IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2010, 15:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elleri ve Ayakları Eriyor..




Diyarbakır’da doğuştan ‘Epidermolizis Bülloza’ hastası 5 yaşındaki Rojin Karateke'nin dramı ailesini kahrediyor. El ve ayak parmakları her gün biraz daha eriyen ve bir çok iç organını da kaplayan hastalık karşısında çaresiz kaldıklarını belirten anne Aynur Karateke, “Doğumdan 20 dakika sonra kızımın derisi soyuldu. Her seferinde bana, ‘anne elerini kes benimkine yapıştır’ demesi beni ölümden beter ediyor” dedi.ELBİSELERİ VÜCUDUNA YAPIŞIYOR


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Merkez Kayapınar İlçesi’nde yaşayan belediye işçisi 32 yaşındaki Mehmet Karateke ile 25 yaşındaki Aynur Karateke’nin 2 çocuğundan kızları Rojin'in, doğuştan itibaren derisisoyulmaya başladı. 5 yıldan beri her gün gözlerinin önünde bir tarafı eriyen kızına çare bulamamanın üzüntüsünü yaşayan anne Aynur Karateke ne yapacağını şaşırdı. Küçük kızın tüm vücudunu saran yaralar ağırlaşınca Rojin’in el ve ayakları da eridi. Elbiseleri vücuduna yapışan Rojin’in annesi Karateke, “Elbiseleri makasla kesip çıkarmak zorunda kalıyorum. Elbiselerinin bazı parçaları vücuduna yapışık kalıyor. Her seferinde, ‘anne nolur canımı acıtma, ben sana ne yaptım canımı acıtıyorsun’ demesi yüreğimi dağlıyor” diye konuştu.
‘PARMAKLARINI İSTİYOR’

Kızını imkansızlık nedeniyle Diyarbakır dışındaki hastanelere götürememekten yakınan anne Karateke, gözyaşları arasında şunları söyledi: “"Her elbisesini değiştirdiğimde, kızım ona acı çektirdiğimi düşünüyor. Okula gitmek istiyor, benden el ve ayak parmaklarını istiyor. Tüm bu isteklerine karşılık veremiyorum. Diğer çocukları görünce oynamak istiyor, yapamadığı için de ağlıyor. Yemek yiyemiyor ağzı yara içinde ve sadece mama ile besliyoruz. O acılar içinde kıvrandıkça benim de yüreğim kan ağlıyor. Kızımı mutlu eden tek şey ise çok sevdiği İbrahim Tatlıses’ten Rojin şarkısını dinlemek.”

HASTALIĞIN TEDAVİSİ YOK

Dünyanın bir çok ülkesinde rastlanılan ve bir çok bilim adamı tarafından araştırılan kalıtsal bir hastalık olan ‘Epidermolizis bülloza’ hastalığının günümüzde henüz bir çaresi olmadığı belirtildi. Uzmanlar, hastalık sürecinde sadece hastanın travma bölgelerinde enfeksiyon tedavisi yapılması gerektiğini belirtti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayaklari, ayakları, elleri, eriyor, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elleri ve ayakları bağlı bulunan cesetin sırrı çözüldü PassioN Haber Arşivi 0 24 Şubat 2012 20:45
Elleri ve ayakları bağlı ceset bulundu PassioN Haber Arşivi 0 23 Şubat 2012 21:39
El ve ayakları eriyor! Düş Esrarengiz Olaylar 0 01 Şubat 2012 13:29
YağMuRuN ELLéRi ... JosephiNe IF Ekstra 0 22 Mayıs 2010 22:10