IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2010, 00:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya ile Vize Kalkıyor mu?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Suriye ve Lübnan'la Vizeleri Kaldıran Ankara Komşu Ülkelerle Vizelerin Kaldırılması Yönündeki Girişimlerini Artırıyor.

Suriye ve Lübnan'la vizeleri kaldıran Ankara komşu ülkelerle vizelerin kaldırılması yönündeki girişimlerini artırıyor. Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN iki günlük resmi bir ziyaret için gittiği Moskova'da Türk iş adamlarıyla biraraya geldi. Başbakan Erdoğan işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada Rusya ile vizelerin kaldırılması için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Rusya'nın Türkiye'nin birinci ticari partneri olduğunu ifade eden Erdoğan, Putin'e daha önce vizelerin kaldırılması yönünde teklifte bulunduğunu kaydederek, "Yarın ki görüşmemizde kendisine bu teklifi ileteceğim. Temenni ederim ki Rusya ile de vizeleri kaldırırız. En azından daha esneklik kazandırması mümkün olur." dedi.

Ankara'ya mahkum olan siyaset başarılı olamaz

Dış politika açısından muhalefetin acımasız eleştirilerine maruz kaldıklarını kaydeden Erdoğan, " 'Türkiye'nin dışına neden bu kadar sık çıkıyorsunuz?' diyorlar. Kovalarsan iş var. Kovlamazsan yok. Türkiye on yıllardır bunun için netice alamadı. Ankara'ya mahkum olan siyasetten de ticaretten netice alamazsın. Dışarı çıkmalısınız. Biz bunu yaptık. İş adamlarımız her yerde yatırımda bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan Cumhuriyet'in yüzüncü yılında dünyanın en büyük on ekonomisi arasında yer alacağını ve bundan hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini söyledi.

Kur ayarları ile sömürülen bir insanlık var

Rusya ile ekonomik ilişkilerin en üst seviyede geliştiğine işaret eden Başbakan, Türkiye'nin önümüzdeki 20 yıl içinde enerji alanında 100 milyar dolarlık yatırım planladığını, Rus iş adamlarını da bu yatırımlara davet ettiklerini belirtti.

Rusya ile ruble ve TL üzerinden ticaretin önünün açıldığına işaret eden Erdoğan, "Kur ayarları ile emilen, sömürülen bir insanlık var. Kendi kaderimizi kendimiz belirliyoruz. Yerel paralarla ticaret sayesinde kayıpları kazançalara dönüştürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Türk bankalarının ruble üzerinden işlem yapabilir hale geldiğini kaydeden Başbakan, Rus bankalarının da TL üzerinden iş yapabilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Taze meyve ve sebze ihracatında yeni anlaşma

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in daveti üzerine iki günlük çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Moskova'ya gelen Erdoğan'a Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM, Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker eşlik ediyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da İngiltere'den Moskova'ya gelmesi bekleniyor.

Erdoğan, Enerji Bakanı Yıldız'ın Rusya Başbakan Yardımcısı İgon Seçin'le enerji konularında ikili görüşmelerde bulunacağını, Tarım Bakanı Eker'in taze meyve ihracatı konusunda yeni bir anlaşma imzalayacağı bilgisini verdi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu da Rus meslektaşı ile bir görüşme gerçekleştirecek. Çarçamba sabah saatlerinde MGIMO'da üniversite öürencilerine hitap edecek Başbakan ardından Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le ikili görüşmeler yapacak. Erdoğan ve beraberindeki heyetin akşam saatlerinde Rusya'dan ayrılması bekleniyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kalkiyor, kalkıyor, mu, rusya, vize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusya ve Rusya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 11 Ağustos 2012 18:28
Bir ülkeyle daha vize kalkıyor . LeyLa Haber Arşivi 1 03 Aralık 2011 11:24
Bir Ülkeye Daha Vize Kalkıyor Rüzgar Haber Arşivi 0 18 Kasım 2011 23:10
ÖSS Kalkıyor Kralice YGS ve LYS'ye Hazırlık 18 15 Temmuz 2008 14:55