IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2010, 15:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YIKTIRMAYIZ diyenler bu açılışa gelemedi!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Muhsin Ertuğrul sahnesi yeniden açılıyor..

En son teknoloji kullanılarak yapılan Türkiye'nin en mükemmel sahnesi unvanına sahip olan Muhsin Ertuğrul Sahnesi bugün açıldı. Resmi açılışı bugün yapılan sahnenin 18'inde sanatsal açılışı, 19 Aralık'ta ise gala gecesi gerçekleşecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından modern şekilde yeniden inşa edilen, 5 katlı ve 600 kişilik kapasiteye sahip Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin açılış töreninde konuştu.
Erdoğan, Hükümet'in ve belediyelerin bazı projelerinin yargı engeline takıldığına işaret ederek, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) örneğini verdi. AKM'nin yeniden yapılması girişiminin mahkeme kararıyla engellendiğine vurgu yapan Erdoğan, "Siz adım atıyorsunuz, yargı pat karşınızda... Ciğerlerimize kadar bize kan ağlatıyorlar, kan." dedi.

CAMİ YAPACAKLAR DEDİLER

Açılışta konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yapımı öncesinde gerçekleştirilen protesto gösterilerini hatırlattı. Erdoğan, "Biz burada inşaata ilk kazmayı vurduğumuzda, inanın bana da başkanıma da kazmayı vurdular. Çünkü, ne söylüyorsak kabul edilmiyor, inanılmıyordu. Sanki biz Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ni yere gömüyorduk. Halbuki durum böyle değildi. Neler söylemediler ki. Buraya cami inşa edeceğimizi bile iddia ettiler. Sanki biz tiyatro düşmanıyız. Ben 1994 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Bizden öncekilere bir bakın, kaç tane tiyatro sahnesi inşa etmişler? Sanki biz görsel sanatlara karşıyız. Anadolu yakasında Ümraniye'de ilk tiyatro sahnesi Haldun Alagaş'ta yapıldı. Bizim sanata karşı düşmanlığımız olamaz, tam aksine bunu yaygınlaştırırız.


NESİNE CEVAP VEREYİM
Türkiye genelinde tüm tiyatroları yıktığımızı, hepsini kaldıracağımızı söylediler. Böyle bir yaftayı yakıştırmaya, bizimle ilgili böyle bir imaj oluşturmaya kimin hakkı var. 'Tiyatroyu yıkım yerine cami yapacaklar' şeklindeki iddianın neresine cevap vereyim? Bu iddiaları, iftiraları düzeltmeye kalksam bu ülkede taş üstüne taş koyamayız. Çok enteresandır; bu eser yapıldı. Türkiye'de bir ilktir, bu kongre merkezi 11 ayda yapıldı." şeklinde konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acilisa, açılışa, bu, diyenler, gelemedi, yiktirmayiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık