IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2010, 14:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kur'an-ı Anlama Platformu, 'Kur'an-ı Kerim Bilgi Yarışması' Düzenleyecek




Kur'an-ı Anlama Platformu, Geçtiğimiz Yıl Olduğu Gibi Bu Yıl da 'Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması' Yapacak. İki Aşamada Gerçekleştirilecek Sınav 25 Nisan'da 18 İlde Gerçekleştirilecek.

Kur'an-ı Anlama Platformu, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 'Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması' yapacak. İki aşamada gerçekleştirilecek sınav 25 Nisan'da 18 ilde gerçekleştirilecek.

Evrensen Hafızlar Derneği Danışma Kuruyu Üyesi Enver Osman Kaan, yarışmanın amacının, Kur'an-ı Kerim'i anlaya;rak okumak, bu doğru okuma biçimini yaygınlaştırmak ve Yaratıcı'nın öğretilerini erdemli bir yaşam biçimine dönüştürmek olduğunu söyledi. Kaan, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 'Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması'nı iki aşamada yapacağını belirtti. Genel sınavın 25 Nisan 2010 tarihinde Alanya, Antalya, Batman, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Tokat ve Trabzon'da gerçekleştirileceğini anlatan Kaan, sınav için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet sitesinden online kayıtların başladığını dile getirdi. Kaan, genel sınavın sonuçları açıklanmasının ardından ise 8 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul'da final sınavının yapılacağını, 9 Mayıs 2010'daki ödül töreninde derecelerin açıklanacağını kaydetti.

Bu yıl 18 merkezde gerçekleştirilecek sınavın, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin diğer illerine de yayılmasının hedeflendiğine değinen Kaan, "Geçen yıl yaşanan tecrübenin bir başlangıç olduğunu, bundan sonra da daha fazla kişi ve kuruluşun projeyi sahiplenmesi ile bu sınavın her yıl tekrarlanan büyük bir organizasyona dönüşeceği ümit edilmektedir." dedi.

Sınav sorularının, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an meali dikkate alınarak hazırlanacağını dile getiren Kaan, "Yarışmaya 15 yaş ve üzeri herkes katılabilir. 100 soru sorulacak ve 120 dakika sınav süresi olacak. 4 yanlışın 1 doğru cevabı iptal ettiği sınavda, boşluk doldurma ve seçenekler arasından tercih yönteminin geçerli olduğu test sistemi uygulanacak. Bilenler için cevapları son derece kolay olan soruları doğru cevaplayabilmek için Kur'an'ı Kerim Mealini okumuş ve anlamış olmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaan, yarışmada ilk 100'e girenlere çeşitli ödüllerin yanı sıra, sınava katılacak her adaya da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hafız boy Kur'an-ı Kerim Meali'nin hediye edileceğini sözlerine ekledi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlama, duzenleyecek, düzenleyecek, kerim, kurani, kuranı, yarismasi, yarışması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık