IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2009, 07:12   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunanistan, Türkiye'deki yasağı delecek!




Yunan kruvaziyer şirketi Louis Cruises, Türkiye'deki kumar yasağını Montrö Anlaşması'na göre uluslararası su sayılan İstanbul Boğazı'nda gemide kumar turları düzenleyerek delmeye hazırlanıyor.

Türkiye'deki kumar yasağını Yunan kruvaziyer şirketleri delmeye hazırlanıyor. 2010 yazında Türkiye'ye seferlere başlamak için hazırlık yapan Pire merkezli Louis Cruises şirketi, İstanbul Boğazı'nda gemide kumar turları düzenleyecek. Karaköy Limanı'ndan kalkacak olan gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz sularına kadar ilerleyip akşam saatlerinde limana geri dönecek.

Bu yolculuk sırasında ise kumar oynatılması planlanıyor. Bir turizm yetkilisini verdiği bilgiye göre Louise Cruises isimli şirket Louis Cristal adı verilen gemiye bu turları düzenlemeyi planlıyor. Aslında İstanbul'a gelen tüm kruvaziyer gemilerin içinde kumarhane de bulunuyor. Ancak Louis Cruises'un bu turları sadece kumar amaçlı olarak düzenleyeceği öğrenildi. Kruvaziyer gemisi ile boğazda oynanacak kumar turlarında herhangi bir tur ücreti alınmayacak. Bunun yanı sıra şirket 15 TL olan yurtdışı çıkış harcını da kendi karşılayacak. Ancak tura katılmak isteyenlerin dünyanın her yerinde olduğu gibi belli bir ücret karşılığında kumar fişi almayı garanti etmesi gerekiyor. Bu şekilde kruvaziyer gemisi içindeki yemek, içki ve tüm şovlar da bedavaya geliyor.

MONTRÖ İLE YASAĞI DELECEK

İstanbul ve Çanakkale Boğazları, Montrö Anlaşması uyarınca uluslarası su yolu kabul ediliyor. Bu nedenle de boğazlardan geçen ticaret gemileri dokunulmazlık taşıyor. Türkiye'deki kumar yasağı ülke kara sınırları içinde geçerli bulunuyor. Yunan şirket ise Boğaz'ın uluslarasası su yolu olmasında hareketle bu yasağı delmeye hazırlanıyor. Pire merkezli Louis Cruises, Yunanistan, Güney Kıbrıs, İtalya, Fransa, Hindistan ve Kızıl Deniz'e turlar düzenliyor ve bünyesinde 12'ye yakın gemi bulunuyor. Şirketin diğer turlarında da kumar oynanabiliyor. Ancak riğerseferlerden farklı olarak İstanbul çıkışlı düzenlenecek seferler sadece kumar turizmi amacıyla yapılacak. Şirketin, Boğaz'da kumar oynatmak için herhangi bir merciden izin almadığı da öğrenildi.

Bakanlık: Hukuk kurallarımız belli

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Louis Cruises Şirketi'nin 2010 yılında gemiyle İstanbul Boğazı'nda kumar oynatacağı iddialarına ilişkin, "Zaman zaman bu konuda iddialar ortaya atılır. Sonra arkası gelmez. Uluslararası hukuk kurulları bellidir, Türkiye'nin hukuk kuralları bellidir" değerlendirmesinde bulundu.

SABAH

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
delecek, turkiyedeki, türkiyedeki, yasağı, yasagi, yunanistan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yunanistan'da sigara yasağı bugün başladı Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 13:33