IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2009, 18:28   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yılbaşında nasıl bir hava hakim olacak?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Türkiye'de bugün hava koşullarına dikkat: batıdan başla***** kuvvetli yağmur ve rüzgar birçok kenti etkiliyor. Bugün batıda sıcaklık 5 ila 7 derece düşürüyor. Peki yılbaşında hava nasıl olacak? Bölgelerde ve İstanbul'da durum:





Türkiye'de bugün hava koşullarına dikkat: batıdan başla***** kuvvetli yağmur görülecek ve rüzgar birçok kentte şiddetli eserek günlük yaşamı aksatacak. Bugün batıda karayel sıcaklığı 5 ila 7 derece düşürüyor, yarın tüm Türkiye soğuyacak ancak haftanın ikinci yarısı sıcaklıklarda yine yükseliş var.
Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:
İstanbul'da bugün rüzgar kareyele dönerken, hava soğuyacak ve kuvvetli yağmur görülecek, hızlı sıcaklık değişimi gökgürültüsüne yol açabilir.
Ankara rüzgarlı ve yağmurlu, hava yarın soğuyacak.
İzmir ve Bursa'da gök gürültülü sağanak yağmur ve kuvvetli rüzgara dikkat:
Sıcaklık bugün 5-6 derece birden düştü. Adana'ya yağmur öğleden sonra ulaşıyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Marmara'da bugün rüzgar karayele döneceğinden, hızlı soğuma yaşanacak. Çanakkale ve Edirne’den başla***** kuvvetli ve gökgürültülü yağmur görülecek. Ama yağış hızlı geçecek ve akşam Trakya’yı, gece bölgeyi terk edecek. Yarın hava soğuk ama yağış yok.
İç Anadolu'ya bugün kuvvetli lodos rüzgarı hakim, yağış var ama sıcaklık bugün de 10 derece. Yarın ise bu bölge de soğuyor. Yağış Sivas, Niğde arasında kuvvetlenecek.
Egeliler dikkat: geceden beri lodos kuvvetli, açıklarda fırtınaya yakın esiyor. Bugün rüzgarın karayele dönmesiyle önce kıyılarda, akşam Kütahya ve iç kesimlerde yağış kuvvetlenecek. Fırtına ise akşam sona eriyor.
Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Güneyde bugün yağmur Antalya’dan başla***** tüm kentlere yayılıyor, akşam Diyarbakır’a kadar ulşacak. Lodos sadece Kaş, Alanya arasında sert, Adana’dan, K.Kıbrıs’a hafif esiyor.
Doğu Anadolu'da bugün rüzgar hafif ve orta kuvvette esiyor, akşam yağışlar hafif olarak başlayacak. Çarşamba günü ise soğumayla beraber yağış ta kuvvetlenecek.
Karadeniz'de lodos kuvvetli esiyor, akşam rüzgarın karayele dönmesiyle yağış ve rüzgar kuvvetini Bolu’dan itibaren önemli ölçüde artıracak. Salı günü yağış doğuya kayıyor, batısı açık ama soğuk olacak.
MARMARA BÖLGESİ YILBAŞINDA ILIK HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK
Marmara Bölgesi yılbaşında ılık havanın etkisine girecek.
Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de bugün için gündüz sıcaklığının 16-18 derece olduğunu söyledi.
Gün boyu yağışların aralıklarla süreceğini ifade eden yetkililer, akşamdan sonra yağışların ve lodosun kesileceğini, sıcaklığın azalacağını bildirdi.
Gündüz sıcaklığının yarın 10 dereceye kadar gerileyeceğini ifade eden yetkililer, ''Çarşamba gününden itibaren bölgemiz Akdeniz üzerinden gelecek ılık havanın etkisine girecek. Lodosla birlikte sıcaklıklar yükselecek. Gündüz sıcaklığı 15 dereceye kadar çıkacak'' dedi.
Yetkililer, lodosun etkisiyle 31 Aralıkta hava sıcaklığının 7 derece civarında olacağını, kar veya yağmur beklenmediğini belirtti.
İSTANBUL YILBAŞI GECESİNİ BAHAR TADINDA YAŞAYACAK
Yılbaşı akşamı ve 2010 yılının ilk gününde İstanbul'da, mevsim normallerinin üzerinde ve ılık bir havanın hakim olacağı bildirildi.
AA muhabirinin bilgi aldığı Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, sabah saatlerinde hissedilen lodosun kara yele dönmesiyle kentte sıcaklığın hissedilir derecede düştüğünü ve 18 dereceden 11 dereceye indiğini hatırlattı.
Yine öğleden sonra başlayan yağışın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiğini aktaran Yıldırım, İstanbul'da havanın yarın parçalı bulutlu ve beklenen en yüksek sıcaklığın 11 derece, çarşamba günü parçalı bulutlu ve 13 derece olacağını kaydetti.
Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
''Yılın son günü ise yine parçalı ve çok bulutlu bir hava bekliyoruz. Sıcaklık ise mevsim normallerinin üzerine çıkarak 16 derece civarında olacak. Yılın ilk günü de havanın ılık geçmesini ve sıcaklığın 18 derece olmasını bekliyoruz. Yılbaşı gecesi saat 00.00 civarında sıcaklık, 12-13 derece civarında olacak. Perşembe ve cuma günleri gerçekleşecek ve zaman zaman kuvvetli esecek lodos nedeniyle sıcaklıklar artacak. Yani, bu sene yılbaşında ılık ve mevsim normallerinin üzerinde bir hava yaşanacak.
Ancak, lodosun zaman zaman kuvvetlenmesi, perşembe ve cuma günleri deniz ulaşımında aksamalara ve soba zehirlenmelerine neden olabileceğinden vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz.''
NTV-AA

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hakim, hava, nasil, nasıl, olacak, yilbasinda, yılbaşında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul hava durumu raporu hava nasıl olacak Desmont Haber Arşivi 0 01 Mart 2015 11:33
Hava durumu - Hafta sonu hava nasıl olacak? Desmont Haber Arşivi 0 19 Aralık 2014 18:17
İstanbul'da yılbaşında toplu ulaşım nasıl olacak? yaSmin Haber Arşivi 0 31 Aralık 2013 18:28