IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   İngiltere'nin Kıbrıs'taki öenerisine tepki (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/291593-ingilterenin-kibristaki-oenerisine-tepki.html)

Juventus 11 Kasım 2009 17:28

İngiltere'nin Kıbrıs'taki öenerisine tepki
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İngiltere'nin, Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunması şartıyla adadaki üs topraklarının yarısına yakınını geri vereceğini açıklamasına, Rum yönetimi ve siyasi partilerinden tepki geldi.

Rumlar, İngiltere'nin önerisine, "Kıbrıs Rum tarafının çözüm için teşvike ihtiyacı yoktur. Çözüm bulunması yönünde daha yapıcı bir tavır sergilemesi için Ankara'ya baskı yapılmalıdır" karşılığını verdi.
Rum radyosunun haberine göre, Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu, İngiliz önerisini inceleyeceklerini, ancak Rum tarafı için asıl olanın çözüm ve yeniden birleşme olduğunu kaydetti. Kiprianu, "ilave bir teşvike ihtiyaçları bulunmadığını" söyledi.
Atina'ya giden Kiprianu, ayrıca İngiliz Yüksek Komiseri Peter Millet'in, EOKA tarafından öldürülen İngiliz askerleri için KKTC'de dikilen anıtın açılış törenine katılmasını "kabul edilemez hareket" olarak niteledi.
Rum yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu da, İngiliz önerisinin içeriği görülene kadar sabırlı olunmasını tavsiye etti ve Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın bugün görüşeceği İngiltere Başbakanı Gordon Brown'un, "İngiliz niyetleriyle ilgili daha derin izahat vereceğini" söyledi.
"AKEL ÇÖZÜMDEN SONRA ÜSLERİN ÇEKİLMESİNİ İSTEYECEK"
Komünist AKEL partisinin Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise, İngiliz önerisinin, Kıbrıs sorununun çözümüne yeterli teşvik olmadığını kaydetti.
İngilizlerin bu sunumunun, partisinin, İngiliz üslerinin adadaki varlığı aleyhindeki tutumunu gözden geçirmesini gündeme getirmediğini belirten Kiprianu, "Kıbrıs sorununun halledilmesi halinde AKEL, üslerin adadan çekilmesi konusunu gündeme getirecek" dedi.
Millet'in, anıt açılışı için KKTC'ye gelmesi konusuna da değinen Andros Kiprianu, "Millet'in bazı emirler doğrultusunda hareket ettiği kanaatindeyim. Ancak bu konuyla kahramanlık yöntemiyle değil, diplomatik yöntemle ilgilenmeliyiz. Çünkü kahramanlık yöntemi, günün sonunda 'Kıbrıs cumhuriyeti' için zararlı olabilir" diye konuştu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net