IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2010, 11:49   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul için kabus senaryosu!




İstanbul için kabus senaryosu!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İstanbul boğazı girişi, Kilyos ve Demirciköy gibi Batı Karadeniz sahillerini 7 metre yüksekliğe kadar ulaşan dalgalar dövecek.

Meteorolojik tahminlere göre Cumartesi günü batı karadeniz'de etkili olması beklenen kuzey rüzgarlarının zaman zaman (beaufort kuvveti) 10 şiddetinde esmesi bekleniyor. Bu bir başka standarda göre 50 knots cıvarında hıza eşit fırtınanın saatte 113 kilometreye varan süratle esmesi demek.

İşte bu fırtınanın yol açacağı 6-7 metre yüksekliğinde dalgalar batı karadeniz sahilleri ve istanbul boğazı girişini dövecek.

Meteorolojik tahminlere göre karada çok soğuk ve kar yağışının beklendiği denizde ise fırtına ve dev dalgaların hakim olacağı cumartesi senaryosu şöyle; Fırtına ; Kuzeydoğu yönünden esen poyraz rüzgarı cuma (yarın) günününden itibaren etkisini her geçen saat artıracak. Yarın öğleden sonra poyraz rüzgarının fırtınaya dönüşmesi ve 8 şiddetine kadar yükselerek batı karadeniz ve İstanbul Boğazı girişinde etkili olması bekleniyor. Bu saatlerde dalga yüksekliğinin 3 ila 4 metre arasında olması bekleniyor.

Yağış ; Cuma günü öğleden sonra poyraz fırtınasının karadeniz'de etkili olduğu saatlerde Trakya'nın Kuzeyinde kar yağışı görülecek.

Şiddetli Fırtına ; Şiddetini artıran fırtına cumartesi günü gece yarısından itibaren daha da etkili esmeye başlayacak. kuzeybatı yönünden (karayel)8, zaman zaman 9 şiddetinde esecek fırtınanın öğle saatlerinde 10 şiddetine kadar yükselmesi bekleniyor. Bu, saatte 110 kilometre cıvarında hız demek. Fırtına denizde çok etkili olacak. Fırtınanın yol açtığı dalgaların bu saatlerde 7 metre yüksekliğe ulaşması bekleniyor. Denizciler ve gemiler için büyük tehlike oluturabilecek dev dalgalar gün boyu Marmara Bölgesinde kalan batı karadeniz sahillerinin tamamını, İstanbul boğazı girişini dövmesi bekleniyor. Çok etkili ve gün boyu esecek karayel fırtınasının akşam saatlerinde çok az da olsa hızının düşmesi beklenirken etkisini pazar günü de sürdürmesi ancak öğle saatlerinden etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Kar Yağışı; Trakya'dan başlayan kar yağışı cumartesi günü gece yarısı sabahın ilk saatlerinde İstanbul'a gelecek. Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren de önce avrupa yakası ardından da anadolu yakasında kar yağışının etkili olması bekleniyor.




vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
istanbul, kabus, senaryosu, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'da kâbus sürüyor! Violent Haber Arşivi 0 27 Kasım 2014 10:51
Bursa için felaket senaryosu Stan Haber Arşivi 0 15 Aralık 2011 00:50
İstanbul Boğazı'nda Dehşet Senaryosu.. Düş Haber Arşivi 0 19 Eylül 2011 17:43
Kabus gibi deprem senaryosu Crips Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2008 22:43