IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2010, 18:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzaktan kumandalı ayakkabı ısıtıcısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Selçuk Üniversitesinde (SÜ) bir doçent, 3 kişilik ekibiyle birlikte her ayakkabıda kullanılabilen uzaktan kumandalı ısıtma pedi üretti

SÜ Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Işık, yaptığı açıklamada, aynı bölümde görevli, kendisiyle birlikte 4 kişiden oluşan ekip olarak yaklaşık 5 yıldır üzerinde çalıştıkları “ısıtmalı ayakkabı-ayakkabı ısıtma pedi” projesini sonuçlandırdıklarını söyledi.
Işık, ilk etapta elektrikle ısıtılan ayakkabı üzerinde yaptıkları çalışmayı, daha az maliyetli olması nedeniyle ayakkabı içine adeta bir keçe gibi yerleştirilen pede doğru yönlendirdiklerini belirtti. İçindeki pediyle birlikte “termal ayakkabı” olarak adlandırdıkları ayakkabının, dışardan bakıldığında sıradan bir ayakkabıyla gözle görülür bir farklılığı olmadığını anlatan Işık, şunları kaydetti: “Termal ayakkabı pedi, 3 kısımdan oluşuyor. Ayakkabının topuğunun altına yerleştirdiğimiz batarya, motor devresi ve pet görünümdeki rezistans. Ayakkabının iç yan kısmında, cep telefonu şarj cihazının ucunun takıldığı giriş soketi var. Bu ayakkabı, 12 saat boyunca dağda bayırda her yerde, yani bir güç kaynağı gerektirmeksizin kişinin ayağını rezistanslı pet sayesinde ısıtıyor. Ayak içindeki sıcaklık, otomobil kumandası büyüklüğündeki bir uzaktan kumanda cihazıyla ayarlanabiliyor. Hiç kimse 12 saatten fazla soğukta kalmak durumunda olmadığı için, her 12 saatte bir ayakkabı içindeki batarya, cep telefonu şarj cihazıyla şarj ediliyor.”


SERİ ÜRETİM MALİYETİ 15-20 LİRA

Yaptıkları ısıtma pedinin Türkiye'de ilk kez üretildiğini, dünyada da benzeri bulunmadığını anlatan Işık, ürünün patent işlemlerinin de tamamlandığını kaydederek, Doç. Dr. Işık, “Artık seri üretim aşamasına geldik, çeşitli firmalarla görüşmeler yapıyoruz. Bu sistemin bazı parçalarını Çin'den getirdik. Tahmin ediyoruz, bu sistemin tanesi seri üretimle, 15-20 liraya mal edilebilir” dedi.
Doç. Dr. Işık, bu üründen en çok soğukta uzun süre nöbet tutan güvenlik güçleriyle ayakları üşüyen ve ayağını sürekli sıcak tutmak zorunda olan şeker hastalarının yararlanacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayakkabi, ayakkabı, isiticisi, kumandali, kumandalı, uzaktan, ısıtıcısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uzaktan kumandalı helikopter öldürdü Sır Haber Arşivi 0 07 Eylül 2013 08:33
Uzaktan kumandalı cep! Violent Cep Telefonlar 0 23 Kasım 2012 16:26
T. Telekom'dan uzaktan kumandalı telefon Spammer Haber Arşivi 0 20 Temmuz 2009 01:37
Uzaktan kumandalı helikopter çocuğa çarptı Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Ağustos 2008 17:48
Erkeklere Özel Uzaktan Kumandalı Arabalar Kralice Ah Erkekler 0 26 Mayıs 2008 14:58