IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2009, 17:41   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmet Türk konuştu




Ahmet Türk konuştu

Türk: Biz buradayız, gerektiği zaman da gider ifademizi veririz.

Eski DTP milletvekillerinden Aysel Tuğluk hakkında in ardından aynı partinin, vekilliği düşürülen eski genel başkanı Ahmet Türk ve BDP’li Selahattin Demirtaş hakkında da 'görüldükleri yerde yakalanma' kararı çıkarıldığı bildirildi.

AHMET TÜRK KONUŞTU

Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) ayrılırken açıklamalarda bulundu.

Türk, yargıdan da yargılanmaktan da çekinmediklerini söyledi ve ifade krizine, Anayasanın 14’üncü maddesinin yanlış yorumlanmış olmasının yol açtığını ve buna karşı çıktıklarını dile getirdi. Türk, “Biz buradayız, gerektiği zaman da gider ifademizi veririz,” dedi.

Ahmet Türk, kendisinin ve Aysel Tuğluk’un durumlarının farklı olduğunu, bu nedenle de her zaman ifade vermeye hazır olduklarını belirtirken, öte yandan milletvekilliği devam eden diğer partililerin söz konusu uygulamaya tabi tutulmasının hukuka aykırı olacağını savundu.

İFADE KRİZİ BÜYÜYOR

Kapatılan DTP’nin milletvekilleri ile mahkeme arasındaki ifade krizi büyüyor.

Emniyet güçleri, haklarında "zorla ifade vermeye götürülme" kararı bulunan kapatılan DTP’nin eski 4 milletvekili için BDP Genel Merkezine geldi.BDP Genel Merkezi binasına sabah saatlerinde gelen polisler, kapatılan DTP’nin eski milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile BDP milletvekilleri Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş ile görüşmek istedi.

Polis ekibi, söz konusu milletvekillerinin parti genel merkezinde bulunmadığını tutanakla tespit ederek BDP’den ayrıldı.Ahmet Türk, Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş’ın başka illerde görülen davalar kapsamında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde talimatla ifade vermeleri bekleniyor. Tuğluk’un da bu mahkemede devam eden yargılanması kapsamında ifade vermesi gerekiyor.

BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kelepçeli demokrasinin, kelepçelerini kırmak için çalışıyoruz" dedi.Konuya ilişkin milletvekili arkadaşlarıyla değerlendirme yapacaklarını belirten Yaman, "Demokratik siyaset yolunun açılması konusunda hukuk içinde kalarak ne yapılması gerekiyorsa yapacağız" ifadesini kullandı.

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise yaşananların hukuk dışı olduğunu savundu.Olayların Türkiye demokrasisine zarar vereceğini öne süren Binici, "Meclis’te 500’ten fazla dokunulmazlık dosyası var. Biz düşünce suçlarından dolayı bu dosyalara maruz kalıyoruz ama diğerleri hırsızlık, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma bir sürü kötü şeylerle... Bu tür tutumları kınıyorum. Biz mahkemeye falan da gitmiyoruz" diye konuştu.

TUĞLUK VE DEMİRTAŞ: İFADEYE GİTMEYECEĞİZ

HALEN Diyarbakır'da olan kapatılan DTP'nin Diyarbakır Milletvekilleri Selahattin Demirtaş ile Aysel Tuğluk, haklarındaki 'Zorla ifadeye götürülme kararına' rağmen ifade vermeye gitmeyeceklerini açıkladı. DTP'nin kapatılması ve kendisine 5 yıl siyasi yasak kararı verilmesinden sonra mahkemeye ifade vermeye gideceğini söyleyen Tuğluk, tavır değiştirerek, gerekçeli karar Resmi Gazete'de yayımlanıncaya kadar ifade vermeye gitmeyeceğini söyledi.

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 14 Kasım'da aldığı, 'İfade vermek üzere mahkemeye zorla getirilmelerine' dair karar verdiği isimler arasında bulunan kapatılan DTP'nin eski milletvekilleri ifade vermeye gitmeyeceklerini söyledi. Bugün duruşması olan Selahattin Demirtaş, ifade vermeye gitmeyeceğini bildirirken şöyle dedi:

"Bu sorun Meclis'in sorunudur. Meclis, bu işe çözüm olmadıkça kendi kararımızla mahkemeye gitmeyeceğizi daha önce söylemiştik. Mahkemelerin yargı yetkisine karşı olduğumuz ya da mahkemelere kafa tuttuğumuz yorumları doğru değildir. Yaşanan eşitsizlik ve ayrımcılığa karşı çıkıyoruz. Yolsuzluktan, hırsızlıktan yargılanan çok sayıda vekillere dokunulmayacak ancak, sırf siyasi görüşlerinden dolayı bizi mahkemeyele zorla götürecekler. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Diyarbakır'dayım ve ifade vermeye gitmeyeceğim. Eğer zorla götürmek istiyorlarsa buyursun gelsinler."

Hakkında yarın görülecek duruşması için zorla ifadeye götürülmesi kararı bulunan ve Demirtaş gibi Diyarbakır'da bulunan Aysel Tuğluk ise, ifade vermeye gitmeyeceğini söyledi. DTP'nin kapatılması ve kendisinin 5 yıl siyasi yasak almasından sonra ifade vermeye gideceğini anlatan Tuğluk, tavır değiştirerek, haklarındaki gerekçeli kararın Resmi Gazete'de yayınlanıncaya kadar ifade vermeye gitmeyeceğini söyledi. Tuğluk, aldıkları karar doğrultusunda ifade vermeye gitmeyeceğini söyledi.

DEMİRTAŞ'IN DAVASI

Kapatılan DTP'den Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) geçen Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş'a, telefonla bağlandığı Roj TV'deki konuşması nedeniyle 'suçu ve suçluyu övmek' suçundan, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 1.5 yıl hapis cezası verilmişti.

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı esastan bozarak, 'suçu ve suçluyu övmekten' hakkında ceza kararı verilen Demirtaş'ın 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan yargılanmasına karar verirken, bunun terör suçu olması nedeniyle sanığın dosyasının da yeniden ele alınması gerektiğini açıklamıştı. Yargıtay, Anayasa'nın 14'üncü maddesine atıfta bulunarak, yasama dokunulmazlığının sınırlandırıldığı, sanığın 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde milletvekili seçilmiş olsa bile suça konu yargılama terör suçu kapsamında kaldığından devam etmesi gerektiği kaydetmişti.

SAKIK: KELEPÇELENMEYE HAZIRIZ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekili Sırrı Sakık, parti genel merkezine gelişinde basın mensuplarının, eski DTP’liler hakkında verilen 'zorla ifade vermeye götürülme kararı' ve bazıları hakkında alınan ‘görüldükleri yerde yakalanma’ kararlarını değerlendirdi. Son KCK operasyonunda gözaltına alınan ve kelepçeli görüntüleri basına yansıyan Belediye Başkanlarını hatırlatan Sakık, partililerle oturup durumu değerlendireceklerini söyledi ve “Buradayız, yani dün arkadaşlarımız, onlar da seçilmiş değil miydi?! Yüzde 70 oranında oy alan arkadaşlarımızdı, onarlın eline kelepçe vurulmadı mı?! Biz onlardan çok değerli değiliz, onun için kelepçelere hazırız,” ifadelerini kullandı.

Gelişmeleri çok büyük bir üzüntüyle izlediklerini söyleyen Sakık, olup bitenlere çok da yabancı olmadıklarını kaydetti ve konu ile bağlantılı olarak, eski partileri DTP’nin kapatılmış olmasını ve Belediye Başkanlarının Diyarbakır’da kelepçelenmesini hatırlattı. BDP’li Sakık şunları ekledi:

FAŞİZM BENZETMESİ

“O tabloyu görenler, Hitler’in Almanya’sında, Nazilerin Yahudilere neler yaptıklarının bir göstergesi gibiydi. Yani bir utançtı. Türkiye halen o utançla, ben eminim ki uzun yıllar, yaşayacak.”

“BİZ BUNUN OLACAĞINI BİLİYORDUK”

Yaşanmakta olan süreci öngörmüş olduklarını dile getiren Sakık, şimdiye kadar gerekli adımların atılmış olması durumunda bugünkü tablonun ortaya çıkmamış olacağını, ne parti kapatılması ne de zorla ifade alınması süreciyle karşılaşılmamış olunacağını söyledi.

“SORUN, ÇÖZÜLMEK İSTENMİYOR”

AKP iktidarında, sorunların çözülmesi yerine bir kangrene dönüştüğünü iddia eden Sakık, gelişmelerin, sorunun (Kürt sorununun) çözülmek istenmediğini ispatladığını savundu.

“ARKADAŞLARIMIZ GİBİ KELEPÇELENMEYE HAZIRIZ”

Son KCK operasyonunda gözaltına alınan ve kelepçeli görüntüleri basına yansıyan Belediye Başkanlarını hatırlatan Sakık, partililerle oturup durumu değerlendireceklerini söyledi ve “Buradayız, yani dün arkadaşlarımız, onlar da seçilmiş değil miydi?! Yüzde 70 oranında oy alan arkadaşlarımızdı, onarlın eline kelepçe vurulmadı mı?! Biz onlardan çok değerli değiliz, onun için kelepçelere hazırız,” ifadelerini kullandı



vatan

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Aralık 2009, 19:15   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ahmet Türk konuştu




Bu insanların fıtratına göre zaten sorunun tek çözümü güneydoğu'dan vazgeçmemiz. Misak-ı Milli sınırları kanımızla çizildi, ancak kanımızla silinir...

 

 

Etiketler
ahmet, konustu, konuştu, turk, tÜrk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kahraman Türk Alman kanalına konuştu Desmont Haber Arşivi 0 25 Ocak 2015 21:01
Ahmet Davutoğlu Afyon'da konuştu Seth Haber Arşivi 0 01 Kasım 2014 13:12
Türk bayrağını indiren zanlı konuştu! Seth Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2014 11:04