IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2010, 14:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YÖK'ten yeni İngilizce formülü




Üniversiteliler, yeni bir İngilizce öğrenme metoduyla tanışacak. Bir firmanın hazırlayacağı öğretim paketi ile internet üzerinden İngilizce çalışacak olan öğrenciler, seviyesine göre ücretsiz bu programdan yararlanacak.
Birçok üniversitelinin öğrenimi boyunca İngilizce öğrenememesi YÖK'ü harekete geçirdi. Firmalarla görüşen YÖK, yeni bir model üzerinde görüş birliğine vardı. Bu modele göre anlaşılan firma, İngilizce öğretim paketleri hazırlayacak.
Öğrencilerin seviyeleri ölçülecek ve buna göre öğrenciler için öğretim programları hazırlanacak, 24 saat hizmet veren bir call center da kurulacak.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek'in koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında 11 şirket ile görüşmeler yapıldı. Bu şirketler internet üzerinden İngilizce eğitimi verilecek sistemi kuracak. Öğrenciler bu programa ücretsiz üye olarak seviyesi ölçülecek ve her öğrenciye ayrı bir İngilizce öğretim programı uygulanacak. Programın 2010 - 2011 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor. YÖK yaptığı çalışma ile, 3 saatlik yüz yüze eğitim ile 1 saatlik internet üzerinden İngilizce eğitiminin eş olduğunu da belirledi. YÖK'te de uzaktan eğitimin Türkiye içindeki koordinasyonu için bir uzaktan eğitim stüdyosu kuruluyor.
ABD'DEKİ HOCAYA BAĞLAN
YÖK Üyesi Şimşek, 'Hiçbir şey öğretemeden öğrencileri mezun ediyoruz. Bu nedenle çalışma grubu kuruldu.
ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu ile Gazi Üniversitesi'nden hocalar aldık. Dünyayı inceledik ve İngiltere'de bu konuda ciddi çalışmalar olduğunu gördük. Bu çalışmaları yapan çoğu yabancı 11 şirketle görüştük ve gördük ki muhteşem bir sistem var. Bir öğrenci o programa üye olduğu zaman program size soruyor 'günde kaç saat çalışırsın' diye. Günde 2 saat çalışmayla 13 ayda TOEFL'dan 550 puan alacağınızı garanti ediyor' dedi. Şimşek, 'Gece yarısı bir soru soracağım mesela internetten Amerika'daki hoca buradaki öğrenciyi bire bir bilgilendirme yapabilecek. Yarım saat önce randevu almak yetecek' diye konuştu.
SPONSOR ARIYORUZ
Programdan her yıl 250 bin üniversitelinin faydalanacağını da belirten Şimşek, şunları söyledi: 'Eğer bir sponsor bulabilirsek ki iki sponsorla görüşüyoruz. Maliyet en fazla 5 milyon dolar. Buraya sponsor olan 250 bin üniversiteli gence hitap edecek. Bilgisayarı olmayan öğrencilere bilgisayar temin edilecek. Bilgisayar temin işini üniversite yapacak. Sanayicilerle konuşur, kendi olanakları ile halleder.'
BİZDEN SONRA MEB
Bu projenin devrim olduğunu ifade eden Şimşek, 'Başarılı olursak MEB'e önereceğiz. Artık en geri kalmış ülkelerde de ilköğretimde dil sorunu hallediliyor' dedi.
AÇIKÖĞRETİMLERE ÜCRETSİZ KURS
Türkİye'de ilk kez bir vakıf üniversitesi açıköğretim öğrencilerine ücretsiz kurs vermeye başladı. Yaşar Üniversitesi'nin bölüm ve anabilim dalı başkanları ile dekanlardan oluşan öğretim üyeleri, hafta sonları 10 ayrı dersten açık öğretimlilere akademik destek sağlıyor.
Türkler mutlu çıktı!
Yapılan bir araştırmaya göre, Türklerin yüzde 65'i kendisini 'mutlu' hissediyor. Ipsos KMG araştırma şirketinin, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Nalçaoğlu tarafından yönetilen, 'Türkiye'de Yaşam Tarzları ve Trendler'' araştırmasının sonuçları, Antalya Kemer'de açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, 'Dini inanç hayatıma yön veriyor'' diyenlerin oranı 2005'te yüzde 67 iken, 2007'de yüzde 72, 2009'da ise yüzde 66 olduğunu bildiren Nalçaoğlu, ''Bu ülkeyi eleştiren beğenmiyorsa gidebilir'' görüşündekilerin ise 2005'te yüzde 61 iken 2009'da ise yüzde 56 olarak belirlendiğini aktardı.
BAŞKA ÜLKEYE GİTMEM
'Mutlu bir insanım'' diyenlerin oranının yüzde 65 olarak belirlendiği araştırmada 'Mutlu bir insanım'' diyen kadınlar, yüzde 33'lük bir kesimi oluşturdu. Araştırmada, 'İmkanım olsa başka şehre taşınmak isterim'' diyenlerin oranı yüzde 35 olarak belirlendi. ''Başka bir ülkede yaşama fikrine sıcak bakıyorum'' görüşündekilerin ise yüzde 26 olarak çıkarken Türkiye'de yaşadığı için şanslı olduğunu düşünenlerin ise yüzde 70 olduğunu açıkladı.

__________________
Her$eyimi saf dı$ı ßıraktım korkularımı ßiLe sancıLarım ipi kopan ßir Oltanın ucunda kaLdı ßeLki'de ßir ßaLığın ßoğazında sakLı..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
formulu, formülü, ingilizce, İngilizce, yokten, yÖkten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
New Moon (Yeni Ay) İngilizce Kitap Özeti PySSyCaT İngilizce Kitap Özetleri 0 01 Ekim 2014 22:42
İngilizce Organ Şeması, İngilizce Organlar (Resimli) Anlatım Violent İngilizce 0 11 Nisan 2014 21:11
Öğretmen kalitesini artırmanın yeni formülü PassioN Haber Arşivi 0 08 Nisan 2012 11:40
İşte hükümetin yeni cemevi formülü Aze Haber Arşivi 0 19 Kasım 2010 19:51