IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2009, 10:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Ergün sanayicilere 'enerjili' uyarı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, sanayicilerin yüksek teknolojilerden faydalanarak enerjiyi daha verimli kullanması gerektiğini belirterek, ''enerji üretiminde bulunanların da doğayı ve kaynakları koru***** bu işi yapmaları zorunlu'' dedi.

Ergün, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği'ndeki (EGSİAD) Eskişehir Stratejik Ekonomi Platformu'nun düzenlediği ''Sanayinin İhtiyacı Sürdürülebilen Enerji'' başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, insanların dünyada bulduğu her şeyi hoyratça tükettiğini belirterek, insanlık tarafından yapılan tüketimin sonunun olmadığını kaydetti.
Dünyanın önünde önemli konuların sıralandığını ifade eden Bakan Ergün, şöyle konuştu:
''Bunlardan birisi gıda güvenliğidir. Refah düzeyi artıkça yeme-içme alışkanlığı da değişiyor. Henüz dünyada bizim kadar tüketemeyen milyonlarca insan var. Çin ve Hindistan'in toplam 2,5 milyar nüfusu var. Bunların henüz bizim kadar otomobilleri, buzdolapları, klimaları yok. Yarın böyle olmayacak. Daha çok su ve gıda tüketip havayı daha çok kirletecekler. Önümüzdeki yıllarda gıda, su ve enerji güvenliği gibi üç önemli konu gündemimizi işgal edecek. Eğer önlem alınmazsa sadece Çin ve Hindistan'daki gelişmeler bile söz konusu üç konuda tehdit edici gelişmeler olarak karşımıza çıkacak. Gıda üretimi, mevcut kaynakların kullanılması ve enerji güvenliği konusunda ülkelerin acil önlem alması gerekir.''
-''ENERJİ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK ÇALIŞMALAR YAPMAK GEREKİYOR''-
Ergün, sanayicilerin yüksek teknolojilerden faydalanarak enerjiyi daha verimli kullanması gerektiğini belirterek, enerji üretimi yapanların da doğayı ve kaynakları koru***** bu işi yapmalarının zorunlu olduğunu bildirdi.
Türkiye'nin enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü yurt dışından aldığını hatırlatan Bakan Ergün, enerji konusunda dışa bağımlılığı gidermek, enerji güvenliğini sağlayacak çalışmalar yapmak gerektiğini belirtti. Hala enerji için fosil yakıtları kullanıldığını, gelecekte enerji üretmek için başka teknolojiler ortaya çıkacağını vurgulayan Ergün, ''Şu anda ilk hareketi verip sonra kendi enerjisini nihayetsiz şekilde üreten bir mekanizma var mı? Erke Dönergeci. Açıkçası ben de teknik lisede öğrenciyken birkaç arkadaşımla bu konuya kafa yordum. Bulamadık, bulana da rastlamadık. (Ben buldum) diye birtakım adamlar çıktı. Bazı koca koca adamları da bir araya topladılar. Ne bulduklarını da hala göremedik ve anlayamadık. Onlar da anlamış değiller. Ancak, insanlar bunu bulmak için arayış içindeler. Daha temiz, güvenli ve çevre duyarlı enerji çalışmaları da Ar-Ge faaliyetlerinde ortaya çıkıyor'' diye konuştu.
Ergün, Türkiye'nin enerjiyi verimli kullanan bir ülke olmadığını, kayıp ve kaçak oranlarının yüksek, verimsizliğin ön planda bulunduğunu bildirdi. Elektrik motorlarının enerji verimliliği konusunda daha sınıf atlamaları gerektiğini bildiren Ergün, ''daha az enerjiyle işimizi görebilen elektrik motorları üretmeliyiz. Enerji konusunda politikalarımız var. Enerji konusunda kendi iç kaynaklarımızı ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Evlerimizde yalıtımımız yok. Çok odun ve kömür kullanıyoruz, ısınamıyoruz. Doğal gazda da bunu yapıyoruz. Çok yakıyoruz, ısınamıyoruz. Paramızla rezil oluyoruz. Çünkü, marifet eksikliği ve duyarsızlık var. Bir türlü evlerimizi izolasyon yapma marifetini gösteremiyoruz'' dedi.
-ENERJİ POLİTİKASI-
Enerjinin bütün dünyanın meselesi haline dönüştüğünü ifade eden Bakan Ergün, doğal gaz ve petrol konusunun önemini uzun bir sürü daha koruyacağını, Türkiye'nin, bu konuda bir transfer üstü politikası izlediğini, bunun Türkiye'nin enerji ve kendi güvenliğiyle ilgili de bir konu olduğunu bildirdi. Nabucco Projesinin, İran, Irak, Azeri ve katılırsa Rusya doğal gazını Avrupa'ya iletecek bir yapı olduğunu, Katar'ın doğal gazının Türkiye'ye getirilmesi anlaşmaları müzakere edildiğini kaydeden Ergün, şu anda Katar doğal gazının sıvılaştırılarak transfer edilmesi çalışmalarının hızlandığını, Mısır doğal gazının Ceyhan'a getirilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kazak petrolünün ve doğal gazının da Karadeniz üzerinden Türkiye'ye gelmesi ve Samsun-Ceyhan boru hattıyla Akdeniz'e inmesi, Kazaklar'ın da orada bir enerji santrali ve rafineri kurması projesi üzerinde mutabakata varıldığını anlatan Ergün, bunların Türkiye'nin bir enerji politikası şeklinde yürütüldüğünü kaydetti.
Bakan Ergün, Türkiye'nin 2023 yılına çok iyi bir yerde girmesi gerektiğini belirterek, ''Tarihten kalan sorunların geleceğimiz üzerinde bir örtüye dönüşmemesi için çalışıyoruz. Daha hızlı ilerlemek için onları çözüp bir yere koymalıyız. Suriye ile sorunları çözdük. Aleyhimize mi oldu? Ermenistan ile problemler çözüldüğünde kötü mü olacak? Türkiye, ilk 10 büyük ekonomi içinde olsun. Dünyanın neresinde bir sorun varsa masanın etrafında sesi çıkan Türkiye olsun istiyoruz'' dedi.
Konuşmanın ardından EGSİAD Başkanı Erdoğan Ercan, Bakan Ergün'e vazo hediye etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakan, enerjili, ergun, ergün, sanayicilere, uyari, uyarı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüksek Enerjili Ylkayıcı PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 30 Eylül 2014 00:21
Bakan Ergün’den 2013 Yılı Kapasite Kullanım Oranına İlişkin Değerlendirme Zen Haber Arşivi 0 27 Mayıs 2013 23:45
Güneş enerjili LCD TV Heidi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Temmuz 2008 14:22