IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   İkinci el araç alırken dikkat! (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/313418-ikinci-el-arac-alirken-dikkat.html)

Lucifer 27 Ocak 2010 20:07

İkinci el araç alırken dikkat!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

'Kaporacılar'' diye tabir edilen dolandırıcılara paranızı kaptırmayın!


Gelişen teknolojiyle beraber artık otomobil alımları bile internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Bunu fırsat bilen dolandırıcılar vatandaşları tuzağa düşürebiliyor.
İnternette ikinci el otomobil ilanları bulunan siteler aracılığıyla insanları dolandırmayı adet haline getiren kişilere karşı dikkatli olun. Dolandırıların izlediği taktik ise şu: Fiyatı düşük yazmak ve fotoğraflara temsili ancak gayet temiz görünümlü bir aracı koyuyorlar. Yüksek modelli, temiz görünen otomobili beğenen alıcı, satıcı ile telefon üzerinden irtibata geçiyor. Telefonda alıcı kişi aracın özelliklerini ve aracın temiz olup olmadığını soruyor. Dolandırıcı kişi ise aracın temiz olduğunu istenilen yetkili servise gösterilebileceğini söylüyor. Bunun ardından alıcı kişi satıcıya güvendiğinden aracı kaçırmak istemiyor. Satıcı ise zor durumda olduğunu, satışı kesinleştirip ilanı yayından kaldırmak için alıcıdan bir miktar kaporayı banka hesabına EFT olarak geçirilmesini istiyor. EFT'nin geçildiği andan itibaren alıcı, satıcı ile irtibat kuramıyor.
İkinci el araç alırken;
Kesinlikle güvenmediğiniz kişilere kapora vermeyin. (Yetkili satıcılar, galeriler haricinde)
Aracı beğendiğinizde servise veya tanıdığınız bir tamirciye gösterin. (Satıcının önerdiği hiçbir servis ve tamirciye gitmeyin)
Aracın yedek anahtarını mutlaka alın.
Aracın temiz kağıdı alındıktan sonra noter satışı gerçekleştiği anda aracın bedelini satıcıya verin.
TEST ARACI
RENAULT KOLEOS
Oldukça heybetli bir arazi aracı. Kaputun altında gizli bir canavar yatıyor. Dizel motoru yakıtta cimri davranıyor. Otomatik vitesi ise rahatlık sağlıyor.


İç mekan
Araca bindiğinizde içi komple deri olduğundan kalitenin ne derece iyi olduğunu anlıyorsunuz. İç mekanda kullanılan krem rengi deri oldukça ferahlık yaratmış. Panoramik cam tavanı ve sunroofu iç mekana ayrı bir hava katıyor. Torpidosu ise yumuşak kaliteli malzemeden yapılmış. Dijital kliması, elektrikli park sensörü, anahtarsız çalıştırma, AUX girişi, USB girişi, ESP araçta mevcut. Direksiyonu oldukça yumuşak. Müzik sistemi ise akustik olarak da ses olarak da görevini tam yerine getiriyor. Arka koltuklardaki diz mesafesi boyutlarıyla orantılı olarak geniş tutulmuş. Çift bölmeli klimanın arka tarafa verdiği hava kanalları ise emniyet kemerlerinin olduğu direk üzerinde.
Dış mekan
Heybetli görüntüsü ilk bakışta etkiliyor. Arazi taşıtı olarak tasarlanan aracın yerden yüksekliği ve marjpiyerlerindeki eklentiler heybeti daha da etkiliyor. Geniş Xenon farlar oldukça güçlü ışık yayıyor. Geniş açılımlı kapılar, alüminyum alaşımlı jantlar, tavan çıtaları, metalik kapı kolları aracı tamamlayan aksesuarlar arasında. Arkadan bakıldığında da ilk olarak geniş tutulan stop lambaları dikkatleri topluyor. Arka tarafta oldukça zengin aydınlatma ekipmanları ile de gece görünürlüğü artıyor.
Motor ve yol tutuş
Üzerindeki 2.0 DCI motor 110 beygir güç üretiyor. Dizel ve otomatik vites olmasına rağmen performansı oldukça iyi olan Koleos'a hakim olmak ayrı bir zevk katıyor. Araç arazi koşullarında zorlanmadan yol alıyor. 2 ve 4 çeker olarak da kullanılan araç virajlarda biraz fazla yatıyor. Süspansiyon sistemi aracın ithal olduğunun belli bir göstergesi.
Sonuç olarak 69.100 TL'den başlayan kampanyalı fiyatlarıyla Koleos, arazi taşıtı alacak kişiler için uygun araç görünüyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net