IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2009, 15:02   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurbanlık pazara yüzde yüz zamla çıktı




İzmit Belediyesince kurulan hayvan pazarında, çoğunluğu Doğu Anadolu Bölgesinden getirilen büyükbaş hayvanlar 2 bin 500 ile 4 bin 500 lira, küçükbaş hayvanlar ise 450 ile 650 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu.
Ağrı'dan getirdiği hayvanları satmaya çalışan Erdal Seyhan, yaptığı açıklamada, bu yıl ''kurbanlık pahalı'' denildiğini, ancak 10 yıldır yeme, ilaca zam gelmesine rağmen kurbanlıklara zam yapılmadığını söyledi.
İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerin Türkiye'den hayvan alması ve iç talebi karşılayacak düzeyde hayvan yetiştirilmemesi nedeniyle canlı hayvan fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Seyhan, ''Etin kilosunu geçen yıla kadar 8 liraya satıyorduk, bu yıl 12-13 liraya satıyoruz.
10 yıldır yem, ilaç zam görüyor, et yerinde duruyordu. Bu yıl biraz farklı oldu, o kadar da olsun'' diye konuştu.
Fiyatların bahsedildiği gibi pahalı olmadığını ileri süren Seyhan, mezbahalarda etin kilosunun 13,5 liraya kesildiğini, kurban etine kilo başına verilen 15 liranın çok olmadığını kaydetti.
Seyhan, kurban satış alanı için belediyeye 20 günlük bin 250 lira kira ödediklerini, nakliye ve yem maliyetlerinin de en az 6 bin lira olduğunu, bunun da ister istemez fiyatlara yansıdığını sözlerine ekledi.
Satıcı Veysel Kara ise önceki yıllarda hayvan pazarında çok daha fazla çadır kurulup, pazara daha fazla hayvan getirildiğini, her geçen yıl he çadır hem de hayvan sayısında azalma gözlendiğini belirtti.
Kara, pazardaki hayvan sayısının az olmasının satışlarına olumlu yansıdığını, uzun yıllar sonra kurbanlıklara zam yapılmasıyla da bir nebze olsun rahatlayacaklarını kaydetti.
Pazardan 3 bin 700 liraya büyükbaş hayvan satın alan İsmet Doğan da fiyatların geçen yıllara oranla yüksek olduğunu dile getirerek, ''Fiyatlar geçen senelere göre biraz fazla gibi ama mecburuz, Allah rızası için kesiyoruz'' dedi.
Doğan, kurbanını seçerken kulak küpesi bulunmasına, tüylerinin parlak olmasına, burun akıntısı ve öksürüğü olmamasına dikkat ettiğini sözlerine ekledi.
haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cikti, çıktı, kurbanlik, kurbanlık, pazara, yuz, yuzde, yüz, yüzde, zamla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Enflasyon beklentisi yüzde 6.59'a çıktı Zen Haber Arşivi 0 16 Şubat 2013 12:32