IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2010, 22:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Borçlu okulların elektriği kesildi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İzmir'de toplam borçları 9 milyon liraya ulaşan ilköğretim okullarının büyük bölümünün elektriği GEDİZ A.Ş. tarafından kesildi


Dondurucu soğukların yaşandığı günlerde elektriklerinin kesilmesinin insafsızlık olduğunu belirten okul müdürleri, “Kaloriferler, bilgisayarlar çalışmıyor. Donuyoruz. İyi ki sömestre tatili, çocuklar yoki” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye ise sorunu çözmek için girişimlerde bulunduğunu söyledi.


MÜDÜRLER İSYAN ETTİ

İlköğretim okullarının kabusu geri döndü. Kırtasiye, temizlik, fotokopi gibi ihtilyaçlarını veli bağışlarıyla karşılamaya çalışan, yakıt, elektrik, su gibi giderleri ise Özel İdare Müdürlüğü tarfından karşılanan ilköğretim okullarının birikmiş elektrik borçları sömestre tatiliyle birlikte yeniden gündeme getirildi. Gediz A.Ş. İzmir'de borcu olan okulların elektriklerini kesmeye başladı. Bugün ilköğretim okullarının büyük bölümünün enerjileri kesilip mühürleme işlemi yapılırken, yarıyıl tatili nedeniyle yardımcılarıyla birlikte okulları bekleyen müdürler isyan etti. Okulların kaloriferle ısındığını elektrik olmadığı için hiçbir ısınma aracının kullanılamadığını belirten bazı okul müdürleri şöyle dert yandı:


Kaloriferler çalışmıyor. Klima ya da elektrikli ısıtıcılar da öyle. Bu dondurucu soğuklarda titriyoruz. Kış olduğu için hava karanlık. Bilgisayarlar devre dışı. Yani soğuğa, karanlığa ve bilgisayarlar olmadığı için iş yapmadan, elimiz kolumuz bağlı mesai doldurmaya mahkum edildik. Tek tesellimiz okulların tatil olması. Öğrencilerimiz mağdur olmadı. Bu kesintinin bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz.”
Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, ilköğretim okullarının elektriklerinin kesilmeye başlanmasıyla birlikte GEDİZ A.Ş. yetkilileriyle görüştüğünü, Vali Vekili Sait Topoğlu'na da durumu bildirdiğini söyledi. Üye şunları söyledi:


1989'DAN GELEN BORÇLAR VAR

“İlköğretim okullarının toplam borcu 9 milyon lira civarında. Bu bugünün borcu değil. 1989'dan gelen borçlar var. Şirket zaman zaman alacağını istiyor, biz de zaman zaman yatırıyoruz. Şirket yetkilileriyle, Özel idare Müdürlüğü ile görüştüm. Anlaştık, açtıracağız. İmkanlar ölçüsünde ödemeye başlayacağız. Dün de yapıyorduk ama onlar biraz daha fazla ödememizi istiyorlar. Mecbur açacaklar, devletin iki kamu kuruluşuyuz. Öğrencilerin bir mağduriyet yaşaması söz konusu olmayacak. İlköğretim okullarının giderlerini Özel İdare Müdürlüğü ödüyor. Özel İdare ödeyecek, Bakanlığımızdan da ödenek, takviye istedik. Sorun çözülür. Yarın büyük ihtimalle açtırırız, yüzde 90 açtırırız.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
borclu, elektriği, elektrigi, kesildi, okullarin, okulların


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Plazmalar Elektriği İçiyor! Heidi Bilim Dünyasından Son Haberler 1 01 Haziran 2008 11:10