IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2010, 22:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yağmur ve kar geliyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte başlayan kar yağışı, Edirne’nin Lalapaşa İlçesi'nde kar yağışı etkili oldu.

Kapısı’nda ulaşım olumsuz yönde etkilendi.Edirne'de dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, havanın soğumasıyla yerini kar yağışına bıraktı.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Bulgaristan sınırındaki Lalapaşa İlçesi’ne bağlı Hamzabeyli Köyü ve çevresine ise sabah saatlerinden yoğun kar yağışı başladı. Sınır Kapısı yolunda karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı.
Kar yağışı sınır köyünde oturanları da mutlu etti. Oturdukları köy kahvesinden dışarı çıkanlar, lapa lapa yağan karın içine girerek kar topu oynadı ve kar üstünde güreş tuttu.
Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının en yüksek 6, en düşük 3 derece olduğu kent merkezine dün geceden bugün sabah saatlerine kadar 17.5 kilogram yağış düştüğünü, yağmurun öğleden sonra karla karışık yağmura dönüşeceğini bildirdi.


TÜRKİYE YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNDE

Türkiye geneli yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı, Marmara ve Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 4 derece azalacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’den yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye geneli yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Kütahya, Afyon, Bursa, Bilecik, Sivas, Kayseri, Çankırı, Eskişehir ve Ankara'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, Marmara ile Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ile zamanla Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek. Devlet Meteoroloji İşler i Genel Müdürlüğü’nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:


BÖLGELERDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece Bursa ve Bilecik illerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.


EGE: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinde Afyon ve Kütahya'nın yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.


AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacak.


İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde doğusu, öğle saatlerinden itibaren batısı aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Sivas ve Kayseri ile Eskişehir, Çankırı ve Ankara'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması öngörülüyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.


ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.


DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların: genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.(ANKA)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
geliyor, kar, ve, yaĞmur, yagmur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yağmur geliyor MasteR06 Haber Arşivi 2 14 Şubat 2014 23:38
Dikkat! Yağmur Geliyor aLya Haber Arşivi 0 17 Aralık 2011 11:22
Pazar Gün'ü,Şiddet'li YAĞMUR Geliyor! Sametold Haber Arşivi 0 03 Eylül 2010 17:45