IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2010, 05:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Darbe hevesi devam ediyor mu?




Ordu içinde darbe heveslileri var mı? TSK bir daha darbe yapar mı? Kozmik oda aranmalı mıydı? İşte anketten çarpıcı sonuçlar...


Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Kurumu’nun “Ordu’nun demokrasi ve hukukla imtihanı” konulu araştırmasında göre, TSK’nın bundan sonra darbe yapamayacağına inananlar yüzde 62.2, “TSK darbe yapabilir” diyenlerin oranı yüzde ise 26.9 çıktı. Halkın yüzde 55,1’i ordu içerisinde darbe yapmak isteyen oluşumların hala mevcut olduğuna inanıyor.

İşte Prof. Dr. Özer Sencar, Dr. Sıtkı Yıldı ve Dr. Ünal Bilir yönetiminde 03-08 Ocak 2010 tarihleri arasında bin 614 kişi ile yapılan anketin çarpıcı sonuçları:
‘DERİN DEVLET VAR’ DİYENLER YÜZDE 66.2
‘Türkiye’de derin devlet var mı’ sorusuna, araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 66.2’si evet cevabı verirken, ‘derin devlet yok’ diyenlerin oranı ise 23 oldu. Şubat 2007’deki araştırmada bu oran yüzde 57’ydi. Araştırmada, darbe günlükleri, Ergenekon, Kafes Eylem Planı ve Islak İmzalı Belge gibi olayların ardından yeniden alevlenen darbe tartışmaları da vatandaşlara soruldu. Araştırmaya katılan vatandaşların, yüzde 55,1’i ordu içerisinde darbe yapmak isteyen oluşumların hala mevcut olduğunu düşünüyor. Temmuz 2009’da bu oran 48.3’tü. Orduda darbe heveslisi personelin olmadığını düşünenlerin oranı ise yüzde 36.
BUNDAN SONRA DARBE YAPILMAZ
Katılımcıların yüzde 47.2’si ordunun kendi içerisindeki darbe heveslileri ile yeterince mücadele etmediğini belirtirken, yüzde 62.2’si bundan sonra Türkiye’de darbe olmayacağını düşünüyor. Arınç’a suikast iddialarının ardından yapılan operasyonlar ve ‘Kozmik Oda’ araması da vatandaşlara soruldu. Katılımcıları yüzde 50.1’i ‘Kozmik Oda’nın aranmasını onaylarken, yüzde 39.8’i onaylamadı.
Yapılan açıklamalar inandırıcı bulunmuyor
TSK’ya yönelik iddialarla ilgili sık sık açıklama yapan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un açıklamalarını, katılımcıların büyük bir bölümü inandırıcı bulmuyor. Genelkurmay Başkan Başbuğ’un, ordu ile ilgili iddia ve eleştirileri yanıtlamak amacıyla yaptığı bu açıklamaları samimi ve inandırıcı bulanların oran yüzde 42,4, samimi ve inandırıcı bulmayanların oranı ise yüzde 45 oldu. Katılımcıların yüzde 30’u, son tartışmalar nedeniyle TSK ve Genelkurmay Başkanı’na karşı duyduğu güvende olumsuz etkilenme olduğunu belirtti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
darbe, devam, ediyor, hevesi, mu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞİD darbe yemeye devam ediyor Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 21:02
GTA V şov devam ediyor! yaSmin Bilgisayar Oyunları 0 06 Şubat 2014 21:19
THY Şov Devam Ediyor. Chelt Havacılık Haberleri 0 22 Temmuz 2011 18:34