IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2010, 05:21   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail'in heronları geri yollandı




Türk İnsansız Hava Aracı Heronlar İsrail'e geri yollandı..
08 Ocak 2010 / 12:47


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk İnsansız Hava Aracı (TİHA) Doğrudan Alım Projesi kapsamında kabule sunulan ilk teslimat kaleminin, sözleşmede belirtilen gereksinimleri sağlayamadığı için reddedildiğini bildirdi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] SORDU BAKAN YANITLADI
Gönül,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün soru önergesine verdiği yanıtta, Türk İnsansız Hava Aracı (TİHA) Doğrudan Alım Projesi’nin, 19 Nisan 2005 tarihinde, ana yüklenici TUSAŞ Firması ile imzalandığını anımsattı. Bakan Gönül, proje kapsamında İsrail IAI ve Elbit firmalarının ortak olarak kurdukları IUP Firmasının ana alt yüklenici olduğunu, gündüz ve gece görüntü alma amacıyla kullanılan ASELFLIR 300T sisteminin geliştiricisi ASELSAN’ın, IUP firmasının alt yüklenicisi olarak projede görev aldığını kaydetti.
GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANMAKTA
Proje kapsamında 10 insansız hava aracının tedarik edilmesinin planlandığını belirten Gönül, projedeki tüm faaliyetlerin TSK ile koordinasyon içerisinde yürütüldüğünü ifade etti. Proje kapsamında, tasarımın TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda gözden geçirilmesine yönelik ara aşamaların başarı ile tamamlandığını ifade eden Gönül, şunları kaydetti:

"Projenin ilerleyen safhalarında kabule sunulan ilk teslimat kalemi, sözleşmede belirtilen gereksinimleri sağlayamadığı için kabul heyeti tarafından reddedilmiştir. Proje sözleşmesi gereği yüklenicinin gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra sistemi tekrar kabule sunma hakkı vardır. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, firma hakkında, sözleşme hükümleri çerçevesinde gerekli yaptırımları uygulamaktadır."

HERONLAR GERİ YOLLANDI
Gönül, TİHA Doğrudan Alım Projesi’nde herhangi bir teknoloji veya sistemin, çeşitli kısıtlamalarla Türkiye’ye verilmemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Proje sözleşmesinde tedarik edilecek sistemin özelliklerinin net olarak tanımlandığını kaydeden Gönül, bu özellikleri sağlayan sistemlerin tedarik edilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. Bakan Gönül, TİHA Doğrudan Alım Projesi’nde oluşan gecikme ve diğer proje faaliyetlerinin sözleşme hükümleri çerçevesinde ele alındığını ve yüklenici firmalara gerekli yaptırımların uygulandığını ifade etti.

EMEKLİ ASKERLER TUTUKLANMADI
Gönül, "TSK’nın, teslim edilen insansız uçakla ilgili itirazlarını ortaya koyması üzerine İsrail’in, Türkiye için ürettiği 5 Heron’u Hindistan’a sattığı" ve "Uçak alımı konusunda araştırma için Rusya’ya gönderilen emekli askerlerden ikisinin daha sonra tutuklandığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını da bildirdi.


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
heronlari, heronları, israilin, yollandi, yollandı, İsrailin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail'li Bakandan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi Desmont Haber Arşivi 0 09 Kasım 2014 09:24
İsrail geri adım atmıyor Seth Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2014 22:59
İsrail'den Geri Adım Rhytia Haber Arşivi 0 12 Mart 2014 18:43
İsrail Geri Adım Attı. Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Haziran 2010 21:28