IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2009, 22:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sanık Osman Yıldırım: Hacı hoca arkadaşım yok




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım savunmasında, ''Hayatım boyunca bir tane, hacı, hoca arkadaşım olmadı''dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Osman Yıldırım savunmasını tamamladı.
Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Yıldırım'ın emniyet ve savcılıktaki ifadelerini okudu. Başkan Şengün, Yıldırım'a Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği bir dilekçeyi sordu.
Yıldırım, Danıştay İddianamesi hazırlandıktan sonra Cumhuriyet Savcısıyla cezaevinde görüştüğünü, iddianamenin tamamen hayal ürünü olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söylediğini, savcının ise ''doğru adreste olduklarını'' ifade ettiğini öne sürdü.
-''RADİKAL DİNCİ ÇEVREM OLMADI''-
Tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın da Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada aleyhine konuştuğunu ve ''saçma sapan'' kelimeler sarf ettiğini söyleyen Yıldırım şunları kaydetti:
''Benim çevremi kalkan yaparak kendi ağlarını gizlemesi bardağı taşıran son damla oldu. Savcının doğru adres dediği Salih Kurter idi. İspat edilemeyen, olmayan bir dini örgütün ben üyesi yapılmışım. Bu oyunu bozabilmek, sayın mahkemenin beni dinlemesini sağlamak için bu dilekçeyi yazdım. Bu dilekçede, Fethullah Gülen'in adını telaffuz etmem bir hatadır. Bu ismi telaffuz edince savcılar beni dinlerler dedim. Kendisinden özür diliyorum. Hayatım boyunca bir tane hacı, hoca arkadaşım olmadı. Aşırı, radikal dinci çevrem olmadı. Dinci ne örgüt tanırım ne de dostum, arkadaşım vardır. Dilekçe'de belirttiğim Süleyman Esen'i de tanımıyorum. O dilekçede konuşacağım mesajını veriyorum. Dilekçemde belirttiğim bu iki ismin dışındakiler doğrudur.''
Alparslan Arslan ile Cumhuriyet gazetesinin bombalanması eyleminden sonra problem yaşadıklarını dile getiren Yıldırım, Arslan'ın kullanılarak kendisine oyun oynandığını savundu.
Bunun üzerine Başkan Şengün, ''Bunun sebebi ne? Tesadüfen mi ortaya çıktı? Evveliyatı var mı?'' şeklindeki sorusuna Yıldırım, ''Evet var'' diye cevap verdi.
Şengün'ün, ''Açıkla o zaman. Burada mesajla falan değil, direkt olarak söyleyeceksin. Bu dilekçede 8 gruptan söz ediyorsun. Hepsi mi bunu kullanıyor? Nasıl iş bu?'' şeklindeki soruları üzerine de Yıldırım da Arslan'ı kullanan şahısların, çevresindeki kişiler olduğunu öne sürdü.
Başkan Şengün'ün ''Niçin kullanıyorlar? Bunu açıklamalısın?'' şeklindeki sözleri üzerine Yıldırım,''Onu daha sonra, bilahare açıklarız'' diye konuştu.
Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arkadasim, arkadaŞım, haci, hacı, hoca, osman, sanik, sanık, yildirim, yok, yıldırım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cübbeli Ahmet Hoca: Noel Baba'yı bırakın Cübbeli Hoca'ya takılın! Düş Haber Arşivi 0 03 Ocak 2015 18:58
Hacı Osman Kebabı Kralice Kebaplar Köfteler 1 12 Mart 2009 23:55