IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2009, 07:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Türkler Avrupalıdır AB’ye alınmalıdır!'




'Türkler Avrupalıdır AB’ye alınmalıdır!'



Liberation gazetesinde Fransa’nın eski başbakanı Michel Rocard ve Terra Nova isimli düşünce kuruluşunun başkanı Olivier Ferrand imzalı bir makalesi yayınlandı. “Türkiye’nin Avrupa’da yeri var” başlıklı yazıda ikili Türkiye’ye karşı çıkanların Fransız halkı değil entelektüeller ve politikacılar olduğunu, siyasi bir Avrupa düşleyen bu kişilerin ikna edilmesi gerektiğini söyledi:

Artık daha fazla inkar edemeyiz. Türkiye’nın AB üyeliği için yürüttüğü müzakereler Fransa’da rahatsızlık yaratıyor. Ama kimler arasında? “Fransızlar istemiyor” deniyor. Ama bu o kadar basit değil. 2004’te yapılan bir İpsos anketine göre Fansızlar’ın yüzde 56’sı Türkiye’nin AB üyeliğine karşı ama yüzde 63’ü üyelik için gerekli çabayı sarf ettiğini düşünüyor. Yani rahatsızlık Fransızlar’da değil elitler arasında... Peki tüm elit politikacılarımız ve entelektüellerimiz İslamofobiye ve Türkofobiye mi kapıldı? Hayır. Onların itirazı Türkiye’yle değil zihinlerindeki Avrupa projesiyle ilgili.

“Sınır nerede bitiyor?”

Türkiye’nin yeni bir sorun yarattığı doğru. Şimdiye kadar yeni üyeler hep Avrupa’nın ortasından geliyordu. İspanya, Avusturya ya da Polonya’nın Avrupalı olduğunu otomatik olarak kabul ediyorduk. Genişlemenin fazla hızlı olduğunu eleştirebiliyorduk ama özündeki prensibi değil. Türkiye ile ilk defa genişleme Avrupa’nın ortasından değil periferiğinden bir ülkeye yayılıyor. Dolayısıyla ortaya “Avrupa’nın sınırları nerede bitiyor” sorusu çıkıyor.

Fransa’nın elitleri federal bir Avrupa fikrini çok benimsedi. Politik bir Avrupa istiyorlar ve onlara göre Avrupa’nın politikliğinin artması genişlemenin Türkiye’ye yayılması fikri ile uyuşmuyor.

“AB’nin belirgin kimliği yok”

Statükonun senaryosu ise şöyle: Avrupa’nın yararatım süreci durdu. Bugün AB birbirine çok bağlı ekonomik ve adli bir yapıyı temsil ediyor ama belirgin bir kimliği yok. Modern Türkiye’nin böyle bir Avrupa’da kesinlikle yeri var. Kısaca, eğer politik Avrupa fikri öldüyse kimse Türkiye’nin AB üyeliğine itiraz edemez. Türkler tarihsel olarak Avrupalı. Türkiye’nin Avrupalı kimliği gerçek. Ve AB’ye girmesi Avrupa’nın oluşum modelini değiştirmeyecek. Türkiye’nın üyeliği Fas gibi bir ülkenin üyeliği ile karşılaştırılamaz. Onlar Arap olduklarını söylüyorlar, Türkler ise Avrupalı.




vatan

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ab’ye, aband#8217ye, alinmalidir, alınmalıdır, avrupalidir, avrupalıdır, turkler, tÜrkler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Söz Yüzüğü - Söz Yüzüğü Nasıl Alınmalıdır Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 31 Mart 2012 15:25
Türkler’de Temizlik Kalemzede İslamiyet 1 09 Temmuz 2011 04:33
Türkler’in DNA’sı ile Einstein’ın DNA’sı aynı Feronia Haber Arşivi 0 21 Ekim 2010 12:56
Türkler Facebook’a saldıracak Feronia Ağ, Network ve Networking 0 05 Ağustos 2010 16:08
Karı sözcüğü eski Türkler’de hangi anlamda kullanılmıştır YapraK Tarih 0 14 Mart 2010 04:05