IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2009, 12:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eski DTP'liden şok sözler




Eski DTP yeni BDP'li Osman Özçelik dün akşam TekeTek'te şok sözler sarfetti..

Kapatılan DTP’nin Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Teke Tek’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Özçelik, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) yeni yönetiminin belirleneceği büyük kongrenin Ocak ayında yapılacağını söyledi. Genel başkanın kim olacağının henüz belli olmadığını kaydeden Özçelik, Altaylı’nın “Genel başkan şahinlerden mi, güvercinlerden mi olacak?” sorusuna, “Hepimiz barış konusunda şahiniz.” yanıtını verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Özçelik “DTP terörle arasına mesafe koymadı” eleştirilerine şu yanıtı verdi: “Terörle aramıza mesafa koyduk. Mesafe, Diyarbakır merkezi, Ankara merkezi ile Kandil kadar, Cudi kadardır. PKK, silahlı mücadele ile Kürt sorununu çözeceğni düşünmüştür. Yaklaşık 20 yıldır demokratik mücadelenin içindeyim. Sorunları parlamenter sistemle, barışçıl yolla çözebileceğimizi söyledik. Şiddeti dışlayan bir yöntem önerdiğimiz çok açık ortada. Son 10 yıldır artık savaşla bir yere varılamayacağını artık en önemli kadrolardan duyuyoruz. Ancak ne yazık ki Türkiye bu barış ortamını sağlayamamıştır.”

Özçelik, Öcalan’a neden “Sayın” dediklerini de“Kenan Evren dışında herkese ‘sayın’ diyorum. Onun dışında bütün insanlara saygı duyuyorum” dedi.

BAŞBAKAN BİZİ TANIMADI

Açılımın içeriğinin belli olmadığını, isminin de 3 kez değiştiğinin altını çizen Özçelik, AK Parti’nin oyalamacı bir taktik izlediğini savundu. Özçelik, “86 yılda oluşmuş statükonun değişmesinin kolay olmadığını da biliyoruz. Biz AK Parti’ye samimi yaklaşması halinde destek vereceğimizi de söyledik. Ama binbir fedakarlıkla oluşturduğumuz grubu tanımadı. Sadece Başbakan değil, diğer partilerin yaklaşımı da böyle.” diye konuştu.

Özçelik şöyle devam etti:

“Parlamentodan çekilmenin demokrasiye katkı sağlayacağını düşünerek bu kararı vermiştik. Kanun tekliflerimiz, soru önergelerimiz dikkate alınmıyor. Bizimle irtibat kurulmuyor. Kendimizi misafir gibi hissetmeye başladık. Açılım diyor, bu açılımın ne olduğunu bizimle görüşmüyor. Bu kararı(sine-i millet) kamuoyuna açıkladık. BDP ile ortak toplantı yapıldı, parlamentoda kalmanın daha faydalı olacağı sonucu çıktı. Sivil toplum örgütleri ve bölgeden gelen tepkiler, aydınların çağrısı üzerine bu kararı aldık. Sayın Öcalan da tüm bunları izliyor. Kamuoyunun talebi bu yöndeydi. O da bu konuda görüş bildirdi.”

ÖCALAN’IN GÖRÜŞÜ

Altaylı’nın “Öcalan aksini söyleseydi, yani istifa edin deseydi ne yapardınız?” sorusuna Özçelik, “Abdullah Öcalan Türkiye’nin gerçekliğidir. Milyonlarca insan onun sözüne bakıyor. Öcalan’ı önemseyen kitlenin oyunu alıyoruz. Partimizin lideri değil. Biz legal bir partiyiz. Demokratik mekanizmalarımız var, karar organlarımız var. Abdullah Öcalan PKK’nın lideridir. Kürt halkının büyük bir kısmının önemsediği kişidir. Bunu görmezden gelemeyiz. Ama onunla aynı olduğumuz anlamına gelmez.” şeklinde yanıt verdi.


YENİ ANAYASA ŞART

“Türkiye’nin 12 Eylül Anayasası’ndan kurtulması lazım. AK Parti’nin böyle bir niyeti vardı, bütün girişimlerinde olduğu gibi geriye gitti. Demokratikleşme sağlanmadan Kürt sorunu bitmez. Kürt sorunu bitmeden şiddet bitmez. Bunun için yeni bir anayasa şart. Bütün gelişmiş ülkelerde yerellerin geliştirilmesi meselesi var” diyen Özçelik şöyle devam etti:

25 ÖZERK BÖLGE OLMALI

Demokratik özerklik projemizde yerel yönetimlerin güçlendirilmesini, 20-25 özerk bölge olmasını öneriyoruz. Bu özerk bölgelerin bir merkezi olacak. O özerk bölgelerin ekonomik durumuna, etnik ve dinsel inanç gruplara, yani kültürel yapıya uygun bir demokratik yapı oluşturulmalı. Bu merkezden kopma değil. Merkezin gücünü yerellere indirmek anlamına geliyor. Türkçe asıl dildir. Ama o bölgelerde ağırlıklı olarak konuşulan diller de kullanılacak. Katılımcı demokrasinin gelişmesi açısından önemli bir adım olacaktır.”

ALTAYLI DAYANAMADI

Özçelik, yıllarca Tükiye’de Kürtlerin yok sayıldığını, dillerinin yasaklandığını ileri sürerek, “Geçmişimizle yüzleşelim. Diyelimki şu eksiklikleri yaptık, bundan sonra yapmayacağız. Biz Kürtleri yok saydık inkar ettik ama Kürtler var. Bunu sadece Kürtler için söylemiyorum” şeklinde konuşunca Fatih Altaylı sert bir Türklük çıkışı yaptı.

Altaylı, “Benim şu anda gördüğüm tabloyu söyleyeyim size: Türkler dışında herkes var. Bir tek Türkler yok bugün Türkiye’de” şeklinde konuştu. Özçelik’in gülerek “Yok Türkler de var” sözlerinin ardından Altaylı daha da sertleşti:

“Yani en aşağılık, en ş..siz, en adi sınıf Türkler. Diğer herkesin hakkı var. Görünen o. Üzülerek söylüyorum bir kısım Türkün böyle hissetmeye başladığını. Yaratılan tablo şu: Türkiye’de, Osmanlı bakiyesi içerisinde bir pislik grup var. Bunlara Türkler deniyor. Bunlar; Ermenileri kesmişler, Kürtleri kesmişler, Balkanlarda kan dökmüşler, Türkiye’de bir asimilasyon yapmışlar. Bütün her türlü pisliği Türkler yapmış, geri kalan herkes tertemiz. Ama şu pislik Türklerden yavaş yavaş kurtuluyor Türkiye”


Kaynak:Haber3

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Aralık 2009, 12:37   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Eski DTP'liden şok sözler




Yuh ...

Isterlerse alfebedeki butun harfleri baslarina koysunlar .. a .. b .. c..

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 23 Aralık 2009, 12:53   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Eski DTP'liden şok sözler




Butun dtp grubu kansera yakalanip acilar icinde geberip gitsin.

 

 

Etiketler
dtpliden, eski, sok, sozler, sözler, Şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fenerbahçeli eski yönetici Tahir Kıran'dan tehdit gibi sözler Desmont Fenerbahçe 0 21 Aralık 2014 20:57
Cemal Süreya dan; Aşk Ve Anlamlı Sözler.. / Şiir Sözleri + Şiirsel Sözler.. Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 07 Ekim 2011 21:52