IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2010, 18:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baykal bu kez Erdoğan'a hak verdi




Başbakan 'ciğerim yanıyor' deyince Baykal ona hak verdi ama diğer ciğeri yananları da saymadan edemedi
Baykal Meclis Grup Toplantısı'nda yine hükümeti bombardımana tuttu.
En çok Tekel işçileriyle ilgili konuştu. 2010 Avrupa Kültür Başkenti için trilyonlar harcanırken, Tekel işçilerinin görmezden gelinmesini eleştirdi.

Yine yargının elden gittiğini söyledi. Hükümetin Anayasayı değiştirerek bunu iyice pekiştireceğinin altını çizdi.

Ancak dikkat çeken bir durum vardı ki o da geçen hafta "Ak Parti dikta yüzünden kapatılacak" haberleri olmasına rağmen bu konuya hiç değinmemesiydi. Sadece bir kez "Türkiye'de gidiş demokrasiye göre mi diktatörlüğü göre mi diye bir tartışma yaşanıyor" diyerek geçiştirdi.

Son olarak da; Erdoğan'ın Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin açılışında 'ciğerim kanıyor sözlerini gündeme getirdi. "Kimse haksızlığa uğramak istemeyebilir. Başbakan da kendini diğerlerinin yerine koysun. Tekel işçilerinin, cHaberal'ın, Balbay'ın, Türkan Saylan'ın öğrencilerinin ciğeri kanamıyor mu?" diye sordu.

İşte Baykal'ın söyledikleri:

TÜRKİYE'DE YAŞANAN TARTIŞMA YÜZEYSEL

Türkiye çatışma yaşıyor. Ancak bu yüzeysel bir çatışma. Yani ülkenin temelini oluşturan milletimizin bütün ayrışmalara rağmen bir ve beraber yaşama konusundaki temel anlayış tüm gücüyle devam ediyor. Ama yukarıda birileri belli kurgulamalarla Türkiye'nin huzurunu, barışını bozmaya yönelik tertipleri sürdürüyorlar.

BU ZULÜMDÜR

Türkiyemiz'de çalışan kesimleri sorunları bir türlü kurallara uygun bir şekilde çözülemiyor. Çiftçilerin borçlarını ödemelerine imkan verecek yeni yasal düzenlemeler getirilmiş ama bu konuyu kökten çözecek bir çözüm getirilememiştir. Elimde bir sürü haciz örneği var. Birisini okuyayım. Akdağmadeni Yozgat'tan bir çiftçi kardeşimiz. 8 milyar borcu varmış, onu ödeyememiş, kolaylık olsun diye kanun çıkmış. Ama ödeyememiş. Borç 40 milyar olmuş. Bir tanesinde 7,5 lira borç 15 milyon ödemiş, kalan borç 27 milyon.. Bu zulümdür, bu uygulamayı hangi hortumcuya yaptınız!

İSTANBUL'DA SEVİNÇ, ANKARA'DA EKMEK KAVGASI

İstanbul Avrupa'nın Kültür Başkentleri'nden birisi olarak ilan edildi. Kapsamlı törenler düzenlendi. Trilyonlarca lira harcandı. İstanbul bir büyük şenlik yaşadı. İstanbul'un yeditepesinin herbirinde şenlikler gerçekleştirildi. Bir yanda İstanbul'da Avrupa Kültür Başkenti olduk heyecanı, öte yanda Ankara'da işini kaybetmemek için büyük bir mücadeleye girmiş olan Tekel işçilerinin vermekte oldukları ekmek kavgası!Bu çelişki, bu tablo Türkiye'nin gerçek manzarasını anlamamıza yardımcı olur.
KÜLTÜR BAŞKENTİ OLMAK NE DEMEK?
Bu büyük sevince yol açan bu olay nedir? 1985'ten bu yana Avrupa'da Kültür Başkenti olmuş şehirlerin listesi önümüzde. Yok yok!.. Her yıl birer tane, bazı yıllar ikişer tane kentler kültür başkenti ilan edilmiş. İstanbulla beraber Essen (Almanya) , Pecs (Macaristan) Nasıl okunacağını da bilmiyorum. Böyle bir kentin varlığından kaç kişinin haberi var. Acaba Macaristan milyonlarca Euro harcayıp yer yerinden oynadı mı, Essen halkı farkında mı Avrupa'nın kültür başkenti olduğunun!
BU NASIL BİR EZİKLİK DUYGUSU
2010 yılında Avrupa'nın bilmemne kuruluşunun sen kültür başkenti oldun demesine ihtiyacı yok! Çünkü zaten 2000 yıldır dünyanın kültür başkentidir. Hangi eziklik duygusudur bu? Hem de tekel işçileri kuru ekmek kavgası vermeye devam ederken!

O TRİLYONLARDA TEKEL İŞÇİSİNİN DE HAKKI VAR

Bunun altında ne yatıyor? Milletimiz bununla gurur mu duydu? Hiç kimsenin aldırdığı yok, biz İstanbul'un değerini ondan bundan duyacak değiliz. Bunun altında milleti olmadık işelrle hayatından memnun etmeye sevk edebilir miyiz projesi yatıyor. O harcadığın trilyonların içinde o tekel işçisinin de hakkı var. Hangi akıl bu şovu yapar? Fransa'da bir firmaya trilyonlarca liraya havai fişek gösterisi yaptırır?

HAKLARINDAN FAZLASINI İSTEMİYORLAR

Bu insanlar hakları olandan fazlasını istemiyorlar. İzlenen politika nedeniyle hakları olanın 15 yıl sonra ellerinden alınmasına hazmedemiyorlar. Birden bire iktidar onların çalıştığı işyerini birilerine verip, onlara da sizin elde ettiğiniz hakları ortadan kaldırıyorum diyor. Sen 292 milyon dolara satmışsın, alan kişi kısa bir süre sonra 900 milyon dolara başka birine devretmiş. Bu senin yanlışın!.. Sen kendi yanlışının bedelini niye onlara ödediyorsun? Açlık grevine başladılar, yakında ölüm orucuna gidecekler

SAĞLIK ALANI DA HUZURSUZ

Huzursuz bir alan da sağlık alanı! Depoda ilaç var, eczanede yok! Niye çünkü bir fiyat belirsizliği!.. Eczacı provizyon almaya kalkıyor, o da yok! Kimi ne diye aldatıyorsun. Şimdi yavaş yavaş sağlık hizmetlerini paralı hale dönüştürebilmek için binbir türlü cambazlık çevriliyor. Çok acı bir manzara!
PEKİ ONLARIN CİĞERİ YANMIYOR MU?

__________________
Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baykal, bu, erdoğana, erdogana, hak, verdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık