IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2009, 05:52   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya Dünya'yı kurtaracak




Rus bilim insanları gizli toplantıda, 26 yıl sonra Dünya’ya çarpma ihtimali bulunan dev bir asteroiti nasıl engelleyebileceklerini tartışacaklar.



Dünya’yı büyük bir felaketten kurtarmaya yönelik olarak toplanacak olan bilim insanlarından Anatoly Perminov, “Burada insanların hayatlarından bahsediyoruz. Bekleyip yüz binlerce insanın ölmesini izleyeceğimize birkaç yüz milyon dolar harcayıp asteroiti durduracak bir sistem yapmalıyız” dedi.

Dünya’ya çarpma ihtimali olan Apophis asteroitinin çapı yaklaşık 350 metre. Bilim insanları bu büyüklükteki bir asteroitin Dünya’ya çarpması halinde
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde bir çöl oluşturabileceğini vurguladı.
Perminov açıklamasında, ele alınacak olan projenin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Avrupa ülkelerini de içine alan uluslararası bir çalışmaya dönüşebileceğini belirtti ve tüm dünyaya bir mesaj gönderdi.
AMAÇ YOLDAN ÇIKARMAK
Rus bilim insanı Perminov, tamamen fizik kurallarına bağlı kalınarak asteroiti rotasından saptıracak bir “uzay aygıtı” geliştirmeyi düşündüklerini söyledi ve “nükleer patlama olmayacak” dedi.

Ekim ayında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Uzay Havacılık Kurumu NASA, yaptığı açıklamada Apophis asteroitinin 2036’da Dünya’ya öldürücü bir çarpma gerçekleştirmesinin “ciddi derecede azaldığını” belirtmişti.
NASA açıklamasında, güncellenen bilgisayar hesaplamaları ile 13 Nisan 2036 tarihinde asteroitin dünyaya çarpma olasılığının 45 binde bir ila 4 milyonda bir arasında değiştiğini belirtti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nın RIA novosti [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ajansı ise asteroitin ilk olarak 2029 yılında Dünya’nın sadece 30 bin kilometre uzağından geçeceğini ve 7 yıl sonraki geri dönüşüne Dünya’ya çarpma olasılığının çok yüksek olacağını ifade etti.

hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dunyayi, dünyayı, kurtaracak, rusya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PC'nizi bu CD kurtaracak! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 25 Ağustos 2010 18:14
Rusya bir silah yaptı, tüm dünya karıştı.. Feronia Haber Arşivi 1 28 Nisan 2010 15:33
Şevket'i Kim Kurtaracak ? Kralice Haber Arşivi 0 11 Ekim 2008 11:57
Gül'ü kurtaracak formül! Gravity Haber Arşivi 0 30 Eylül 2008 10:15