IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2009, 13:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Yılın çaylak oyuncusu' Erdoğan oldu




Washington Post-Newsweek grubunun dış politika, diplomasi ve strateji dergisi Foreign Policy, 2009 yılının Ortadoğu liderlerini spor terimleriyle değerlendirdi. Başbakan Erdoğan için de "Yılın Çaylak Oyuncusu" ifadesini kullandı.


Washington Post-Newsweek grubunun dış politika, diplomasi ve strateji dergisi Foreign Policy, 2009 yılının Ortadoğu liderlerini spor terimleriyle değerlendirirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için de "yılın yeni oyuncusu" anlamına gelen "Yılın Çaylak Oyuncusu" ifadesini kullandı.
Marc Lynch tarafından kaleme alınan, "Ortadoğu’da 2009 Yılının İsimleri" başlıklı yazıda "Başbakan Erdoğan’ın yeni sahneye çıkan bir lider olmadığı, ancak Ortadoğu diplomasisinde yeni bir lider olabildiği" belirtildi.
Erdoğan’ın Ortadoğu’daki kişisel popülaritesinin 2009 yılında "fırladığı" ve Türk diplomasisinin bölgede radikal bir ivme kazandığı belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi: "Erdoğan’ın Filistinliler’e sözlü desteği ve Gazze operasyonunu eleştirmesi, özellikle Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa aklı karışmış bir biçimde otururken, Davos’taki oturumu terketmesiyle birlikte bölgede çok iyi yankı buldu.
Erdoğan, doğuya ve batıya aynı biçimde olmak üzere tüm komşularına yönelik yaratıcı ve girişimci bir açılım politikası inşa etti ve ülkesini, on yıllar süren marjinalliğinden sıyırıp, diplomatik güç merkezine dönüştürdü." ABD Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) ilk sezonunu geçiren yeni oyuncular "çaylak" terimiyle anılıyor.
YILIN DİĞER İSİMLERİ
Dergiye göre, "Yılın geri dönen oyuncusu" Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Yılın umut vaadeden oyuncusu" Filistin Başbakanı Selam Fayyad, "Yılın yöneticisi" Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum, "Yılın ateş altındaki antrenörü" Irak Başbakanı Nuri El Maliki, "Yılın favorisi" İran Yeşil Devrimcileri ve Neda Sultan, "Yılın savunma oyuncusu" İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Yılın hücum oyuncusu" İsrail’in Gazze Şeridi’nde yılbaşında düzenlediği "Dökme Kurşun" operasyonuyla ilgili rapor hazırlayan Güney Afrikalı yargıç Richard Goldstone, "Yılın en değerli oyuncusu" ise ABD Başkanı Barack Obama

Milliyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
caylak, erdoğan, erdogan, oldu, oyuncusu, yilin, yılın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan'a son 10 yılın devlet adamı ödülü PassioN Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2012 21:09
Dizi oyuncusu domuz gribi oldu Spammer Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2009 01:33
İşte Yılın En Yakışıklı Oyuncusu! Kralice Ah Erkekler 3 28 Ocak 2009 15:28