IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2010, 20:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
4 bucuk yaşında ama dünya onu tanıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Orbay henüz 4,5 yaşında tıp dünyasının en tanınan insanı haline geldi. Nedeni ise yaşadığı bir rahatsızlık.

Orbay Sakat, dış kulağı kapalı olmasına rağmen yüzde 10 oranında duyabiliyor. Orbay'ın en önemli özelliği ise dünyada bu hastalıkla doğup yaşayan 4. kişi olması. Dünya çapında yayınlanan tıp kitaplarına da giren Orbay'ı yabancı doktorlar ameliyat edebilmek için yarışıyor.

4,5 yaşında dünyalar güzeli bir çocuk Orbay. Neşeli tavırları ve sevimli gözlükleriyle bir anda kendisine çekiveriyor sizi. Baktığınızda yaşıtlarından bir farkı yok gibi gözükse de aslında o tıp kitaplarına girmiş bir çocuk. Çünkü Goldenhar sendromu denilen dış kulak anomalisi hastası. Zaman Gazetesi'nin haberine göre dünyada bu hastalıkla doğup yaşayan 4. kişi. Aynı hastalıkla doğan ikizi ise yaşamamış. Bu yüzden yurtdışından doktorlar bile onu tedavi etmek istiyor.

RAHATSIZLIĞIN NEDENİ BİLİNMİYOR
Goldenhar sendromunun sebebi henüz bulunamamış. En büyük belirtisi dış kulakta görülüyor. Bu hastalıkla doğan çocukların dış kulakları kapalı olduğu için işitme kaybı oluyor. Orbay'ın da sağ kulağında böyle bir problemi var ancak buna rağmen kapalı kulağı yüzde 10 oranında duyuyor. Eğer kulak yolu varsa Orbay geçireceği 3 aşamalı bir ameliyattan sonra daha rahat işitecek.

KABURGADAN KULAKLARI OLACAK
Orbay, araştırma için pek çok defa yurtdışına götürülmüş. Ancak ameliyatını, Japon bir doktordan eğitim alan Türk bir doktor yapacak. Kaburgasının altından alınacak parçayla da estetik kulaklara sahip olacak. Ameliyat tarihini ise sünnetine göre ayarlamışlar. Çünkü Orbay'ın mayıs ayında sünnet düğünü var. Anne Deniz Sakat, davetiyeleri bile bastırdıklarını söylüyor. Bir de kız çocuğu olan Deniz Hanım'ın heyecanı gözlerinden okunuyor.

ORBAY'IN KALBİ DE DELİK
Hastalığın etkisi sadece kulağa değil. Kalbe, böbreğe, göze de yansımaları oluyormuş. Orbay doğduğunda kalbinde 8,5 milimlik bir delik varmış ama bu delik şimdi 1 milime düşmüş. Deniz Sakat, Orbay'a bebekliğinden beri balık yağı ve balık yedirdiğini söylüyor. Kalbindeki deliğin küçülmesinde bunun büyük etkisi olduğunu düşünüyor. Doktorlar bile bu gelişmeye şaşırıyor, bunun nasıl olduğunu soruyorlarmış.

Normalde doktorlar Or-bay'ın konuşmasının da mümkün olmadığını söylemiş. Ailesini günlerce üzmüş bu durum. Ancak, Avcılar Şifa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören Orbay, İşitme Engelliler Öğretmeni Kenan Yıldırım'ın desteğiyle konuşmayı başarmış. Hatta çok fazla konuşup evdekilerin başını şişirdiği bile oluyormuş. Yıldırım, Orbay'la işitme gelişimini sağlamak amaçlı, sese tepki verme, konuşma eğitimi gibi çalışmalar yaptıklarını söylüyor. Orbay'ın, hocasına olan sevgisini ise onun yanındayken tavırlarından anlıyorsunuz.

Rahatsızlığından dolayı sık sık hastaneye gitmesi gereken Orbay'ı sıkıldığında hastanede tutmak çok zor oluyormuş. Bu durumlarda devreye öğretmeni Kenan Bey giriyormuş. Bir de Adanalı dizisi! Çünkü bu diziyi çok seviyor. Deniz Hanım "Televizyonda Adanalı olduğunda hiç sesi çıkmıyor." diyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, ama, bucuk, dunya, dünya, onu, taniyor, tanıyor, yasinda, yaşında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
3 buçuk yaşında kalaycılık yapıyor Desmont Haber Arşivi 0 21 Kasım 2014 19:22
Üç Buçuk Atan Aşklar Deep Ne Okumalıyım? 0 30 Ekim 2014 18:23
Dolarda 5 buçuk ay sonra bir ilk! yaSmin Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2014 12:12
3 yaşında hafız ( İslam dünya'sı bu kızı konuşuyor ) :S İlker Genel İslami Konular 3 19 Ocak 2011 18:46
12 yaşında ki Türk kızı Dünya Fair play büyük ödülünü aldı Sükût Haber Arşivi 0 08 Aralık 2007 11:42