IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2009, 16:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bozkurtların lideri Bahçeli




Son ana kadar rakip olacaklarını açıklayan aday adayları salona dahi gelemedi. Bahçeli tek aday olarak katıldığı seçimde 6'ıncı kez Genel Başkan oldu.

MHP 9'uncu Olağan Kurultayı'nda tek başına genel başkan adayı olan Devlet Bahçeli 6'ıncı kez ülkücü hareketin lideri oldu.Kongre öncesinde Bahçeli'nin tüzük gereği aday olamayacağını ileri süren Ahmet Reiz Yılmaz ve Hakkı Şafak Ses salona daha gelemedi.ler. İki aday adayı bürolarında açıklama üstüne açıklama yaparak "Engellendik" derken zafer tek başına aday olan Devlet Bahçeli'nin oldu. Bahçeli 1171 delegenin oyunu alarak genel başkan seçildi. Bahçeli teşekkür konuşması yaptı.

Bahçeli konuşmasında, "Bu toplantıda önemli karalara imza atıldı. Cumhuriyetin ağır tehdit altında olduğu, etnik bölücülüğün önemli bir beka sorunu olduğ bir dönemde yapıldı. Bu bakımdan kurultay ismi ve teması "sonsuza kadar var ol" şeklinde belirlenmesi bir tesadüf değildir. Bu toplantıdan çıkan sonuç milli şahlanış ve ayağa kalkış için tarihi bir dönüm noktası olacaktır" dedi.

DAVUL ZURNAYLA BAŞLADI

Atatürk Spor Salonunda yapılan Kongre davul zurna ve mehter takımı gösterisi ile başladı. 2 bin polisin görev yaptığı kongrede salondaki güvenliği ise ülkü ocakları yaptı. Kongre salonu Türk bayrağının renkleri kırmızı beyaz balonlarla süslendi. Salona Türk bayrağı dışında bayrak alınmadı. yalnızca tek bir Azerbaycan bayrağı salona girebildi.

TÜRKEŞ UNUTULMADI

Salonda "Bir hilal uğruna" sloganının bulunduğu büyük bir pankartın üzerinde MHP kurucusu Türkeş ve MHP lideri Bahçeli'nin fotoğrafları yer aldı.Beyaz kumaşlarla kaplı, kırmızı slogan yazılı bir bölümün bulunduğu divan ve kürsü bölümünde de sadelik hakimdi. Bu bölümün üstünde iki Türk Bayrağı arasında Atatürk'ün resmi yer aldı.

BAHÇELİ'YE GÖRKEMLİ SELAMLAMA

MHP Kongresi Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin salona girişi ile resmi olarak başladı. Kurt işareti yaparak salonu selamlayan Bahçeli'yi MHP'liler ayakta ve alkışlarla karşıladı. Bütün salon tek bir ağızdan "Devletin Başına Devlet Gelecek" sloganı attı.

İSTANBUL HEYECAN YARATTI
İstanbul İl başkanı ve İstanbul delegeleri topluca salon dışında bir araya geldiler. Önce salon dışında; "İstanbul tek kale Ülkücüler el ele " ve "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" diye slogan attılar. Uzun süre, bozkurt işaretleri yaparak, "Devletin başına Devlet gelecek" diye slogan atan İstanbul grubu; salona da topluca girdiler.

BENZETTİLER YUHALADILAR

Ancak bu toplu giriş, salon içinde heyecan yarattı. İstanbul il başkanı İhsan Barutçu'yu rakip adaya benzeten ve yanındakileri de rakip aday destekçileri sanan salondakiler yoğun tepki gösterdi. Yuhalamalar arasında, su şişeleri , bayrak sopalarının da atıldığı kargaşa sırasında; İstanbul örgütü kendilerini de Bahçeli yanlısı olduğunu katılmak için "Ülkücü hareketin lideri Devlet Bahçeli" ye yeniden slogan atmak zorunda kaldı. Tüm delegelerin ayağa kalkıp, topluca slogan attılar. Ve olay daha da büyümeden ortalık yatıştı.


AKP'Lİ KAPUSUZ YUHALANDI
MHP kongresine konuk olarak, Aydınlık Türkiye Partisi Genel Başkanı Oktay Öztürk yönetim kadrosu ile birlikte katıldı. Öztürk ve ekibi ile BBP'den katılın hakkı Öznur ve Hasan Hüseyin Bozok yoğun alkış alırken, AKP'yi temsilen katılan Salih Kapusuzyuhalandı. Kongreye CHP adına Yılmaz Ateş ve Nesrin Baytok, SP adına genel başkan yardımcısı Kazım Akcan ile Cafer Güneş, DP GİK üyeleri Gültekin Uysal, Talip Parlak, DSP genel sekreteri Hasan Erçelebi, Yurt Partisi adına Yavuz Tavşan ile eski milletvekilleri Halil Şıvgın, Celal Adan, Mustafa Dağcı ve Rıza Müftüoğlu da katıldı. Kupusuz'un yuhalanmasına karşın, CHP'li temsilcilerin ve telfgrafı okunan CHP lideri Deniz Baykal'ın da alkış aldığı dikkat çekti.

ABD'YE DE YUH
Kongreye yabancı konuklarda katıldı. Kırgızistan, Kazakistan, Kosova, Irak Türkmen Cephesi, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi, Almanya Türk Federasyonları, Fransa Türk Federsyonu, İsviçre Türk Federasyonu, İngiltere Türk federasyonu, Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu gibi katılımcıların isimleri okundu. Azerbaycan milletvekili ve Ebülveyz Elçibey'in oğlu Turgut Elçibey'in isimlerine yoğun alkış gelirken, ABD Büyükelçiliğinden temsilci olarak Kongreye katılan ismin okunması üzerine salondakiler yuhaladı.

BAHÇELİ İÇİN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
Bahçeli'nin konuşmasını tamamlamasının ardından Kongre'de tüzük ve Program değişikliğine ilişkin maddeye geçildi. Komisyon kurularak bu iki metin üzerinde planlanan değişiklikler ile ilgili çalışma başladı. Kongrenin en kritik maddesi de bu değişikliklerle ilgili. Tüzük'te yapılacak değişiklik ile bir kişinin 5 defadan fazla genel başkan olamayacağına ilişkin madde de değiştirildi. Bu değişiklikle Devlet Bahçeli tek aday oldu.

KONGRE BAŞLADI RAKİPLER GELEMEDİ

Bahçeli'ye karşı aday olarak çıkacağını aylar öncesinden açıklayan Ahmet Reyiz Yılmaz ile Hakkı Şafak Ses, kongre salonuna dahi gelemediler. Reyiz Yılmaz, saat: 13.00 sıralarında basın toplantısı düzenleyip, "girebilirse salona girip, aday olacağını" açıklamakla meşgülken, Kongre salonunda adaylık için başvuru süreci işletildi. Tüzük ve Program güncellleştirmesine ilişkin komisyon çalışması bitirildikten sonra genel başkan adaylığı başvuruları alındı.

54 FİRESİ VAR
Yapılan seçimlerde ilk oy kullanan Bahçeli oldu. Seçim sonuçları göre Bahçeli 1225 delegeden 1171'inin oyunu alarak 6'ıncı kez Genel Başkan koltuğuna oturdu.


Kaynak:internethaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Kasım 2009, 16:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bozkurtların lideri Bahçeli




Hayırlı olsun.

 

Alt 08 Kasım 2009, 16:37   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bozkurtların lideri Bahçeli




Ne hayırlısı ya. zuriyetsiz biri yine başkan oldu...

__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.
 

 

Etiketler
bahceli, bozkurtlarin, bozkurtların, lideri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk yarı lideri Seth Spor Haberleri 0 09 Kasım 2014 13:00
MHP lideri Bahçeli'den Fethullah Gülen açıklaması Seth Haber Arşivi 0 07 Eylül 2014 11:53
HP lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmasından önemli bölümler Stella Haber Arşivi 0 22 Kasım 2013 01:04
Bu Direnişin Lideri Kimdir? CanDostu Haber Arşivi 1 05 Haziran 2013 02:56
Öcalan PKK'nın lideri değilmiş! Tisha Haber Arşivi 0 11 Kasım 2009 09:32