IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2009, 04:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıbrıs'ta çözüm için İngiliz'den şok teklif




Birleşik Krallık'ın Kıbrıs'ta bir anlaşmaya varılması ve sorunun çözülmesi durumunda, adadaki üs topraklarının yarısını "Birleşik Kıbrıs'a" devretmeye hazır olduğu duyuruldu

Ülkenin Dışişleri Bakanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"Bu teklif, Birleşik Krallığın Kıbrıs'ta bir anlaşmaya varılmasına verdiği önemini göstermektedir ve Birleşik Krallığın bir anlaşmaya varılması için iki lidere de verdiği destek konusundaki istekliliği ortaya koymaktadır."
Birleşik Krallığın adada bir anlaşmanın yine ada halkı tarafından sağlanabileceği, uluslararası toplumun etkisiyle sağlanamayacağı görüşünü her zaman net ve açık bir şekilde ortaya koyduğu kaydedilerek, askeri üs topraklarıyla ilgili teklifin Kıbrıs sorunun çözümüne bağlı olduğu belirtildi.
Başbakan Gordon Brown'un konuya ilişkin sözlerine de yer verilen açıklamada, Brown'un şunları söylediği kaydedildi:
"(Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris) Hristofyas'ı bugün Londra'da kabul etmekten ve Kıbrıs sorununu konuşma fırsatı bulmaktan büyük memnuniyet duydum. Çözüm müzakereleri için kritik bir zamandır.
Her iki Kıbrıslı lider de görüşmelerde gelinen nokta konusunda büyük bir kararlılık ve yüreklilik göstermiştir ve ben bugün Hristofyas'ı bu önemli fırsattan yararlanmaya ve konuyu tüm Kıbrıslılar yararına çözmeye çağırdım."
Açıklamada ayrıca, Brown'un şu sözlerine yer verildi:
"Müzakerelere destek için işaret olarak, Kıbrıs'ta bir çözüm durumunda, Birleşik Krallığın BM'ye, adadaki askeri üs alanlarından yaklaşık yüzde 50'sini Birleşik Kıbrıs'a sunmayı teklif ettiğini teyit edebilirim. Bu toprakla ilgili ne yapılması gerektiği iki liderin müzakerelerine bağlıdır."
Brown'un ayrıca, bu toprakların devrinin, üslerin işleyişine aykırı bir etkisinin olmayacağını söylediği bildirildi. Başbakan Brown'un bugün Kıbrıslı liderlere mesajının "Tarih yazabilirsiniz. Cesur olun. Birleşik Krallık sizi destekliyor" olduğu da kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, söz konusu teklifin BM'ye dün yapıldığı ve 45 milkarelik (116,5 kilometrekarelik) bir alanı kapsadığı belirtildi.
Brown'un bugün Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la görüştüğü, Birleşik Krallığın Avrupa Bakanı Chris Bryant'ın da bu ay içinde Kıbrıs'a gideceği duyuruldu.
Kıbrıs'ta Birleşik Krallık egemenliğindeki yaklaşık 255 kilometrekarelik Dikelya ve Akrotiri bölgeleri, bu ülkenin askeri üsleri olarak kullanılıyor
haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cozum, Çözüm, ingilizden, kibrista, kıbrısta, sok, teklif, İngilizden, Şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AB: Kıbrıs'ta tek çözüm birleşme Cemalizim Haber Arşivi 0 05 Mart 2012 16:13
Teklif Sözleri - Teklif Yazıları -en güzel Teklif Mesajları PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Kasım 2011 12:44
Avcı: “Kıbrıs’ta barış var ihtiyacımız çözüm” Dilara Haber Arşivi 0 05 Eylül 2008 00:29