sanık Oğuz Işıklı dışındaki 4 sanık hakkında yakalama emri çıkarılması da kararlaştırılmış, ancak Yargıtay ikinci kararı da ''usulen'' bozmuştu

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davasinda, davasında, de, malki, oldu, tahliye, tetikci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KCK davasında tahliye kararı MasteR06 Haber Arşivi 0 27 Mart 2014 14:50
KCK Davasında 8 Tahliye CtrL Haber Arşivi 0 23 Kasım 2013 10:36
Taşla Öldürme Davasında 2 Kişi Tahliye Oldu Estela Haber Arşivi 0 27 Ağustos 2013 17:29
Çetele davasında 2 tahliye Collettivo Haber Arşivi 1 01 Temmuz 2008 19:48