IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2010, 14:32   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mısır Müslümanlar'ı neden karşısına alıyor




İşin içinde Türkiye kıskançlığı var
09 Ocak 2010 / 13:16










Gazze'nin izolasyonunu protesto için yola çıkan "Filistin'e yol Açık" konvoyu, Mısır'ın El Ariş Limanı'nda engellendi. Mısır'ın müslümanları karşısına alma pahasına yaptığı bu hareketin asıl nedeni ne? Nagehan Alçı Akşam gazetesindeki köşesinde konunun iç yüzünü ve Mübarek'in planını yazdı..
YENİ ORTADOĞU PLANI
'Satılık' diyoruz, 'İsrail'in uşağı' diyoruz, 'Müslümanlar'ın yüz karası' diyoruz... İyi, güzel de Mısır, İslam dünyasından bunca tepki çekeceği aşikarken, Gazze'ye geçişleri neden engelliyor? Arap dünyasında ne hesaplar dönüyor?
Gelin, 'Yapma Hüsnü Mübarek!' sloganıyla duygusal yazılar yazmanın ötesine geçelim ve Türkiye'yi devre dışı bırakmak üzere olan yeni Ortadoğu planına bakalım...

MÜBAREK'İN İKİ HESABI

Hüsnü Mübarek 1981'den beri Mısır'ı tam bir diktatör olarak yöneten politikacı. Gücünü kurduğu denge ilişkilerinden alıyor. Bu ilişkilerin başında da ABD ile olan geliyor. O nedenle her halukarda Washington ile iyi geçinmek zorunda.

Mübarek'in son dönemde önemli iki hesabı var: Birincisi oğlu Cemal'i kendinden sonra başkan seçtirmek. Mısır'da her ne kadar seçimler var gibi görünse de tüm düzenek hikaye. Kim ABD'nin desteğini alırsa o seçiliyor. Bu nedenle 'oradan' gelecek destek için her şeyi yapmaya hazır...

ABD'YE MESAJ: BAK BÖLGEYİ ZAPTURAPT ALTINA ALIYORUM
İkinci sebep İslam dünyasında var olan bir ittifakı güçlendirerek liderliğe oynamak. Bu ittifak Suudi-Mısır ittifakı. Hatta Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Gheit dün bu ittifakı tanıtmak ve ABD'nin desteğini almak için Washington'daydı. Obama'ya yeni bir İsrail-Filistin barış önerisi sundu. Bu öneri Mübarek, Mahmud Abbas ve Benyamin Netanyahu'nun garantörlüğünde bir çözüm öngörüyor. Ancak böyle bir çözüm Hamas'a rağmen hiç de gerçekçi değil. Mısır da bunu biliyor. Tek derdi ABD'ye 'Bak bölgeyi senin istediğin gibi zapturapt altına alıyorum' mesajı vermek.

TÜRKİYE'YE MEYDAN OKUMA
Bu mesaj da Türkiye'ye bir meydan okuma aslında. Türkiye bir süredir Ortadoğu'da arabuluculuğa oynarken, Mısır da aynı rolün peşinde. Yani burada yaşanan aslında İstanbul-Kahire nüfuz savaşı. Bu savaştan kimin galip çıkacağını söylemek için erken ancak şunu söyleyebiliriz: Tarafların yöntemleri arasında müthiş bir fark var.


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aliyor, alıyor, karsisina, karşısına, misir, muslumanlari, müslümanları, mısır, neden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurbağalar neden sokağın karşısına geçmeye çalışıyor? Desmont Fotoğraf Kulübü 0 13 Aralık 2014 19:07
Apple onu neden karşısına alamıyor! Zen Apple 0 06 Aralık 2012 15:41
Microsoft neden Google'ı hedef alıyor? Pargali Google 0 17 Mart 2012 13:44
İbn-i Sebe’nin İslâm dışı fikirleri bazı Müslümanlar arasında neden yayıldı? Kalemzede İslamiyet 0 09 Ağustos 2011 12:53
Kadınlar Neden Kilo Alıyor? Kralice Ah Kadınlar 0 16 Ekim 2008 21:29