IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2010, 18:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eski İsrail elçisi: Boks maçını kaybettik




Lieberman, Uluslararası arenada bir boks maçı başlattı, Türkiye ile olan bu kavga sadece ilk raunddu ve biz zaten yıkıldık..

İsrail'in eski Ankara Büyükelçisi Alon Liel, "İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye Büyükelçisini küçük düşürme girişimi ters tepti. Bu yüzden darbe yedik. İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, uluslararası arenada bir boks maçı başlattı, Türkiye ile olan bu kavga sadece ilk raunddu ve biz zaten yıkıldık" dedi.
ACISI BÜYÜKELÇİDEN ÇIKARILDI
Los Angeles Times gazetesinde yayımlanan röportajda Liel, "alçak koltuk krizinin iki ülke arasında süren daha büyük bir krizin parçası olduğunu, İsrail'in Türkiye'nin tavrına olan kızgınlığının tüm yıl boyunca eklenerek arttığını ve bu biriken öfkenin acısının Büyükelçi Oğuz Çelikkol'dan çıkarıldığını" ifade etti.
İsrail'in neden böyle bir tepki verdiği sorusu üzerine Liel, iki hafta önce İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın yeni bir İsrail diplomasisinin duyurusunu yaptığını kaydederek, "Bu, ulusal onur diplomasisiydi. (Lieberman) Kendilerini küçülttükleri günlerin sona erdiğini söyledi" diye konuştu.
Büyükelçi Çelikkol ile yaşanan sorunun da, bu "ulusal onur diplomasisinin" ilk örneği olduğunu ve "diplomasiyi yeniden icat etmenin mümkün olmadığını" kanıtladığını ifade eden Liel, "Diplomasi bir kurallar sistemidir. Tüm dünya bunlara bağlı kalır, bunları ihlal etmek cezayı gerektirir. Bir büyükelçiyi küçük düşürmek, ülkeyi küçük düşürmekle aynıdır. Biz de bunu yaptık ve darbe yedik" dedi.
Liel, her şeyden önce bu olayın İsrail diplomasisi için utanç vesilesi olduğunu ve zarar verici nitelik taşıdığını söyleyerek, Türkiye'nin İsrail'e son dönemki "saldırılarının" ardından, nihayetinde özür dileyen tarafın İsrail olduğuna dikkati çekti.
"Bu olay, İsrail diplomasisi adına çok büyük bir hataydı" diyen Liel, "Eğer İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lieberman'ın öncülüğünde bu tür örneklere devam etmeye niyetliyse, İsrail daha çok darbe yer. Kurallar var. İsrail, bölgedeki ülkeleri ezecek kadar güçlü değil. Bu, İsrail'in protesto etmekten kaçınması gerektiği anlamına gelmiyor. Durum tabii ki protestoyu gerektiriyordu, ancak bu şekilde değil" ifadesini kullandı.
TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ KESEMEYİZ
Liel, İsrail'in bölgedeki çıkarları bakımından Türkiye ile ilişkileri kesmeyi kaldıramayacağını belirterek, "Türkiye küçük ya da uzak bir ülke değil. Bağları kesmek, İsrail'in zaten çok sallantıda olan Ortadoğu'daki statüsüne ölümcül bir darbe olur. Akıllı diplomasiye ve gücümüzün sınırlarının daha iyi kavranmasına ihtiyacımız var. Bu son olay, 'diplomatik kas' gösterme ve 'İstediğimizi yapacak güce sahibiz' deme girişimiydi, ancak bunu yapamayız ve gerçek şu ki, İsrail geri adım attı" diye konuştu.
Olayın Türklerin hafızasında uzun süre yer edeceğini ve İsrail diplomasisi üzerinde kalıcı etkide bulunacağını savunan Liel, "Eski bir diplomat olarak utanç duydum, fiilen görevde bulunan diplomatlar da öyle" dedi.
Liel, Liberman'ın bakanlık görevine atandığında eylemleriyle yargılanması gerektiğini ifade ederek, "Lieberman'ın iki seçeneği vardı; ya işini ciddiye alarak, ülkesinin 1 numaralı devlet adamı olmaya başlamak ya da dışişleri bakanlığı koltuğundan partisinin başı olmaya devam etmek. O, ikinci seçeneği seçti" diye konuştu.
"İsrail diplomasisinin kalbinin, meşrulaşma mücadelesi ile bölgesel ve küresel diplomaside İsrail'in konumu" olduğunu kaydeden Liel, "Lieberman, 'Herhangi bir şekilde barış olmayacak, dolayısıyla bunu hep beraber terk edelim' diyor. Ve şimdi bu tarzla, İsrail'in tüm sorunlarının, saldırıya uğradığında karşılık vermediğinden kaynaklandığı iddiasıyla geliyor. Uluslararası arenada bir boks maçı başlattı, Türkiye ile olan bu kavga sadece ilk raunddu ve biz zaten yıkıldık" dedi.

DÜNYADAKİ TEK ÜLKE DEĞİLİZ

Liel, "nasıl, ne zaman ve ne ölçüde tepki gösterileceğinin profesyonel kararın bir konusu olduğunu" belirterek, "Her ülke farklıdır ve nerede nasıl davranacağını bilmek, deneyim ve karar almayı gerektirir. Her ölçüye uyan standart bir diplomasi dikte edemezsiniz. Ulusal onura sahip, dünyadaki tek ülke değiliz" diye konuştu.
ABD Başkanı Barack Obama ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki son görüşmenin İsrail'deki birçok kişi tarafından "diplomatik küçük düşme" olarak algılandığının hatırlatılması üzerine Liel, "Politikacılar arasında güç oyunu bir şeydir, diplomatik ilişkiler başka bir konudur. Büyükelçi bir habercidir. O, etrafında krizlerin üretildiği kişi değildir, krizleri çözmek için buradadır. Başkan Obama, politikacılarla diplomatik protokolü takip etmekle yükümlü değildir, ancak Dışişleri Bakanlığı ve diplomatlar yükümlüdür. Dışişleri Bakanlığı tarafından diplomatik protokolün bu tür ihlali, oyun bozuculuktur" ifadesini kullandı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
boks, elcisi, eski, israil, kaybettik, macini, maçını, İsrail


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık